Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

Rýžový nákyp s medem

0.0
Rýžový nákyp s medem

Potřebné ingredience

200 g rýže, 400 ml mléka, 3 vejce, 50 g másla, 1 lžička citrón.šťávy, 4 lžíce medu, 70 g moučk.cukru, 200 g kompot.švestek + šťávička, skořicový cukr, tuk a strouhanka na vymazání formy.

Postup přípravy

1. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou a poté ji nasypeme do většího hrnce. Zalijeme ji vodou tak, aby voda rýži úplně zakryla a rýže byla potopená.

2. Rýži přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se voda nevyvaří. Poté zalijeme rýži mlékem a rozvaříme ji na kaši. Mléko trošičku posolíme.

3. U vajec oddělíme žloutky od bílků.Žloutky utřeme s máslem a moučk.cukrem.

4. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K utřeným žloutkům přidáme vychladlou rýži, med, citrón.šťávu a nakonec opatrně vnícháme sníh z bílků.

5. Vymazanou a vysyp.formu naplníme 1/2 rýž. směsi, poklademe švestkami a na ně navršíme zbytek rýž.směsi. Nákyp pečeme dorůžova v troubě cca 30 minut na 150 °C, ke konci na 180 °C. Hotový posypeme skořicovým cukrem a polijeme šťávou z kompotu.


Je to naprosto úžasná, výborná dobrůtka..jako malá jsem nákyp nesnášela, ale poté, co jsem objevila tento recept, tak ho dělám velmi často a úspěch je zaručen:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie