(recept
si oblíbilo 304 návštěvníků)
Langoše
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.
Postup přípravy
Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituneli
(upraveno)
9. 8. 2015, 11:20
Langoše jsme si včera udělali, bylo nás na ně dost a všichni se oblizovali až za ušima Takže díky za recept
inka
(upraveno)
11. 8. 2015, 10:53
@jituneli
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 8. 2015, 21:13
lenca2612
(upraveno)
17. 7. 2015, 12:52
Mám dotaz ten kelímek zakysané smetany je do těsta,že??
inka
(upraveno)
7. 8. 2015, 11:01
@lenca2612
.. ano, do těsta
jarla
(upraveno)
28. 8. 2014, 17:17
vyzkouším
REMDA
(upraveno)
21. 11. 2013, 14:25
jdu na to teta ,vyborne jsou,delala jsem cast jako minilangose a cast jako livance
Lenpod
(upraveno)
6. 7. 2013, 18:17
Kdysi jsem měla Váš receptík v oku, ale po delší pauze jsem jej musela opět vyhledat - už se těšíme..
dunka1
(upraveno)
24. 2. 2013, 17:34
Moc děkuji za recept, jsou VYNIKAJÍCÍ
cipolla
(upraveno)
30. 8. 2012, 22:46
Nejlepší langoše, které jsem kdy jedla Moc děkuju za super recept s těstem se parádně pracuje jiné už dělat nebudu.
Monis
(upraveno)
5. 1. 2012, 19:46
Ingrid, děkuji za tento úžasný recept, zkoušela jsem odtud z MMB jiný velice oblíbený recept na langoše, ale tento je mnohem lepší, krásné , nadýchané, s těstem se krásně pracuje J jen při mé dietě jsem snědla dva kusy, takže body dolů Moc díky za super recept, už u něj zůstanu
renulik
(upraveno)
2. 3. 2011, 18:20
Milá Inko, chtěla bych vám moc poděkovat za receptík. Langoše byly opravdu vynikající Určitě jsem je nedělala naposled všichni jsme měli boule za ušima Renča
inka
(upraveno)
2. 3. 2011, 19:47
@renulik
.. to mám radost, že jste si pochutnali .. u nás taky zmizí hned
Alicek1
(upraveno)
6. 2. 2010, 19:06
Dobry vecer,tak jsem dneska udelala langose a jsou vynikajici ,nadychane,s testem se perfektne pracovalo ,proste nadhera ,dekuji za vyborny receptik,tedka uz budu delat casteji
vevercak78
(upraveno)
22. 1. 2010, 10:52
marthina
(upraveno)
30. 12. 2009, 18:25
Naprosto vynikající , nikdy jsem nejedla lepší . Díky za S U P E R recept Zdraví Romana
inka
(upraveno)
30. 12. 2009, 20:18
@marthina
Romanko, díky za pochvalu
RENDA 75
(upraveno)
23. 10. 2009, 10:23
výborné
sisinečka
(upraveno)
8. 10. 2009, 10:36
dobrý, nelze na tom nic zkazit, s tou ledničkou to je dobrý nápad. Dělala jsem z půl kila mouky, půlku dala do lednice a dělala druhý den. Bylo toho dost. díky za recept. jana
dojinek
(upraveno)
27. 8. 2009, 21:27
Výborné dělala jsem z poloviční dávky na oběd a ještě zůstalo těsto i na večeři pochutnali jsme si všichni
Mirisek21
(upraveno)
23. 8. 2009, 12:54
Dobrý den Inko dnes jsme měli langoše k obědu a jsou vynikajicí .Děkuji za receptík. Mirka
kyčerka
(upraveno)
1. 7. 2009, 18:26
děkuji za výborný recept,dělala jsem se sušeným droždím,zezačátku trošku problém s "natahováním" ale namočila jsem si ruce a šlo to...česnek "voněl"až u sousedů a já si na ně dávala smetanu,mňááááám....budem dělat častěji,určitě
beushinka
(upraveno)
22. 6. 2009, 20:19
vypadá to výýborně!!!zítra udělám a můžu se zeptat kolik tak langošů máte z této várky???díky všem
inka
(upraveno)
24. 6. 2009, 13:06
@beushinka
Beatko, je jich fakt hodně, podle toho jak velké je děláte, ale těch 12-15 určitě. Inka
lianna
(upraveno)
22. 6. 2009, 19:08
tak zaděláno připraveno...tak jsem zvědavá..o víkendu u nás byla pout tak si tam manžel jeden koupila nedalo se to jíst..tak jsem si řekla ž eje zkusím..tak jsem zvědavá...