Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 134 návštěvníků)

Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!

0.0
Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 vejce, 3 větší stroužky česneku, 1 menší-střední cibule, 1 lžička majoránky, paprika sladká i pálivá, sůl, pepř, strouhanka, eidam (já dávám cca 60g)

Postup přípravy

Zdravější, než smažené karbenátky, jako příloha jen vařené brambory, abychom do sebe "zbytečně" necpali smažené, tučné a kalorické jídlo.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé vejce, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, v ruce promnutou majoránku, trochu sladké i pálivé papriky, sůl a pepř smícháme a pořádně prohněteme rukama. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a malinko zaprášíme strouhankou. Vše důkladně prohněteme a tvoříme menší či větší placičky (vysoké cca 1-1,5cm), lehce obalíme strouhankou a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Vložíme do trouby, pečeme na střední stupeň, jakmile budou z jedné strany zlaté až světle hnědé, otočíme a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se šťouchanými, vařenými bramborami nebo bramkaší. Pokud někdo chce úpravu pro děti nebo nechce/nemůže pikantnější jídla, místo dijonské hořčice použije klasickou plnotučnou, papriku dá jen sladkou a méně pepře. Naopak pokud někdo chce ještě pikantnější, může použít navíc ještě grilovací či jiné ostřejší koření.Rozpouštějící se sýr uvolní jednak tuk, takže není další třeba a také zajistí křupavou krustu.Nechte si chutnat! PS: z uvedeného množství jsme měli 16ks, z toho dva větší, na fotce jsou na malém dezertním talířku.

"těsto" máme hotové

hotovo, už s tím jen do trouby

detail syrového "mleťáku"

po vytažení z trouby

a na talíři, příloha jen uvařené a pošťouchané brambory (bez másla, mléka, jen osolené) s bazalkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 24. 8. 2014, 10:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 22. 8. 2014, 12:39
(clamp) (clamp) (clamp)
Žanda shop 19. 3. 2013, 10:02
Skvělé, dělám takhle na plechu karbenátky už dlouho a všichni kdo je jedli je chválili (Y)
Káculaa125 4. 12. 2011, 15:02
Dělalala jsem je, druhý den znova a z dvojité dávky, všichni se po nich mohli utlouci a zase mám v mražáku mleté maso, tak už se těšíme, děkujeme, opravdu velmi chutné, dobré (Y) (Y) A to naše děti jen tak něco nejedí, hrůůůůza :-@
lidare 15. 9. 2011, 9:06
(Y)vypadají moc dobře,už se těším jak si je udělám a mleté můžu kdykoliv (clamp)
petrax777 15. 9. 2011, 9:04
(Y)
Eweli 5. 11. 2009, 12:30
Dobrý den, ted jsem dopekla (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Opravdu rychlá pochoutka :-) (Y) Měla jsem mleté se sýrem,ale budu příště dělat z obyč.,vytekla z toho spousta tuku,takže raději budu strouhat sýr sama,at mám jistotu,že tam je opravdu jen ten sýr *-) Mějte se (hello)
jitulka78 24. 6. 2009, 21:18
(clamp) (clamp) (clamp)
gondetka 20. 6. 2009, 10:54
Dneska jsem to vařila k obědu. Díky, je to naprosto super. (Y)
kalimera 30. 4. 2009, 14:09
Paní Vlaďko, musím vám moc poděkovat za vynikající a jednoduchý recept (Y). Na mleté maso moc nejsem, ale vaše mleťáky jsou fantastické |:o). To si (svatba) pošmákne, až se vrátí z práce (jidlo).
majáčková 22. 4. 2009, 18:23
Vladko prosím na kolik je pečete v troubě a jak dlouho? Díky
hovka 11. 6. 2009, 11:38
@majáčková Já mám starou plynovou troubu (v paneláku) a tak vše dělám na nejmíň (150st) ;-) ...jak dlouho jsem nestopovala, až jsou zlatavé, otáčím a to samo na druhé straně... :)
Inecka 28. 2. 2009, 11:06
DOBRÝ DEN VLADKO, VČERA JSEM SE NECHALA INSPIROVAT VAŠIM RECEPTEM A JE TO (Y) (Y) SUPER.DALA JSEM MÍSTO HOVĚZÍHO MASA VEPŘOVÉ SPOLU S KUŘECÍM A JEN S EPO NICH ZAPRÁŠILO ^o) IVA
kikaadla 21. 2. 2009, 12:17
Dnes jsem (pl) dělala k obědu.Je to moc dobré (clamp) (clamp) (clamp) a hlavně rychlovka |:o), dala jsem víc sýru, ale vůbec to nevadilo :-) :-) :-).Určitě Vaše mleťáky budu dělat častěji (F) (F) (F) (F)
JK72 19. 11. 2008, 12:07
Včera jsem udělala k večeři Vaše mleťáky, měly velký úspěch. |:o)
lamate 15. 11. 2008, 10:13
Dobrý den Vlaďko,chystám se dělat Vaše "mleťáky" ráda bych se zeptala,na kolik stůdňů a jak dlouho se pečou!Díky,Laďka.
LenkaSte 28. 8. 2008, 9:00
Fakt super, můžu jenom doporučit!!! (clamp) (clamp) (clamp)
avynka 2. 7. 2008, 23:05
Dobrý den, dnes jsem dělala karbenátky podle tohoto vašeho receptu a musím napsat, že byly opravdu skvělé (Y) (Y) (Y). Snědlo se to na posezení a to jsem ještě chtěla něco nechat na večer :-D. Nezbylo ;-). Vždycky jsem se karbenátků klasicky smažených s chutí přejedla a bývalo mi po nich docela těžko....dnes nic (Y). Opravdu moc děkuji za receptík, už je ani jinak dělat nebudu ^o).
renefer 22. 6. 2008, 11:56
Dobrý den, včera jsem zkoušela Váš receptík v naději, že budu mít navařeno i na neděli :-p. Dělala jsem z půl kila masa a mužíček je snědl všechny včera k večeři (6) a pochvaloval si, jak jsou moc dobré (B) Takže dneska musím stát u sporáku znova :-S Příště je budu dělat, až nebude doma ^o), aby na mě taky něco zbylo :'( Sluníčkový den (plavec) Petra
Michaela.Z 9. 5. 2008, 12:47
Měli jsme tuhle mňamku včera k obědu a jediné, co můžu, je (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) Děkujeme a rozhdoně jsem karbanátky nedělala naposledy, vlastně už je jinak dělat nebudu ;-) (L)
kosice 28. 3. 2008, 7:32
(Y) Diky za super recepr (L)Karbanatky jsou opravdu uzasne (clamp)Pekla jsem je pro babi a dedu a nemohli si je vynachvalit (Y) (Y)Jsou proste mnamozni ;-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie