Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Fitness rýžový nákyp

0.0
Fitness rýžový nákyp

Potřebné ingredience

300 g rýže
třičtvrtě litru mléka
150 g nakrájených oloupaných jablek
2 lžičky skořice
3 žloutky
2 polotučné tvarohy ve vaničce
50 g libovolného sladidla
80 g rozinek
olej na vymazání zapékací misky

Postup přípravy

Rýži pomalu uvařte v mléce na kaši. Trvá to cca 15 až 25 minut, záleží na tipu rýže. Mléko musí být kompletně vsáknuté a rýže musí být měkká, takže ji ochutnejte. Pokud je tvrdkavá, přilijte trochu více mléka a ještě povařte do změknutí. Rozehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte na menší kousky. Přidejte skořici. Smíchejte žloutky, tvaroh a sladidlo a vmíchejte do rýže. Polovinu směsi dejte do vymazané zapékací misky, na to položte nakrájená jablka se skořicí, posypte rozinkami a na to navrstvěte zbylou část směsi. Pečte cca 20 minut, podle zkušeností s troubou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie