Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Žemlovka s nektarinkami a sněhovou čepicí

Žemlovka s nektarinkami a sněhovou čepicí

Potřebné ingredience

5 ks rohlíků(já se zbavila včerejších) , 3 dcl mléka , 4 vejce , van. cukr , cukr krystal , skořice , 3 ks větších zralých nektarinek , máslo

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na plátky,žloutky+cukr(podle chuti) + mléko smícháme.Pekáček vymažeme máslem a na něj klademe rohlíky vykoupané v mléce se žloutky a cukrem.Nektarinky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehna na černém pivu s jablky

Kuřecí stehna na černém pivu s jablky

Potřebné ingredience

6 ks kuř.stehen , 2 ks jablek , tymián , sůl , ml.kmín , 4 dcl černého piva

Postup přípravy

Stehna na několika místech nařízneme a okořeníme.Snažíme se,aby se koření dostalo opravdu až do zářezů.Toto je nejlépe udělat již den před samotným pečením,ale pokud to nepůjde…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
velmi chutná pomazánka - rychlá příprava

velmi chutná pomazánka - rychlá příprava

Potřebné ingredience

4 ks vajec uvařených natvrdo , 20 dkg gothaje,10dkg tvrdého sýru,1/3 pom.másla,3 ks kyselých okurek ,1 ks menší cibule , 10 dlg tatarky , 2 PL hořčice , 2 PL kečupu , sůl dle chuti

Postup přípravy

Vejce,sýr,salám,okurky a cibuli nakrájíme na větší kousky,přidáme zbytek surovin a vše umixujeme ponorným mixerem.Pomazánka je výborná i na jednohubky či chlebíčky.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
" Holandské řízky " téměř bez práce

" Holandské řízky " téměř bez práce

Potřebné ingredience

1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.

Postup přípravy

Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
lahodný tvarohovo-banánový dezert

lahodný tvarohovo-banánový dezert

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1 prdopeč 1 vanil.cukr 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 3 Pl kakaa holandského typu ,na potření:malinová poleva a 4 zralé banány Krém: 250 g tvaroh(kostka) 2x100 g cukru krupice 2x smetana ke šlehání 1x červené dortové želé 1/4 l vody

Postup přípravy

* Těsto:
Všechny přísady smíchejte hromady a vylijte na plech(můj má rozměry 30x40 cm) a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C.
Orientační doba pečení : 20-25 min.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
křupavé banánové muffiny s čokoládou Milka s rýžovými burizony

křupavé banánové muffiny s čokoládou Milka s rýžovými…

Potřebné ingredience

125 g Hery 100 g cukru krupice(krystal) 200 g hl.mouky 1 vejce 3 zralé banány špetka soli 2 ČL prášku do pečiva 100 g čokolády s burizony 1 dcl mléka(dle potřeby)

Postup přípravy

Povolenou Heru ušlehejte s cukrem.Banány rozmixovat s vejcem a přilít k máslové hmotě.
V 2. misce si smíchejte suché suroviny(mouka,súl,prdopeč,nasekaná čokoláda).Vše jemně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
krémová polévka s houbami a sýrem

krémová polévka s houbami a sýrem

Potřebné ingredience

1 menší cibule 4 trojúhelníčky taveného sýra, hrst sušených hub(namočte si je na noc,aby nabobtnaly), 3 větší brambory, 4 stroužky česneku(nemusí být) , 1,5 l vody, 2 Pl másla zeleninový bujón,sůl,vegeta,ml.kmín,bobkový list.

Postup přípravy

na 1 PL másla zpěníme cibuli,přidáme houby i s vodou,ve které byly namočené.
Dáme bujón,kmín a bobek.
Brambory nakrájíme na malé kostičky a přisypeme do hrnce asi 10 minut…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
prázdninový  " Tiramisu " pohár

prázdninový " Tiramisu " pohár

Potřebné ingredience

dětské piškoty,pomazánkové máslo,větší zakysaná smetana,1 dcl vaječného koňaku(nemusí být-stačí rum nebo esence),moučkový cukr,1 Pl instantní kávy,1,5 dcl vody. na dozdobení : čokoládové čočky(strouhaná čokoláda),sekané mandle nebo oříšky.

Postup přípravy

Do misky si dáme kávu s trochou cukru a zalijeme vařící vodou.Pom.máslo + smetana+koňak+cukr(podle chuti) ušleháme na krém.Piškoty namáčíme do kávy a pokládáme do pohárových misek…

Zobrazit více...
DORTY
SPONGEBOB pro Marušku do školky

SPONGEBOB pro Marušku do školky

Potřebné ingredience

světlý korpus+čokokrém+broskve+jahodová marmeláda+potah PASTA DAMA TOP.*******tentokrát jsem dělala vše z dvojnásobné dávky než je uvedeno v receptu,abych měla dostatek punčoviny. ČOKOKRÉM 100 g Hery,4 PL hl.mouky,asi 1 dcl vody,50 g Omegy(100% tuk)+ 100 g čokolády na vaření,1/2 másla,cukr moučka podle chuti. Heru rozpustíme,přidáme mouku a zalijeme vodou(vodu dejte dle potřeby,kaše musí opravdu hustá,ale ne suchá).Uvaříme hustou kaši.Ve vodní lázni rozmícháme čokoládu s Omegou do hladka.Vlijeme do uvařené kaše a dobře promícháme.Necháme vychladnout.Potom vyšleháme s máslem a cukrem do nadýchaného krému.Krém výborně drží díky čokoládě a 100% tuku.Je dobrý i na zdobení.

Postup přípravy

KORPUS : 250 g hl.mouky+1/2 prdopeč+4 vejce+240 g cukru moučka+150 ml oleje+100 ml vařící vody+špetka soli na sníh

Bílky ušlehat do tuha,přidat 1/2 cukru.Žloutky s 2…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVÉ BOCHÁNKY NEBO BAGETY

CHLEBOVÉ BOCHÁNKY NEBO BAGETY

Potřebné ingredience

300-320 ml vody(podle vlhkosti mouky-když sáhnete po promíchání na těsto,tak nesmí lepit-přidat mouku,jinak pokud je suché a v pekárně tzv.šustí,tak vodu přidejte) 2 PL octu 1 PL oleje 400 g hl.mouky 100 g žitné(ražné)tmavé chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 2 ČL soli 1 ČL cukru 1 PL kmínu(razce) 1/2 čerstvého droždí nebo 2 ČL sušeného

Postup přípravy

suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí

program příprava těsta(u Ety)

Po ukončení si těsto dáme na vál a rozdělíme na 4 části.Každou jemně zpracujeme na bochánky…

Zobrazit více...

Kategorie