Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bleskový třepací dort

0.0
Bleskový třepací dort

Potřebné ingredience

3 kelímky smetany ke šlehání (2+1) 2 malé mandarinkové kompoty 2 sáčky pudinku bez vaření od Dr. Oetkera Créme Olé 1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct, ale recept ode mně nečekejte)

Postup přípravy

Do většího hrnce s poklicí, která dobře těstí (já používám umělohmotnou hranatou misku s víkem), nalijeme 2 smetany, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme 2 pudinky Créme Olé. Základem úspěchu je právě tento pudink. Koupí se vanilkový a čokoládový, použít se dají oba, ale s vanilkovým to vypadá estetičtěji. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velice rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravený krém natřeme na korpus. Ozdobíme šlehačkou vyrobenou klasicky z tředí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji.
Místo dortového korpusu se dají použít piškoty nebo keksy trochu namočené ve vychlazené kávě nebo kompotu, aby byly změklé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie