(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Zapečené mleté maso se zeleninou, bramborem a smetanou
Potřebné ingredience
brambory, mleté maso, česnek, cibul, anglická slanina, vývar, paprika lusková červená, pórek, mrkev, kukuřice, hrášek, tymián, sůl, drcený kmín, pepř, grilovací koření, rajský protlak, smetana
Postup přípravy
Mleté maso orestujeme na trošce oleje, osolíme, opepříme, okmínujeme. Přidáme na kousíčky nakrájený česnek a tymián a promícháme, po chvíli přidáme protlak a důkladně zamícháme, přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky a zalijeme vývarem (stačí 300ml) a krátce provaříme. Zvlášť si na trošce oleje orestujeme anglickou na plátky.
Brambory nakrájíme na kolečka a vyložíme vymazaný plech, přidáme sůl, pepř, grilovací koření, poklademe anglickou a zalijeme masovou směsí, přidáme další vrstvou brambor a znovu okořeníme. Nakonec zalijeme smetanou. Peče cca hodinu při 180 stupních.
Nám moc chutnalo a baštil i syn.
Brambory nakrájíme na kolečka a vyložíme vymazaný plech, přidáme sůl, pepř, grilovací koření, poklademe anglickou a zalijeme masovou směsí, přidáme další vrstvou brambor a znovu okořeníme. Nakonec zalijeme smetanou. Peče cca hodinu při 180 stupních.
Nám moc chutnalo a baštil i syn.
připravená zelenina
připravená anglická slanina
okořeněné maso
orestované maso s česnekem a tymiánem
rajský protlak
zelenina a vývar
připravená směs
okořenění brambory s anglickou
se směsí
zalité smetanou a připravené do trouby
hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé