(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
JABLKOVÉ LÍVANCE
Potřebné ingredience
300ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1/2 kg jablek, 250g pol. mouky, 1/2 bal. kypř.prášku, na obalení skořicový cukr, olej na smažení
Postup přípravy
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, z nich ušleháme sníh. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme jablka,mléko, mouku+ kypř. prášek.Těsto promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Lžící klademe těsto na lívanečník a smažíme z obou stran. Teplé obalujeme ve skoř. cukru. A podáváme. Jsou vláčné a výborné. Kdo má rád,může si k nim přidat bílý jogurt,tvaroh,marmeládu... nám chutnají jen tak... :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tulipanka
(upraveno)
27. 11. 2012, 18:47
scharkezyova
(upraveno)
7. 1. 2013, 19:10
@tulipanka
mumlina
(upraveno)
27. 11. 2012, 17:52
Zdravím Kači, právě jsem udělala k večeři a jsou opravdu delikatesní, nedávala jsem jen prášek do pečiva i tak byly nadýchané- všechny doma chválí,budu dělat už jen podle Vás, děkuji za inspiraci
scharkezyova
(upraveno)
7. 1. 2013, 19:10
@mumlina
Zdravím Iveto, děkuji vám a jsem ráda, že chutnají
Boňule
(upraveno)
29. 10. 2012, 23:21
Jsou výborné, ale pozor, taky silně návykové!!!
scharkezyova
(upraveno)
7. 1. 2013, 19:10
@Boňule
to máte pravdu děkuji
Ifkak
(upraveno)
29. 10. 2012, 22:12
paráda Katko, sladké jídlo nic moc pro mě, na palačinky si dávám zásadně maso a spol ...........ale ty jablíčka v těstě + skořicový cukr mě přemluvily a degustovali jsme ve 4 a doporučuju všem .......dala jsem trochu sody místo prášku a v pohodě
scharkezyova
(upraveno)
7. 1. 2013, 19:09
@Ifkak
Tak to jsem ráda, Ivo, u nás jsou velmi oblíbené
BB72
(upraveno)
20. 10. 2012, 15:03
Výbornééé . Děkuji za recept.. Dělala jsem je k odpol. kávě a jsou super, přestože jsem je musela trošku pozměnit kvůli dceři, která nesmí mléko.Místo mléka jsem dala sojové mléko a trochu soj. šlehačky a výsledek je skvělý.Díky, díky
scharkezyova
(upraveno)
7. 1. 2013, 19:08
@BB72
Děkuji, jsem ráda, že chutnají
kazenka
(upraveno)
2. 11. 2011, 11:20
Dobrý den Katko,lívance jsou vynikající a hlavně rychlé,nemají chybu,budu dělat častěji.Pěkný podzim Katka
scharkezyova
(upraveno)
11. 11. 2011, 23:37
@kazenka
Dobrý den, Katko, děkuji a jsem ráda, že jste spokojená i u nás se často dělají!
LucOss
(upraveno)
7. 12. 2010, 12:52
Právě jsme je s poobědvali, výbornééééé!!!
scharkezyova
(upraveno)
7. 12. 2010, 22:02
@LucOss
MisanaT
(upraveno)
25. 11. 2010, 11:17
Děkuji za super nápad na oběd. Rychlá příprava, už se na ně těšíme
scharkezyova
(upraveno)
25. 11. 2010, 20:26
@MisanaT
Nemáte za co!
Archeoložka
(upraveno)
24. 11. 2010, 11:18
opravdu super a bez prášku kypříciho MARIA
scharkezyova
(upraveno)
25. 11. 2010, 20:27
@Archeoložka
taba
(upraveno)
13. 11. 2010, 17:35
co mi to děláte...chtěla jsem držet trochu dietu... ....jdu na ně!!!!
scharkezyova
(upraveno)
14. 11. 2010, 19:07
@taba
povídejte mi o tom...taky jsem neodolala
selmina
(upraveno)
13. 11. 2010, 17:24
Tak dneska jsme je vyzkoušeli a jsou úplně vynikající Díky moc za recept, hned si ho ukládám do favoritů
scharkezyova
(upraveno)
14. 11. 2010, 19:06
@selmina
Jsem ráda,že chutnají i u nás budou často
Terísek 58
(upraveno)
12. 11. 2010, 9:43
vyzkouším,vypadají báječně
scharkezyova
(upraveno)
14. 11. 2010, 19:06
@Terísek 58
lenkapouzar
(upraveno)
7. 11. 2010, 20:43
Vypadají chutně, zítra zkusím bez kypřícího prášku- bude-li chybět dám bez fosfátů.
scharkezyova
(upraveno)
7. 11. 2010, 21:44
@lenkapouzar
nemusíte dávat,já dnes na něj zapomněla a i tak byly super
chalupnicka
(upraveno)
7. 11. 2010, 20:08
hm-to bude bašta-zkusím
scharkezyova
(upraveno)
7. 11. 2010, 21:44
@chalupnicka