Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jáhlový nákyp

0.0
Jáhlový nákyp

Potřebné ingredience

200g jáhel, 800ml mléka, 4 vejce, 100g cukru, 100g másla, sůl, 2 - 3 jablka, skořice, 1 VC

Postup přípravy

Jáhly spaříme, poté uvaříme v mírně osoleném mléce (asi 20 - 30min.). Když začne hmota houstnout, přidáme cukr a máslo a necháme dodělat (do vyvaření tekutiny). Necháme částečně vychladnout, poté přimícháme žloutky a nakonec sníh. Formu - větší než jsem měla já ,o) buď vyložíme papírem, nebo vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu hmoty rozprostřeme, na to dáme nastrouhaná jablka, oslazená VC a ochucená skořicí, navrch zbytek kaše. Pečeme na 180 - 200°C asi 60min.

...

hustota uvařené hmoty

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

verulineckaa 28. 6. 2014, 18:55
Moc dobrý nákyp,do hmoty jsem přidala citrónovou kůru. |:o)
koblizek63 11. 11. 2013, 19:48
já dělám s trnkama,taky dobré (Y) (Y) (Y)
Hanzy 16. 4. 2013, 12:17
Výborný nákyp,ještě snad lepší než rýžový,dělala jsem s meruňkama. |:o)
strom 2 17. 3. 2012, 21:38
Vyzkoušeno,dělala jsem s meruňkama (Y) Moc moc dobré,díky (F)
li.za.rd 18. 3. 2012, 0:12
@strom 2 S meruňkama to je ještě lepší (jidlo)
andreamic 23. 1. 2012, 17:31
(clamp) (clamp) (clamp)
luciee27 23. 1. 2012, 14:52
mňam, to bych si hned dala (Y) Já dělám s meruňkama, ale s jablkama to musí být taky vééééélká dobrota (clamp)
li.za.rd 24. 1. 2012, 0:29
@luciee27 S meruňkama mi chutná víc |:o) Ale holt byly doma jablka :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie