(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
jablečno krupicový nákyp
Potřebné ingredience
1 l mléka, 200 g krupice, špetka soli, cukr dle libosti, 60 g másla, 6 jablíček, 2 sáčky skořic. cukru, 2 sáčky vanilk. cukru
Postup přípravy
Mléko s krupicí, solí a cukrem uvaříme na hustou kaši. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní půl krupicové kaše, na ni dáme 4 nastrouhaná jablka smíchaná s 1 van. cukrem a 1 skoř. cukrem. Na Jablka dáme zbylou kaši a navrstvíme zbylá jablíčka se zbytkem cukrů. Navrch nakrájíme máslo na plátky. Pečeme do zlaté kůrčičky -krustičky. Můžeme jíst teplý i studený.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé