RECEPTY > SLADKÁ JÍDLA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
PUDINKOVÍ ŠNECI (146) 27.11.2018, 18:24
Nudle s tvarohem a švestkami (3) 27.11.2018, 13:34
Nejlepší lívance na světě :o) (33) 20.11.2018, 16:05
Žemlovka s tvarohem (33) 30.10.2018, 15:19
Žemlovka-jak ji dělala babička (6) 23.10.2018, 19:13
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.561 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,157 další >>

SLADKÁ JÍDLA

DUNAJSKÉ VLNY OD TETY ANIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 vajec, 2 másla, rum, 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, 18 dkg cukru, 33 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

7 žloutků + 1 máslo ušlehat (+ trocha mléka) + sníh ze 7 bílků + 18 dkg cukru + 33 dkg polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva. Půl těsta necháme bílé, to dáme navrch. Do druhé půlky těsta dáme kakao, poklademe různým ovocem. Krém je 1/2 litru mléka + 2 pudinky + 1 máslo + rum.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Makové knedlíky se švestkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto: 180 g polohrubé mouky,1 vejce,250 g měkkého tvarohu v celofánu,špetka soli,,na špičku nože prášku do perníku Na náplň:20 středně velkých švestek,100 g marcipánu,3 lžíce mletého máku Na dohotovení: mletý mák,moučkový cukr, na polití máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vál si prosejeme mouku,přidáme vejce,tvaroh,špetku soli a kypř. pr .do perníku-vypracujeme hladké těsto ,které necháme chvilku odpočinout.mezitím omyjeme švestky a vypeckujeme.Mák zapracujeme do marcipánu a vyrobíme 20 stejně velkých kuliček-ty pak dáme do švestek místo pecek.Z těsta si uděláme váleček ,který nakrájíme na 20 dílků.Pak z každého vytvoříme placičku a zabalíme do ní švestku.Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut - dokud nevyplavou.Hotové na talíři sypeme mletým mákem -smíchaným s moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Recept jsem našla v časopise - je to malá změna a jsou výborné.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

KYNUTÉ KNEDLÍKY S BORŮVKAMI SE STROUHANÝM TVAROHEM A BORŮVKOVOU SMETANOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hr.mouky,asi 100 ml mléka,1 vejce a 1 žloutek,20 g droždí,1 lžička prášku do pečiva,50 g cukru,špetka soli, borůvky či jiné ovoce ( použila jsem borůvky a angrešt),100 g tvrdého tvarohu Borůvková smetana: 200 ml šlehačky a borůvky - společně rozmixujeme ,pár borůvek necháme celých.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vlažného mléka,droždí a cukru si připravíme kvásek-necháme vykynout a s ostatními surovinami zapracujeme
na hladké těsto,na teplém místě necháme vykynout asi 45 minut.Těsto pak rozdělíme na stejně velké kousky ,roztlačíme na placičky,do každé dáme lžičku ovoce a dobře zabalíme, ještě necháme asi 10 minut kynout.Pak knedlíky vaříme 10 minut ve vroucí vodě-při vaření je otáčíme.Knedlíky hned po po vyjmutí z vody lehce otevřeme vidličkou ,aby vyšla pára.Podávám je teplé polité borůvkovou smetanou ,sypané cukrem a strouhaným tvarohem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Špalda na sladko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uvařená špalda v mírně slané vodě, máslo, med, ořechy, semínka, sušené fíky (nebo jiné sušené ovoce), ev. čerstvé ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvařenou špaldu zalijeme trochou vody a necháme v ní prohřát. Přidáme nakrájené fíky, ořechy a semínka. Chvíli povaříme (téměř do odpaření tekutiny). Nakonec vmícháme med a máslo. Můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Žitné palačinky s tvarohovou náplní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 větší vejcern2 lžíce žitné moukyrnšpetka solirnmléko podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny dobře prošlehám tak, aby vzniklo krásně hladké lité těsto. Potom peču nasucho na kvalitní pánvi.rnPromažu oblíbenou náplní. Já to měla s tvarohem a mátou a Čekankovým sirupem Originálrn

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Aneta D. (dragulova) ID 617683 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Bramborovo-tvarohové knedlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Stejný poměr surovin:250g tvarohu, 250g polohrubé/hrubé mouky,250g uvařených a strouhaných brambor,1 vejce, trochu soli /ovoce:švestky, meruňky...

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin vypracujeme těsto-nehněteme příliš dlouho, uděláme váleček, nakrájíme na plátky. Placičky rozmačkáme do šířky, naplníme vypeckovaným ovocem a vytvarujeme knedlíky. Osvědčilo se mi pracovat navlhčenýma rukama.
Vložíme do vroucí osolené vody. Plamen zmírníme, počkáme až voda opět dosáhne bodu varu a pak napočítáme asi 10 min. Pro jistotu můžeme do knedlíku píchnout vidličkou, zda je uvnitř ovoce měkké.

Tyto knedlíky mi chutnají více než ty kynuté, nejsou tak těžké. Brambor můžeme dát klidně i víc, já je nevážím.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Tvarohovo-krupicové knedlíčky s jahodama



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tvaroh obyč.,1 vejce, špetka soli, 3 PL krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozmícháme suroviny na těsto a necháme odležet v ledničce. Pak lžičkou nabíráme hmotu a navlhčenýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které poté vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme jen chvíli, nějakých 10 min max. Podáváme s jahodovým pyré a přelité máslem(nemusí být)
Množství tak na 2 porce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.6.2018, 12:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Lívance s vločkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500ml mléka+2 vejce, 1/2 kostky droždí, 100g pomletých vloček,100g hladké mouky,100g celozrnné/polohrubé mouky, 2 PL cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše důkladně rozmíchat se špetkou soli a nechat alespoň 1/2 hod. kynout v teple. První dávku smažím na trošce oleje, ostatní už bez. Podáváme s borůvkovým žahourem a tvarohovou šlehačkou(ušlehat šlehačku, osladit a přidat vaničkový tvaroh-prošlehat.
Zdroj:ALBERT

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladké mouky, 1 PL krystalového cukru, 3 vejce (střední velikost), 3 PL čerstvé smetany, 1 malá špetka soli, olej na smažení, vanilkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve větší misce rozšleháme vejce, cukr, smetanu, sůl, po troškách přidáme mouku a vše vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, kde ručně vypracujeme hladké a elastické těsto. Velmi pěkně se s ním pracuje. Zakryjeme ho miskou a 30 minut necháme odpočívat.

Pak těsto rozdělíme na 20 dílků. Jednotlivé kousky těsta rozválíme na tenké kulaté pláty o průměru 18/20 cm, které po obou stranách osmažíme. Vkládáme na ubrousky, necháme odkapat od přebytku oleje a na talíři posypeme vanilkovým cukrem. Ihned konzumujeme.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (27) poslední: 21.4.2018, 11:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Lehká a jednoduchá žemlovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení Chlebíčků rýžových se sójou, 6 jablek, 250 g tvarohu, 2 lžíce krystalového cukru, 2 vejce, 3 lžíce medu, hrst rozinek, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička moučkového cukru, šťáva z 1 citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami a šťávou z ½ citronu a skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem. Do menšího plechu vyskládáme chlebíčky, na ně rozetřeme jablkovou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut, aby chlebíčky nasákly šťávu.
Následně vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut. Bílky vyšleháme se zbývající citronovou šťávou a moučkovým cukrem, přidáme na žemlovku a pečeme dalších 10 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 10.3.2018, 17:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.561 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,157 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt