Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Rýžový nákyp s ovocem

0.0
Rýžový nákyp s ovocem

Potřebné ingredience

300g rýže
1 l mléka
4 dl vody
50 g másla
sůl
200g cukru+2 vanilkové
4 vajíčka
máslo na polití
cukr, skořice na posypání

Postup přípravy

Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou. Mezitím přivedeme k varu mléko zředěné vodou, mírně osolené. Rýži zcedíme, vsypeme do mléka, přidáme máslo (kousek cca 50 g) a za občasného míchání uvaříme do zhoustnutí a změknutí rýže-cca 20 minut. Necháme chviličku prochladnout, ne úplně, vmícháme polovinu cukru a žloutky, ušleháme sníh z bílků a zbytku cukru, polovinu vmícháme do rýže, zbytek dáme do ledničky. Rýži rozvrstvíme do pekáčku vymazaného máslem, rovnoměrně poukládáme meruňky nebo jakékoliv jiné ovoce čerstvé nebo kompot, dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme cca 30 minut. Pak nahoru navrstvíme sníh z bílků a dopečeme cca 10 minut do zrůžovění. Hotové můžeme přicukrovat, ale ne moc, je to sladké samo o sobě, kdo má rád skořici, pokapat másílkem. Dobrou chuť! :-)

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hadrnozka 4. 2. 2010, 15:30
(clamp) (clamp) (clamp) TLESKÁM!!! Manžel nemá rád sladká jídlo. Udělala jsem ho hlavně pro děti. (child3) Trošku jsem se obávala, aby se všechen snědl, ale bylo to bez problému. Manžel přišel z odpolední, já už spala a ráno jsem zjistila, že my 2/3 v zapékací míse chybí. :-D :-D :-D - (Y)
peggybundova 5. 2. 2010, 11:46
@hadrnozka :-D :-D :-Dto jsou celí chlapi...můj se taky vždycky ksichtí když řeknu že budu dělat sladký oběd a pak (pl) (zajic) (zajic) (zajic) až má boule za ušima ;-) ;-) ;-) (H)
Vera N (upraveno) 22. 8. 2010, 19:27
Já si vařím rýži v pekárně (program zavařenina) a pak postupuji stejně. Miluje hlavně manžel. Výborná záležitost. (Y) (Y) (Y)
peggybundova 10. 11. 2009, 17:47
@Vera N Fakt v pekárně *-) to mě vůbec nenapadlo...určitě příště vyzkouším, díky za tip (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie