(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jáhlový nákyp
Potřebné ingredience
200g jáhel, 800ml mléka, 4 vejce, 100g cukru, 100g másla, sůl, 2 - 3 jablka, skořice, 1 VC
Postup přípravy
Jáhly spaříme, poté uvaříme v mírně osoleném mléce (asi 20 - 30min.). Když začne hmota houstnout, přidáme cukr a máslo a necháme dodělat (do vyvaření tekutiny). Necháme částečně vychladnout, poté přimícháme žloutky a nakonec sníh. Formu - větší než jsem měla já ,o) buď vyložíme papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu hmoty rozprostřeme, na to dáme nastrouhaná jablka, oslazená VC a ochucená skořicí, navrch zbytek kaše. Pečeme na 180 - 200°C asi 60min.
...
hustota uvařené hmoty
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
verulineckaa
(upraveno)
28. 6. 2014, 18:55
Moc dobrý nákyp,do hmoty jsem přidala citrónovou kůru.
koblizek63
(upraveno)
11. 11. 2013, 19:48
já dělám s trnkama,taky dobré
Hanzy
(upraveno)
16. 4. 2013, 12:17
Výborný nákyp,ještě snad lepší než rýžový,dělala jsem s meruňkama.
strom 2
(upraveno)
17. 3. 2012, 21:38
Vyzkoušeno,dělala jsem s meruňkama Moc moc dobré,díky
li.za.rd
(upraveno)
18. 3. 2012, 0:12
@strom 2
S meruňkama to je ještě lepší
andreamic
(upraveno)
23. 1. 2012, 17:31
luciee27
(upraveno)
23. 1. 2012, 14:52
mňam, to bych si hned dala Já dělám s meruňkama, ale s jablkama to musí být taky vééééélká dobrota
li.za.rd
(upraveno)
24. 1. 2012, 0:29
@luciee27
S meruňkama mi chutná víc Ale holt byly doma jablka