(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Chilli con carne
Potřebné ingredience
400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.
Postup přípravy
Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na hustotu guláše), nakonec přidáme prolisovaný česnek a už nevaříme.
Je to super s čerstvým chlebem.
Je to super s čerstvým chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 8. 2015, 23:28
PetraBra
(upraveno)
30. 6. 2015, 16:41
Dělala jsem dnes na večeři, použila jsem mleté maso a všem chutnalo . Děkuji za výborný rychlý recept
paluš
(upraveno)
3. 7. 2011, 22:32
smíchané polotovary??
inka
(upraveno)
5. 7. 2011, 19:06
@paluš
.... mleté maso, cibule, olej, česnek nejsou polotovary .... fazole si klidně můžete večer namočit a druhý den uvařit (já to nedělám, nemám tolik času), rajský protlak propasírovat z rajčat a chilli omáčku nahradit čerstvou feferonkou .. jíšku samozřejmě udělat vlastní
paluš
(upraveno)
11. 7. 2011, 11:42
@inka
...no,ale vy to děláte z polotovarů . Teprve teď jste napsala že to jde i bez nich-toť vše
inka
(upraveno)
11. 7. 2011, 12:24
@paluš
monky3
(upraveno)
11. 7. 2011, 12:31
@inka
to je za tu duhovou bábovku recept je supr, někdy vyzkouším
inka
(upraveno)
11. 7. 2011, 12:56
@monky3
..myslím, že jo
monky3
(upraveno)
11. 7. 2011, 13:37
@inka
hele, taky mám jeden rejpavej http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14572
inka
(upraveno)
11. 7. 2011, 18:13
@monky3
.. jsem si všimla už odpoledne .. že to někoho baví
Trufaldino
(upraveno)
11. 8. 2010, 14:17
Inko, díky za supr recept Nestačila jsem se ani otočit a hrnec byl prázdný.. Díky Gábina
inka
(upraveno)
13. 8. 2010, 19:45
@Trufaldino
mohos
(upraveno)
12. 4. 2010, 17:53
zase tleskám, protože jsme si skvěle všichni pošmákli... Občas je prima vytahat ty "první uložené" recepty....
inka
(upraveno)
20. 5. 2010, 18:55
@mohos
.. Moniko, díky
magick
(upraveno)
2. 11. 2008, 20:52
Svatá pravda úžasná bašta,brzy budu vařit opět!!
PETROB
(upraveno)
2. 11. 2008, 17:22
Ahoj,tak už to papáme a já mám boule za ušima Super recept
inka
(upraveno)
2. 11. 2008, 17:40
@PETROB
... tak to jsem moc ráda, že vám tak krásně chutná
Jitule64
(upraveno)
23. 10. 2008, 11:06
Ahojky, tak hlásím, že zrovna dovařeno a jako vždy jsem celou dobu slintala, kdy už to bude, abych se mohla napucnout.
inka
(upraveno)
23. 10. 2008, 21:32
@Jitule64
Vlasta V.
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:27
Ingredience nakoupené,ale ještě se dokopat a uvařit to Kdo se hlásí?
Vlasta V.
(upraveno)
12. 3. 2008, 9:33
@Vlasta V.
Tak včera uvařeno a taky skoro snězeno a to měl být oběd na dnešek ,no nic,jdu uvařit něco jiného.To jsem se bála,že přítel to nebude jíst,nemá moc rád rajčatové omáčky,...a po prvním soustu hlásí,že si mám založit do oblíbených
inka
(upraveno)
12. 3. 2008, 14:44
@Vlasta V.
.. tak to jsem ráda, že mu chutnalo .. a vám taky
inka
(upraveno)
11. 3. 2008, 17:22
@Vlasta V.
ajaf
(upraveno)
6. 3. 2008, 19:12
jednou jsem to jedla bylo to moc dobré...není to moc ostré tady ten recept,???ráda bych to doma zkusila.
Jitule64
(upraveno)
23. 10. 2008, 11:04
@ajaf
Alenko, já jsem na tohle chilli vyloženě ujetá a dělám ho bez pepře a chilli omajdy kvůli malému a taky já nemusím ostré a řeknu Ti, že i tak je výýýborné a vždy se můžu užrat.
inka
(upraveno)
6. 3. 2008, 20:16
@ajaf
Ali klidně zkuste, můžete ho udělat i "na sladko" - to dávám jenom fazole v rajském protlaku (2 plechovky) a kdo chce ostré, tak si to přiostří na talíři.
ajaf
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:24
@inka
jo aha díky tak zkusím...
mohos
(upraveno)
23. 2. 2008, 20:05
Inko, děkuji za úžasný recept ! Nepřidala jsem sice chilli (protože to měl jíst i syn), přidala jsem silný hovězí bujón v kostce a výsledek byl úžasný... malej snědl dvě sběračky, taťka 5 sběraček, já 3 . Zůstalo ještě na zítra, mňam . Syn mi řekl, že mu to moc chutná a že si zítra dá zase... (a to se opravdu často nestává ).
inka
(upraveno)
23. 2. 2008, 20:22
@mohos
To jsem ráda, že chutnalo .. já ho vařím vždy plný kotel .. mají to vždy na 2 dny, pěkně se rozleží a je to mňamka
Jitule64
(upraveno)
29. 11. 2007, 21:48
Ahojda, tak koukám, že tohle super jídlo vařím asi jen já a ty! Zase jsem se pořádně napucla...je to taaaaková dobrůůůtka!!! Všem můžu opravdu doporučit!
Jitule64
(upraveno)
3. 8. 2007, 10:33
Tak dnes jdu opět na to! Už se nemůžu dočkat, jak se nacpu. Je to prostě fantastická dobrůůůůůůůůůůůtka!!!
inka
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:08
@Jitule64
Jitko ty mi s tím tvým apetitem a oblibou toho receptu děláš tááááááááákovou veeeeeeeelikou radost
Jitule64
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:26
@inka
Neboj...a rozhodně to nedělám naposledy!!! Pěkně jsme si napucli pupíny a ještě nám zbylo k večeři.
inka
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:27
@Jitule64
Já ho dělám taky často, všichni to milují a když se stihne rozležet do druhého dne ....
Jitule64
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:29
@inka
To se teda u nás rozhodně nestihne.
Jitule64
(upraveno)
1. 6. 2007, 13:40
Tak dnes opět vařím tuhle fantastickou a rychlou dobrotu! Ještě 10 minut a napucnu se. Všem jen doporučuji. Já ještě přidávám kukuřici a je to lahoda!!!
inka
(upraveno)
1. 6. 2007, 14:22
@Jitule64
Jitko, přeji dobrou chuť - s kukuřicí jsem to minule zkusila a super - je fakt, že do mexického jídla patří.
Hanče
(upraveno)
6. 3. 2007, 0:59
Chilli con carne jsme si oblíbili v mexické restauraci a začala jsem ho dělat s pomocí ochuceného sáčku asi od Vitany,ale vyzkouším i váš způsob.Vařím k tomu rýži obarvenou kurkumou,šlo by to i do vydlabaného malého bochníčku chleba..........Ingrid,díky za novou obměnu našeho oblíbeného jídla,Hanče.
Jitule64
(upraveno)
17. 3. 2007, 15:48
@Hanče
Hani, já ho také dřív dělala z toho pytlíku. Bylo moc dobré. My ho rádi jen s chlebem. Ale až vyzkoušíte tohle, už pytlík nekoupíte. Je vynikající, akorát tam příště přidám ještě naloženou kukuřici. No - příště -za 2 týdny budu dělat maxiporci na oslavu mých, synových a tchánových narozenin. Všichni jsme berani. Budu dělat ze 2 kg!
Jitule64
(upraveno)
27. 2. 2007, 17:55
Téééda, to je ale dobrotka! Manžel se užere až se vrátí dnes z práce! Děkuji za super recept, je to rychlé a jednoduché. Dala jsem fotečku do mého albíčka, tak nakoukněte.
inka
(upraveno)
27. 2. 2007, 19:32
@Jitule64
Jitko to jsem ráda, že chutnalo, u nás s vždy zapráší .... milují to všichni . Můžu prosím použít vaší fotečku? Já ho nestíhám vyfotit
Jitule64
(upraveno)
28. 2. 2007, 0:27
@inka
Jasně, jen si ji zkopčete.
inka
(upraveno)
5. 3. 2007, 21:59
@Jitule64
Už je tam. Díky
Jitule64
(upraveno)
17. 3. 2007, 15:49
@inka
Jitule64
(upraveno)
27. 2. 2007, 14:00
Jdu na to!
EvaPo
(upraveno)
22. 12. 2006, 14:27
Já to dělám trochu jinak. Njedřív zpěním cibulku, na ní orestuji sekanou, až se pěkně odděluje od sebe, přidám koření jako sůl, vegetu, trochu papriky sladké, pepř, do toho na zahuštění vrazím dvě polévkové lžíce hladké mouky, zaliju vodou(trošku), do toho všeho hodím kostku masoxu a chvilku dusíma míchám, rádo se připaluje.. Pak tam vrazím kečup nebo rajský protlak, nejlépe obojí. Když je to hotové, přidám do toho prolisovaný česnek a červené fazole v nálevu, ty ale důkladně propláchnu a bílé- menší fazole v nálevu, ten se tam může šopunout celý i s tou fazolovou vodou. A podávám taky s chlebem. Chili tam nedávám vůbec, protože nemáme rádi ostrá jídla. Je to super. Dají se tam do toho dát i orestované kousky kuřecího masa a je to ještě lepsí. U nás se to jí k snídani, obědu i večeři. Jo a ty fazole jsou normálně sterilované, ke koupení všude. Tak doborou chuť.
Nikis.
(upraveno)
24. 8. 2006, 10:53
Téda, tak to jdu dneska vyzkoušet na obídek!
inka
(upraveno)
24. 8. 2006, 12:18
@Nikis.
Pak dej vědet, jak to dopadlo a jestli chutnalo. Je bezva i rozležené a ohřívané - manžel a syn se můžou utloct.
Nikis.
(upraveno)
24. 8. 2006, 12:48
@inka
Inko, je to boží! Dala jsem tam ještě čerstvou kápii a rajče, Viktor baštil až se mu dělaly boule za ušima (základ jsem dělala bez chilli a "přiostřila si to až na talíři" ) a když dopapal, tak řekl: "Přidat maminko, výborná polévka" Jak má jídlo jen s chlebem, je z toho polévka Vřele doporučuju všem ostatním, je to velkáááá mňamka!
inka
(upraveno)
24. 8. 2006, 13:08
@Nikis.
To je pocta, že si Viki pochvaloval, když to bylo bez hranolků. Jsem ráda, že vám chutnalo, já chili vařím často hlavně v zimě - zahřeje
Nikis.
(upraveno)
24. 8. 2006, 13:22
@inka
Doma hranolky nedělám, proto je vyžaduje vždycky, když jíme "venku" Koukala jsem na další tvoje receptíky a samé dobrůtky, budu zkoušet další