RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Rohlíky s celozrnnou moukou (2) 23.2.2018, 15:33
včera OŘECHOVÉ ŘEZY SE ŽLOUTKOVOU POLEVOU (51) 23.2.2018, 15:22
včera Tiramisu (1) 23.2.2018, 11:15
včera ***NAROZENINOVÝ*** (33) 23.2.2018, 10:45
včera Moučník HRK HRK mandarinka (9) 23.2.2018, 8:04
Margot muffiny (9) 22.2.2018, 20:19
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 23.2. 20:48 | všechny 964
Celkem: 130.797 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13080 další >>

MLETÉ MASO

Rýže s mletým masem a hlávkovým zelím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g rýže, 500g hlávkového zelí, 1 středně velkou cibuli, 2 lžíce másla, 500g mletého masa, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička kari, sůl + pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýži uvaříme, zelí očistit a nakrájet na nudličky, cibuli na drobno. V hrnci rozpálit lžíci másla a přidat mleté. Opékat dokud se nevytvoří hrudky. Pak přidat zelí i cibuli a chvilku podusit. Podlít trochou vody cca 1,5 - 2dcl a vmíchat protlak, kari, sůl, pepř. a ještě cca 10 min. dusit. Do hotového vmíchat rýži.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Helena H. (H.e.l.e.n.a.) ID 255438 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

HOBBIT - PÁN PRSTENŮ NA PŘÁNÍ OSLAVENKYNĚ


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

DORT MEDOVNÍK
KRÉMY: tvarohovo-smetanový + smetanovo-mascarponový
KRÉM KARAMELOVÝ: na obmazání celého dortu
FONDÁN: obarvený potravinářskou barvičkou na zeleno
FIGURKY: vymodelované z domácího mléčného marcipánu
ROZMĚ DORTU: 25 x 20 cm
VÝŠKA DORTU: 8 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

KRTEČEK S KAMARÁDEM A PRASÁTKO PEPPA A BRÁŠKA TOM


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

DORT MEDOVNÍK
KRÉMY: tvarohovo-smetanový + smetanovo-mascarponový
KRÉM KARAMELOVÝ: na obmazání celého dortu
FONDÁN: obarvený potravinářskou barvičkou na zeleno
FIGURKY: vymodelované z domácího mléčného marcipánu
ROZMĚR DORTU: 25 x 20 cm
VÝŠKA DORTU: 8 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Rychlé tiramisu do sklenice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tvaroh, větší zakysaná smetana, 2 kopcovité PL cukru, vanilkový cukr, balení sušenek, uvařená káva, granko či ovoce na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme smetanu s tvarohem a cukrem. Sušenky rychle namočíme v kávě. Klademe do sklenice ve vrstvách. Posypeme grankem či kakaem. Dáme vychladit do lednice přes noc. Můžeme pak nazdobit kousky ovoce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

ŠVÉDSKÉ PLACKY S OVESNÝMI VLOČKAMI.....převzatý recept ..vyzkoušela jsem a je opravdu dobrý..lze použít místo chleba.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

130 g ovecných vloček,1 lžíce medu, 2 lžičky soli15 g másla, 600 ml vařící vody, 50 g droždí, 650 g hl. mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísy dáme vločky, sůl, med, máslo , zalijeme vařící vodou.Zamícháme a necháme schladnout ( aby byla hmota jen vlažná) Přidáme droždí a mouku a vypracujeme těsto.Necháme vykynout.Těsto rozdělíme na 12 bochánků a vyválíme na placky asi 0,5 cm. placky naskládáme na plech s pečícím papírem ( mě se jich vlezlo 5)propícháme vidličkou a necháme ještě 1/2 hod. kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 250° 6 - 9 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Dáša K. (Dáša59) ID 41508 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.2.2018, 21:54 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Ztracené vajíčko na mladém špenátu s Cornies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO CORNIES kukuřičné s medvědím česnekem, 4 vejce, 200 g baby špenátových listů, svazek medvědího česnek, 50 ml olivového oleje, 2 ks šalotky, sůl, čerstvě pomletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou. Díky tomuto malému triku se vejce nerozteče. Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody, přičemž pomocí polévkové lžíce se snažíme udržet bílek „pohromadě“. Asi po 1 minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme je vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat. Ztracené vejce je dokonalé tehdy, když je žloutek úplně obalený bílkem. K jeho přípravě používáme vždy jen úplně čerstvá vejce.

Na malém množství oleje orestujeme do zlata najemno nakrájenou šalotku a přidáme špenátové lístky, krátce prohřejeme.
Medvědí česnek nejprve nakrájíme nožem najemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Takto připravený a zpracovaný česnek v uzavřené skleněné nádobě vydrží v chladničce i 3 měsíce.
Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných RACIO Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vajíčko a pokapeme pestem z medvědího česneku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

HOVĚZÍ MASO

Jednoduchá a rychlá koprovka s chlebíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO Free style kopr a smetana, 500 g hovězího masa, 500 ml hovězího vývaru, 150 ml mléka, 250 ml šlehačkové smetany, 3 ks mrkve, 2 ks petržele, ¼ celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazek čerstvého kopru, petrželová nať, 3 PL másla, 4 PL hladké mouky, 2 ČL krystalového cukr, 2 ČL citrónové šťávyrn2 ks bobkového listu , sůl, celý pepř podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem. rnrnV hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.rnrnJídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

HOVĚZÍ GULÁŠ v PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg hovězího masa, 3 cibule,trochu sádla,papriku, gulášové koření, majoránku,sůl, pepř, kmín, hl. mouku na jíšku

POSTUP PŘÍPRAVY

Na cibulce orestuji maso. Přidám koření a zapnu na 5hod. high. Nebo na low 7 hod. Půl hodiny před koncem zahustím a nechám dojít.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

pomazánka z červené řepy vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 střední červené řepy - drť z odšťavňování 1 švarková pomazánka vegan 1 stroužek česneku Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nechtěla jsem vyhodit drť z odšťavňovače z červené řepy, tak jsem ji 10 minut s troškou vody podusila, přidala švarkovou pomazánku, stroužek česneku a sůl.

z pomazánky jsem udělala falešný hamburger
pomazánka
tavenýr
Ledový salát
Paprika
Nastrouhaný pórek

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Elška K. (Etelaj) ID 611665 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový koláč z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 180 g jemných ovesných vloček, 170 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 150 g másla nebo Hery, ½ lžičky skořice, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu. Ovoce: 200 g drobného ovoce (zde mražené maliny a červený rybíz), 1 PL třtinového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin na korpus uděláme drobenku, 1 hrst odložíme stranou, zbytek natlačíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm, uděláme širší okraje. Náplň prošleháme, nalijeme na korpus a uhladíme. Zmrzlé ovoce s cukrem prohřejeme a na tvaroh naložíme bez puštěné šťávy. Zasypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C (pekla jsem 40 minut).

Koláč je moc dobrý, zdravý a méně sladký. Korpus je podle slovenských stránek zdravie na tanieri, náplň upravená.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.2.2018, 8:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.797 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13080 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook