(recept
si oblíbilo 413 návštěvníků)
Skvělý rýžový nákyp!!!
Potřebné ingredience
150g rýže,600ml-1litr mléka,meruňky(kompot),1vanilkový cukr,150g cukru,150g másla,4 vejce, na posypání skořice
Postup přípravy
Rýži uvaříme v mléce na kaši.Pak přidáme van. cukr,cukr krupici a po vychladnutí přidáme máslo a vejce.Musí to být vlažné.Vše promícháme.Formu vymažeme máslem dáme hmotu potom ovoce a zase hmotu ,posypeme skořicí a pečeme v troubě asi 30 minut.Je skvělý a není suchý.
Uvařená rýže s cukrem a máslem,to se může dát když je to teplé líp se to rozpusti.Vejce až je to vlažné aby se nesrazily.Když přisipáváte cukr je dobré to ochutnat ,někdo to má rád miň sladké.
Vyskládané meruňky na hmotě
Nákyp posypaný skořicí a šup s ním do trouby.
A tady je upečený,přejeme dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
motji
(upraveno)
2. 11. 2017, 11:07
Dělám podobně, jen si ušlehám žloutky s máslem a cukrem, přimíchám tu uvařenou rýži v mléce a nakonec sníh z bílků.
gabb
(upraveno)
2. 11. 2017, 10:28
bedla7
(upraveno)
1. 11. 2017, 14:18
už vím co bude zítra k večeři
anulim
(upraveno)
6. 8. 2016, 22:29
já přidám mleté vlašské ořechy a nakonec vmíchám sníh z bílků.
itinka007
(upraveno)
3. 2. 2016, 16:56
Prosím který druh ryze je na to nejvhodnejsi?dekuju
plamenek
(upraveno)
6. 8. 2016, 22:35
@itinka007
Kulatozrnná,lépe se rozvaří. Do nákypu se šlehají vejce s cukrem,proto se to jmenuje nákyp.
BLANKA
(upraveno)
6. 8. 2016, 20:12
@itinka007
jéé až dnes jsem si všimla komentáře a už to asi k ničemu nebude ale normálni od vitany
Sisi1711
(upraveno)
22. 9. 2015, 11:28
Opravdu vynikajicí Vařím ho už poněkolikáte Zuzka
svancaova15
(upraveno)
22. 2. 2015, 14:40
zítra uvařím už se moc těším
lidare
(upraveno)
29. 1. 2015, 18:23
tak to je moje oblíbené a musím udělat,mňam
Pavilja
(upraveno)
29. 1. 2015, 18:09
Děkuji za receptík, nejlepší nákyp jaký jsem kdy jedla. I manžel, který na tyto jídla typu nákyp, žemlovka není...tak prohlásil, že je vynikající a to už je co říct Určitě jiný dělat nebudu a brzy zopakuji
BLANKA
(upraveno)
5. 2. 2015, 11:11
@Pavilja
Taky je náš oblíbený
Renča73
(upraveno)
24. 3. 2014, 9:39
Výborný , jiný už dělat nebudeme.
kmotrice
(upraveno)
18. 3. 2014, 12:16
Tak už je v troubě a vypadá to luxusně
xantipa3
(upraveno)
31. 1. 2014, 21:35
Já,když dělám rýžový nákyp,tak utřu máslo,žloutky a cukr.Potom přidám uvařenou vychladlou rýžovou kaši a z bílků udělám sníh.Opatrně sníh vmíchám do kaše,dám do pekáčku vrstvu,na to ovoce /nejradši mám jahody a meruňky/ a zase vrstvu kaše.Dám péct.
clear30
(upraveno)
29. 1. 2014, 12:54
Pro naši rodinu je cukru a vajec také příliš velké množství... Osobně dělám z 2,5 l mléka, půl kila rýže, udělám kaši a do ní pak dám cukru na chuť tak akorát, většinou tak 8 lžic a 4 plátky másla Po vychladnutí přidám cca 6 vajec.. Ale o tom to přeci je, aby si akždý přizpůsobil recept tak, jak mu vyhovuje Takže i tak díky! PS: představa, že bych měla dát půl kila cukru a 2 celá másla mě docela děsí
nasta77
(upraveno)
6. 1. 2014, 18:50
Blani, nákyp je delikatesa
Mirisek21
(upraveno)
6. 1. 2014, 17:24
vyzkouším
Žirafka1
(upraveno)
1. 5. 2013, 13:49
Rýžový nákyp se u nás dělá velice často Jen vařím rýži napřed ve vodě a pak přidám smetanu s vajíčky a cukrem. Rýžový nákyp se mě tak snadno nepřipálí a na závěr je i takový lehčí do žaludku Přidávám si Váš osvědčený recept do oblíbených
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 5. 2013, 12:44
Naut
(upraveno)
1. 5. 2013, 12:13
Vynikající!!!!!!! Opět, vařím ho už po x-té a pořád nejlepší!!! mějte se krásně a víc takových receptů!!!! Tamar
březinka
(upraveno)
11. 4. 2013, 13:55
právě jsem dopekla s jahodama výbornéééé
Lenalos
(upraveno)
24. 3. 2013, 8:32
Já se na něj taky dnes chystám, už jsem ho vařila kolikrát a vždy byl super