Šlehačkový dort

Potřebné ingredience
Čokoládový korpus:4 vejce,20dkg písk.cukru,25dkg pol.mouky,2 pol.lžíce kakaa.100ml.oleje,100ml horké vody,1 káv.vrchovatou lžičku sody(nebo 1/2 prdopeč.)Šlehačku Holé.čokoládu na vaření a 1zakysanou smetanu. ...........Na výrobu čokohmoty :: DOMÁCÍ GLUKOSA 400g cukru krystal 200ml vody 1/2 lžičky kyseliny citronové Smícháme,vodu,cukr a kyselinu citronovou a VELMI POMALU zahříváme.Nesmí se to vařit.Nechat na plotně tak hodinu a občas promícháme.Čím častěji mícháte tím je glukosa světlejší.Opravdu se nesmí vařit pak je hnědá.Uchováváme ve sklenici při pokojové teplotě.pokud by se delším skladováním utvořily na dně krystalky,tak opatrně rozpustit v mikrovlnce.
Postup přípravy
Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme 45 min.
Vychladlý korpus jsem prokrojila na tři placky.Prostřední jsem rozkrájela na kroužky viz.foto.
Pokapala placky rumem,spodní potřela meruňkovým džemem.Ušlehala rostlinou šlehačku Holé se lžičkou meruňkové tresti.Prokládala mandarinkama.
Vrch a boky potřela krémem z čokolády na vaření a zakysané smetany.

xx

Střídavě jsem pokládala kroužky.

xx

xx

xx

ozdoby jsou z čokohmoty
Ještě jeden snímek když už jsem to nafotila

jahodový

xx

na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





































































