(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
jablečné vafle

Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 100 g přepuštěného másla, 4 vejce, 180 g oloupaného nastrouhaného jablka, 150 ml mléka, 200 g bílého jogurtu(použila jsem hustý domácí, u kupovaného řídkého bude asi třeba přidat mouku), 8 lžic cukru, 1 lžička sody, 1 lžička mleté skořice, čokoládová poleva
Postup přípravy
Vše smícháme a pečeme vafle. Po upečení pocákáme čokoládovou polevou. Ale nemusí být. Máme rádi méně sladké, tak je použito jen 8 lžic cukru. Vafle jsou tak jen nasládlé. Kdo má rád víc sladké, přidá cukr dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcelakraus
(upraveno)
29. 2. 2012, 11:54
Krásné,už na pohled,můžete mi prosím poradit jaký tip vaflovače koupit??
nahlásit

Chula
(upraveno)
4. 4. 2012, 17:22
@marcelakraus
omluvám se za pozdní odpověď, ale tady se nikde snad nezobrazuje upozornění že někdo napsal komentář.
My máme ETA a je to 3v1, sendvičovač, kontaktní gril a vaflovač. Spokojenost

nahlásit

MisaW
(upraveno)
8. 4. 2011, 20:54
Dneska jsem dělala (bohužel jen z poloviční dávky
) a byla jsem pochválena před nastoupenou jednotkou hladovců a zmizely, že přemýšlím, jestli ještě nedodělám
Jsou výýýýýýýýýýýýýýýborné!!! Ta skořice tomu dodává šmrnc!



nahlásit

Chula
(upraveno)
27. 4. 2011, 16:06
@MisaW
Jsem ráda že chutnají!
Jen pozor, bez vajec to nejde. Já jen že sem je posledně dělala ve spěchu, na vejce zapomněla
a pak se vztekala co že z toho vzniklo.



nahlásit

Svetla35
(upraveno)
4. 3. 2011, 13:22






nahlásit

nula
(upraveno)
4. 3. 2011, 10:22


nahlásit
zbuječka
(upraveno)
5. 3. 2011, 20:35
@nula
krupave vanilkove vafle: 2vejce, 60g cukru, 1vanilk.cukr, 250g hl.mouka, 50g rozpust.masla, 1/4l mleka, 1lžička prdopece. kdyz jsem pouzila heru, tak nebyly tak krupave. zaklad je nechat vystydnout na mrizce teda pokud nemizi rovnou z vaflovace
at vam chutnaji

nahlásit

nula
(upraveno)
15. 5. 2011, 19:01
@zbuječka
děkuji určitě zkusím


nahlásit

Chula
(upraveno)
4. 3. 2011, 13:02
@nula
je to něco mezi. Na povrchu křupnou, ale vevnitř to je mokré měkké. Ohýbají se, není to sušenka
nahlásit