Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč

0.0
zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč

Potřebné ingredience

brambory 1 kg, česnek 2 stroužky,cibule 1 kus, vývar 300 ml, máslo 50 g ,mleté maso 500 g ,olej 2 lžíce ,mrkev 3 kusy, pepř 1 špetka ,rajský protlak 2 lžíce ,strouhaný parmezán 2 lžíce (nemusí být a když nemám dávám goudu),sůl ,tymián,žloutek 2 kusy. Pečící papír, pekáček

Postup přípravy

Postup přípravy
1. Předehřejeme troubu na 180°C

2. Na velké pánvi či hrnci rozpálíme olej a přidáme okořeněné maso a děláme 2-3 minuty. Do masa přimícháme cibuli a mrkev, lisovaný česnek, protlak, tymián a vaříme 1-2 minuty za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, přivedeme do varu. Když je omáčka řídká zahustit moukou nebo jíškou.

3.Mezitím, uvařte brambory v osolené vodě do měkka.Slijeme vodu, hrnec vrátíme zpět na plotnu a na nízkém ohni necháme krátce brambory oschnout. Rozmačkáme je, přidáme žloutky, máslo, parmezán a promícháme.

4. Maso dáme na dno pečícího pekáče, rozprostřeme rovnoměrně. Na to naneseme opatrně kaši. Posypeme nastrouhaným Parmezánem. Vidličkou uděláme na povrchu nepravidelné vlnky. Pečeme v troubě přibližně 20 minut dokud kaše nebublá a není zlatavá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Schindlerka 4. 7. 2010, 14:48
"Shepperd´s pie", tak milujeme. (pl) Typická Anglie. Když mě s ním před 12-ti lety v Anglii uvítali, tak jsem nechápala, jak tohle mohou jíst, ale teď ho máme rádi celá rodina (Y)
micskl 4. 7. 2010, 22:15
@Schindlerka přesně tak :-) :-) :-) taky nám to moc chutná - mňam mňam (zajic) (zajic) (zajic) dneska jsme měli zas k obědu (radost) (radost) (radost) Opravdu všem doporučuji (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie