Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Jablkové lívance:-))

0.0
Jablkové lívance:-))

Potřebné ingredience

250g hl.mouky,špetka soli,2 žloutky,1/2litru mléka,droždí-půlka kostky,trošku cukru na kvásek,cukr do těsta podle chuti,já ani nedávám..Asi 4jablka,skořicový cukr,trošku másla na potření..

Postup přípravy

Těsto je z kvásku,ale nechám cca půl hod.jen vzejít,žádné dlouhé kynutí,proto ani nedávám do pekárny,je to zbytečné a navíc těsto musí být řidší!!!aby se dalo naběračkou pěkně nabrat a vylít na pánev a smažit lívance:-)))
Do mísy prosejem mouku,v teplém mléce s cukrem necháme vzejít droždí,přilejeme k mouce,vmícháme žloutky a můžeme trochu cukru..Zpracujeme těsto,bude pěkně řidší,což je potřeba..
Přikryjeme a na teple necháme cca půl hod odpočinout...Krásně nabude a pak do něj zamícháme nakrájená oloupaná jablka...Krájím je na plátky, nebo i kostečky,smažením změknou a jsou tam na skus pak pěkně cítit..Nestrouhám je,z toho by bylo blato..Tak jen vmíchám a na rozpálenou pánev s troškou oleje naběračkou utvořím hromádku a tu pak pěkně rozetřu,aby byl co největší a nejtenší lívanec,aby se vše pěkně prosmežilo..Pak obrátím-jde to velmi rychle a na talíři vždy pomastím máslem a zasypu-VYDATNĚ!-skořicovým cukrem..Jak je skládám na sebe pěkně se to do nich vsákne....
Opravdu vynikající teplé!!
Přeji všem dobrou chuť!:-)))
Rozpis je pro 2osoby,dělám stejně od oka,ale udělala jsem jich zhruba 7ks...Přijde mi,že jak sjou silné a nabudou,že zasytí už i 1ks..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Spaul22 30. 10. 2011, 20:50
Naprosto luxusní recept!! Moc děkuji (Y) (Y) (Y) (Y)
RadekHanka 10. 2. 2011, 21:00
(Y) (Y) (Y) To jsou ale mega lívance, já dělám ty malinký v lívanečníku. Ale bez jablek :-) Vyzkouším i s jablíčkama (jidlo) (jidlo) (L)
vailandova 11. 2. 2011, 0:09
@RadekHanka Jsou tím nakynutím mega a jak ty jablíčka v tom (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)udělej a manža ti dovalí 2kredence :-D :-D :-D :-D :-D ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (hello)
Lenpod 10. 2. 2011, 14:21
Škoda, že jsem zrovna dnes lívance dělala. Ráda a s chutí bych si dala ty vaše s jablky (L)
vailandova 10. 2. 2011, 15:07
@Lenpod Až slehnou v bříšku ty vaše,pusťte se do nich ,-) :-$ :-$ :-$už ani nevím,kde jsem vzala recept,mám ho a dělám je strašně dlouho (L) (L) (L) (hello) (hello)
lidare 10. 2. 2011, 14:12
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
vailandova 10. 2. 2011, 15:07
@lidare (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie