Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Jablečné lívanečky

0.0
Jablečné lívanečky

Potřebné ingredience

300g hladká mouka, přibližně sklenice mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 5-6 středně velkých jablek, 100 g cukru. Olej na smažení

Postup přípravy

Je to velká rychlovka a mňamka doslova za pár kaček.Hhotovo jsem měla asi za půl hodinky s osměžením.
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubo, v míse smícháme mouku, pr. do pečiva, cukr, přidáme vejce, mléko (aby bylo hladké řidší těsto) nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a necháme 5 minut odstát, pak dáváme na pánev nebo lívanečník, smažit po obou stranách na rozpáleném oleji.. já lívanečník nemám a dělala jsem na pánvi a nerozlézaly se do šířky, pěkně naběhly a byly neskutečně jemné a výtečné. Zhotovení těsta trvá 5 minut, 5 minut odležet a pak už jen osmažit. To mi trvalo asi 20 minut a rychlá večeře byla na světě. Já obalovala ve skořicovém cukru a pro tuto variantu doporučuji nesladit těsto tolik, je pak přeslazené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzajoly 21. 2. 2017, 18:55
Martinko, hledala jsem, co k večeři-rychlého a ze surovin, co aktuálně doma máme .o). Volba padla na lívanečky. A musáím říct, že jsou přímo luxusní (Y) (Y) (Y). Chlapi se mi tu olizovali a nahlas komentovali, jak jim šmakovalo. Děkuji za super tip :-) (F) (clamp)
tara11 25. 1. 2013, 19:05
(Y) (clamp) (child8) (child9)
martinafe 3. 2. 2013, 10:35
@tara11 Děkuji zase musím udělat dlouho jsme neměli (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie