(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Chilli con carne

Potřebné ingredience
400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.
Postup přípravy
Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na hustotu guláše), nakonec přidáme prolisovaný česnek a už nevaříme.
Je to super s čerstvým chlebem.
Je to super s čerstvým chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 8. 2015, 23:28



nahlásit
PetraBra
(upraveno)
30. 6. 2015, 16:41
Dělala jsem dnes na večeři, použila jsem mleté maso a všem chutnalo
. Děkuji za výborný rychlý recept


nahlásit

paluš
(upraveno)
3. 7. 2011, 22:32
smíchané polotovary??

nahlásit

inka
(upraveno)
5. 7. 2011, 19:06
@paluš
.... mleté maso, cibule, olej, česnek nejsou polotovary .... fazole si klidně můžete večer namočit a druhý den uvařit (já to nedělám, nemám tolik času), rajský protlak propasírovat z rajčat a chilli omáčku nahradit čerstvou feferonkou .. jíšku samozřejmě udělat vlastní


nahlásit

paluš
(upraveno)
11. 7. 2011, 11:42
@inka
...no,ale vy to děláte z polotovarů
. Teprve teď jste napsala že to jde i bez nich-toť vše


nahlásit

inka
(upraveno)
11. 7. 2011, 12:24
@paluš





nahlásit

monky3
(upraveno)
11. 7. 2011, 12:31
@inka
to je za tu duhovou bábovku
recept je supr, někdy vyzkouším



nahlásit

inka
(upraveno)
11. 7. 2011, 12:56
@monky3
..myslím, že jo


nahlásit

monky3
(upraveno)
11. 7. 2011, 13:37
@inka
hele, taky mám jeden rejpavej http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14572

nahlásit

inka
(upraveno)
11. 7. 2011, 18:13
@monky3
.. jsem si všimla už odpoledne
.. že to někoho baví




nahlásit

Trufaldino
(upraveno)
11. 8. 2010, 14:17
Inko, díky za supr recept
Nestačila jsem se ani otočit a hrnec byl prázdný..
Díky Gábina




nahlásit

inka
(upraveno)
13. 8. 2010, 19:45
@Trufaldino




nahlásit

mohos
(upraveno)
12. 4. 2010, 17:53






nahlásit

inka
(upraveno)
20. 5. 2010, 18:55
@mohos
.. Moniko, díky

nahlásit
magick
(upraveno)
2. 11. 2008, 20:52
Svatá pravda úžasná bašta,brzy budu vařit opět!!






































nahlásit

PETROB
(upraveno)
2. 11. 2008, 17:22
Ahoj,tak už to papáme a já mám boule za ušima
Super recept









nahlásit

inka
(upraveno)
2. 11. 2008, 17:40
@PETROB
... tak to jsem moc ráda, že vám tak krásně chutná

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
23. 10. 2008, 11:06
Ahojky, tak hlásím, že zrovna dovařeno a jako vždy jsem celou dobu slintala, kdy už to bude, abych se mohla napucnout.

nahlásit

inka
(upraveno)
23. 10. 2008, 21:32
@Jitule64



nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:27
Ingredience nakoupené,ale ještě se dokopat a uvařit to
Kdo se hlásí?


nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
12. 3. 2008, 9:33
@Vlasta V.
Tak včera uvařeno a taky skoro snězeno
a to měl být oběd na dnešek
,no nic,jdu uvařit něco jiného.To jsem se bála,že přítel to nebude jíst,nemá moc rád rajčatové omáčky,...a po prvním soustu hlásí,že si mám založit do oblíbených











nahlásit

inka
(upraveno)
12. 3. 2008, 14:44
@Vlasta V.
.. tak to jsem ráda, že mu chutnalo .. a vám taky



nahlásit

inka
(upraveno)
11. 3. 2008, 17:22
@Vlasta V.


nahlásit

ajaf
(upraveno)
6. 3. 2008, 19:12
jednou jsem to jedla bylo to moc dobré...není to moc ostré tady ten recept,???ráda bych to doma zkusila.



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
23. 10. 2008, 11:04
@ajaf
Alenko, já jsem na tohle chilli vyloženě ujetá a dělám ho bez pepře a chilli omajdy kvůli malému a taky já nemusím ostré a řeknu Ti, že i tak je výýýborné a vždy se můžu užrat.



nahlásit

inka
(upraveno)
6. 3. 2008, 20:16
@ajaf
Ali klidně zkuste, můžete ho udělat i "na sladko" - to dávám jenom fazole v rajském protlaku (2 plechovky) a kdo chce ostré, tak si to přiostří na talíři.

nahlásit

ajaf
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:24
@inka
jo aha díky tak zkusím...




nahlásit

mohos
(upraveno)
23. 2. 2008, 20:05
Inko, děkuji za úžasný recept
! Nepřidala jsem sice chilli (protože to měl jíst i syn), přidala jsem silný hovězí bujón v kostce a výsledek byl úžasný... malej snědl dvě sběračky, taťka 5 sběraček, já 3
. Zůstalo ještě na zítra, mňam
. Syn mi řekl, že mu to moc chutná a že si zítra dá zase... (a to se opravdu často nestává
).




















nahlásit

inka
(upraveno)
23. 2. 2008, 20:22
@mohos
To jsem ráda, že chutnalo
.. já ho vařím vždy plný kotel .. mají to vždy na 2 dny, pěkně se rozleží a je to mňamka



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
29. 11. 2007, 21:48
















nahlásit

Jitule64
(upraveno)
3. 8. 2007, 10:33
Tak dnes jdu opět na to!
Už se nemůžu dočkat, jak se nacpu.
Je to prostě fantastická dobrůůůůůůůůůůůtka!!!












nahlásit

inka
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:08
@Jitule64
Jitko ty mi s tím tvým apetitem a oblibou toho receptu děláš tááááááááákovou veeeeeeeelikou radost



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:26
@inka
Neboj...a rozhodně to nedělám naposledy!!!
Pěkně jsme si napucli pupíny a ještě nám zbylo k večeři.






nahlásit

inka
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:27
@Jitule64
Já ho dělám taky často, všichni to milují a když se stihne rozležet do druhého dne ....




nahlásit

Jitule64
(upraveno)
3. 8. 2007, 19:29
@inka
To se teda u nás rozhodně nestihne.













nahlásit

Jitule64
(upraveno)
1. 6. 2007, 13:40
Tak dnes opět vařím tuhle fantastickou a rychlou dobrotu! Ještě 10 minut a napucnu se.
Všem jen doporučuji. Já ještě přidávám kukuřici a je to lahoda!!!









nahlásit

inka
(upraveno)
1. 6. 2007, 14:22
@Jitule64
Jitko, přeji dobrou chuť - s kukuřicí jsem to minule zkusila a super - je fakt, že do mexického jídla patří.




nahlásit

Hanče
(upraveno)
6. 3. 2007, 0:59
Chilli con carne jsme si oblíbili v mexické restauraci a začala jsem ho dělat s pomocí ochuceného sáčku asi od Vitany,ale vyzkouším i váš způsob.Vařím k tomu rýži obarvenou kurkumou,šlo by to i do vydlabaného malého bochníčku chleba..........Ingrid,díky za novou obměnu našeho oblíbeného jídla,Hanče.

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
17. 3. 2007, 15:48
@Hanče
Hani, já ho také dřív dělala z toho pytlíku. Bylo moc dobré. My ho rádi jen s chlebem.
Ale až vyzkoušíte tohle, už pytlík nekoupíte. Je vynikající, akorát tam příště přidám ještě naloženou kukuřici. No - příště
-za 2 týdny budu dělat maxiporci na oslavu mých, synových a tchánových narozenin.
Všichni jsme berani.
Budu dělat ze 2 kg!





nahlásit

Jitule64
(upraveno)
27. 2. 2007, 17:55
Téééda, to je ale dobrotka! Manžel se užere až se vrátí dnes z práce! Děkuji za super recept, je to rychlé a jednoduché.
Dala jsem fotečku do mého albíčka, tak nakoukněte.










nahlásit

inka
(upraveno)
27. 2. 2007, 19:32
@Jitule64
Jitko to jsem ráda, že chutnalo, u nás s vždy zapráší .... milují to všichni
. Můžu prosím použít vaší fotečku? Já ho nestíhám vyfotit




nahlásit

Jitule64
(upraveno)
28. 2. 2007, 0:27
@inka
Jasně, jen si ji zkopčete.


nahlásit

inka
(upraveno)
5. 3. 2007, 21:59
@Jitule64
Už je tam. Díky

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
17. 3. 2007, 15:49
@inka



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
27. 2. 2007, 14:00
Jdu na to!

nahlásit

EvaPo
(upraveno)
22. 12. 2006, 14:27
Já to dělám trochu jinak. Njedřív zpěním cibulku, na ní orestuji sekanou, až se pěkně odděluje od sebe, přidám koření jako sůl, vegetu, trochu papriky sladké, pepř, do toho na zahuštění vrazím dvě polévkové lžíce hladké mouky, zaliju vodou(trošku), do toho všeho hodím kostku masoxu a chvilku dusíma míchám, rádo se připaluje.. Pak tam vrazím kečup nebo rajský protlak, nejlépe obojí. Když je to hotové, přidám do toho prolisovaný česnek a červené fazole v nálevu, ty ale důkladně propláchnu a bílé- menší fazole v nálevu, ten se tam může šopunout celý i s tou fazolovou vodou. A podávám taky s chlebem. Chili tam nedávám vůbec, protože nemáme rádi ostrá jídla. Je to super. Dají se tam do toho dát i orestované kousky kuřecího masa a je to ještě lepsí. U nás se to jí k snídani, obědu i večeři. Jo a ty fazole jsou normálně sterilované, ke koupení všude. Tak doborou chuť.

nahlásit
Nikis.
(upraveno)
24. 8. 2006, 10:53
Téda, tak to jdu dneska vyzkoušet na obídek!



nahlásit

inka
(upraveno)
24. 8. 2006, 12:18
@Nikis.
Pak dej vědet, jak to dopadlo a jestli chutnalo. Je bezva i rozležené a ohřívané - manžel a syn se můžou utloct.

nahlásit
Nikis.
(upraveno)
24. 8. 2006, 12:48
@inka
Inko, je to boží!
Dala jsem tam ještě čerstvou kápii a rajče, Viktor baštil až se mu dělaly boule za ušima (základ jsem dělala bez chilli a "přiostřila si to až na talíři"
) a když dopapal, tak řekl: "Přidat maminko, výborná polévka"
Jak má jídlo jen s chlebem, je z toho polévka
Vřele doporučuju všem ostatním, je to velkáááá mňamka!













nahlásit

inka
(upraveno)
24. 8. 2006, 13:08
@Nikis.
To je pocta, že si Viki pochvaloval, když to bylo bez hranolků. Jsem ráda, že vám chutnalo, já chili vařím často hlavně v zimě - zahřeje


nahlásit
Nikis.
(upraveno)
24. 8. 2006, 13:22
@inka
Doma hranolky nedělám, proto je vyžaduje vždycky, když jíme "venku"
Koukala jsem na další tvoje receptíky a samé dobrůtky, budu zkoušet další






nahlásit