Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!

0.0
Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!

Potřebné ingredience

1 velká cibule, půl kila mletého hovězího (ne vepřové, ne buřty!), několik dobře zralých rajčat (v zimě krájených konzervovaných, NE KEČUP!), 1 sklenice hovězího vývaru (cca 3 deci až půl litru), 2 větší stroužky česneku, 1 červená paprika, mletá paprika na zaprášení (buď sladká, nebo napůl sladká a pálivá), kmín, lžíce chilli (bohatě stačí, ale třeba pro pány tvorstva můžete dát i víc :)), necelého půl kila červených fazolí (můžou být i z konzervy, ale jen v nálevu, ne v žádné omáčce), dva nastrouhané čtverečky čokolády (hořké nebo na vaření), trocha oleje.

Postup přípravy

Tohle jídlo žádný jediný správný recept nemá, dělá se různě, takhle ho my máme nejraději.

Nejdřív si na kostičky nakrájím papriku a cibuli, česnek nakrájím na malé kousky. Na hlubší pánvi nebo v hrnci si nechám rozpálit olej (stačí ho trošku, určitě ne na zakrytí celého dna), pak tam hodím cibuli nakrájenou na kostičky a nechám ji trochu změknout. Když změkne cibule, přihodím papriku a česnek, stáhnu plamen tak na půlku a nechám 5-10 minut za občasného míchání. Pak přidám chilli, zapráším paprikou a přisypu trochu kmínu. pořádně zamíchám a nechám tak pět minut. Pak přidám maso, které si buď vařečkou nebo vidličkou rozdělám na co nejmenší kousky a nechám pěkně osmahnout. přidám nakrájená rajčata (nebo konzervu krájených, pokud nejdou sehnat hezky zralá) a zase zamíchám, pak přileju sklenici hovězího vývaru a přivedu k varu, stáhnu plamen a nechám dusit pod pokličkou. Teď se o to čtvrt až půl hodiny vůbec nemusím starat. Až se mi to hezky podusí, přidám nastrouhanou čokoládu a zamíchám. pak přihodím fazole (pořádně sceděné) a trošku majoránky. přivedu k varu, stáhnu plamen a nechám dusit dalších 10 minut až čtvrt hodiny. A je hotovo!

Vývar vždycky dávám domácí, dělám ho hodně, v mrazáku vydrží a je to mnohem lepší než masox.

Vařím to ráda, nemusím to totiž moc kontrolovat a je to mňamka. Navíc je to jeden z mála spolehlivých způsobů, jak do rodinky nacpat luštěniny bez větších protestů :-D A ještě se to dá snadno zabalit jako oběd třeba do práce.

Recept je pro 4 velké jedlíky, u nás to většinou vyzbyde i na víc porcí.

Jíme to buď s dobrými čerstvými rohlíky nebo chlebem, ale dá se jíst skoro se vším.

Nemám čas to vždycky fotit, když to uvařím, tak zase můj dnešní ohřívaný oběd :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucka1711 3. 6. 2013, 20:01
Je to bašta, recept mi dala kamarádka nedávno a mo jsme si pochutnali (Y) (Y) (Y) (Y)
PETROB 2. 3. 2013, 15:48
Vynikající,právě jsme se nacpali k prasknutí (Y)
Lucy Ash 21. 5. 2013, 22:29
@PETROB Bezva! My ho taky máme moc rádi :-)
aknalb6677 3. 5. 2012, 8:15
(Y)
Lucy Ash 5. 5. 2012, 12:17
@aknalb6677 :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie