(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
" Holandské řízky " téměř bez práce

Potřebné ingredience
1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.
Postup přípravy
Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C .Pečeme dozlatova,dokud se maso nezačne oddělovat od stran mísy.Takto upravené maso je velmi šťavnaté a nemusíme používat olej na smažení.U nás už holanďany ani jinak neděláme.Fotku hotového masíčka dodám hned po upečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 9. 2014, 16:37
Díky za recept, témeř bez práce.

nahlásit

Murr2
(upraveno)
9. 9. 2014, 8:27
@P.A.V.L.A
nemáte zač
někdy se rychlovka hodí


nahlásit

růžík
(upraveno)
17. 8. 2014, 15:55
Milá Radi, Vaše "koule"
jak píše jedna paní, která by sem asi ani neměla lézt
, je super













nahlásit

Murr2
(upraveno)
6. 9. 2014, 15:14
@růžík
Evi, děkuji za chválu a pocit zadostiučinění

nahlásit

apasionata
(upraveno)
17. 1. 2013, 23:10
odkdy je tahle dělová koule *holandské řízky*??ani základ tomu neodpovídá-v *holanďanech je muškát. květ, pokrájená petrželka kudrnka a místo strouhanky jsou tam rozmočené kostky rohlíků v mléce.tohle je obyčejná sekaná z vepř. masa se sýrem.

nahlásit

Paluna
(upraveno)
9. 9. 2014, 10:25
@apasionata
Teda nevím, nejsem "taková super originální kuchařka" jako vy, ale do holandských řízků jsem nikdy (ani já, ani moje mami, ani babička, ani tchýně, ani šefkuchař kamarád) housky či rohlík a ani nic zeleného nedávali... Dáme jen pomleté maso, které naložíme do mléka (nejlépe do druhého dne), osolíme, opepříme a dáme rozstrouhanou Goudu-sýr.. Toť vše, pak jen tvořím větší karbanátky a obaluji ve strouhance nebo v trojobalu
Ale je jedno, kdo jak je dělá, je hlavní, aby to rodince chutnalo a paní měla(narozdíl od některých rýpavek) odvahu a dala sem rychlý a podle komentářů i chutný recept. Nelíbí se...tak to přejdu a nerýpu, ach jo, proč jsou lidi rejpalové

nahlásit
rezbroucek
(upraveno)
28. 3. 2013, 10:05
@apasionata
no to nevím , já třeba do holanských kudrnku ani rohlíky nedávám..
nahlásit

Murr2
(upraveno)
21. 1. 2013, 7:55
@apasionata
každá rodina má svůj způsob úpravy receptů
to vaše podání není taky zrovna to pravé ořechové
já recept pouze doporučuji,kdežto vy ho přímo vnucujete



nahlásit

kurel
(upraveno)
18. 1. 2013, 11:44
@apasionata
ten Váš recept taky nejsou holandské řízky..



nahlásit

marz
(upraveno)
18. 1. 2013, 11:38
@apasionata
máte zvláštní složení holandanů,to fakt neznám

nahlásit
LillyE
(upraveno)
3. 1. 2013, 19:55
Dobrý den, už jsem je dnes dělala podruhé a jsou
Rychlé a bez práce a hlavně co se mi líbí, že se nají 5-tičlenná rodina a ještě zbyde na druhý den. Fakt


nahlásit

Murr2
(upraveno)
12. 1. 2013, 18:23
@LillyE
Mončo,to mne moc těší !!!
nahlásit

macnel
(upraveno)
4. 10. 2012, 11:41




nahlásit

Murr2
(upraveno)
6. 10. 2012, 10:18
@macnel
Ivo,moc mně těší,že jste si pochutnali

nahlásit

vajnarka
(upraveno)
6. 9. 2012, 13:15
Dnes jsem dělala a je to výborné
...díky za receptík...





nahlásit

Murr2
(upraveno)
6. 9. 2012, 15:44
@vajnarka
Markét,jsem ráda,že vám chutnalo

nahlásit

maruška
(upraveno)
20. 8. 2012, 15:32


nahlásit

nigina
(upraveno)
20. 8. 2012, 11:45
super nápad
určite udelam
díky



nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
20. 8. 2012, 10:50


nahlásit
jajka5
(upraveno)
20. 8. 2012, 9:45
pod tuto směs dávám dospodu nakrájená rajčata - zkuste někdy , je to dobrá změna



nahlásit

Murr2
(upraveno)
20. 8. 2012, 10:19
@jajka5
Děkuji za tip
. Určitě to zkusím


nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 8. 2012, 21:50


nahlásit

Murr2
(upraveno)
19. 8. 2012, 11:16
@lidare
jj a přidala si i naše 6-ti letá dcera,která u každého masa ohrnuje nos

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:25
Mňam



nahlásit

Moncherry
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:20
Můžu potvrdit, že je to výborné, jen do toho ještě přidávám smetanu.
nahlásit

MarusK
(upraveno)
20. 8. 2012, 13:34
@Moncherry
tak to dělám já už léta a je to opravdu mlska

nahlásit

Murr2
(upraveno)
20. 8. 2012, 13:39
@MarusK
jsem ráda,že máme stejný názor
prostě samá chuť !!!

nahlásit

Vlaďosek
(upraveno)
18. 8. 2012, 18:21





nahlásit

Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:38
@Vlaďosek
Vlaďko,pokud mohu doporučit,tak použijte nějaký jiný sýr,než cihlu.V poslední době je totálně bez chuti
.Ať se oslava vydaří


nahlásit

Vlaďosek
(upraveno)
18. 8. 2012, 19:41
@Murr2
Děkuji, zkusím ten uzený, jak píše mamča níž

nahlásit

Boňule
(upraveno)
18. 8. 2012, 14:20
Před chvílí jsme dojedli, opravdu výborné a rychlé, dala jsem uzený eidam a nemá to chybu, všichni chválí!! Díky za tip!


nahlásit

Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 18:05
@Boňule
Věrko,jsem ráda,že Vám chutnalo
u nás byli všichni také spokojeni


nahlásit

Aluch
(upraveno)
18. 8. 2012, 12:56
Radko, díky moc za recept
..............určitě vyzkouším


nahlásit
Vera N
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:36



nahlásit

evicela
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:15

nahlásit

Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 10:50
@evicela
Evi,nemáte zač... jsem ráda,že vás recept zaujal

nahlásit

zdenula12
(upraveno)
18. 8. 2012, 8:39
Holandské řízky miluju
,ještě do nich dávám vejce a trochu mléka
jsou supr,určitě vyzkouším i tu zapejkací mísu.


nahlásit

Murr2
(upraveno)
18. 8. 2012, 9:56
@zdenula12
Zdeni,zkuste a uvidíte,jaký je to fofr

nahlásit