(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Věra T. (Ivuščin Rýžový nákyp

Potřebné ingredience
1 a 1/2 hrnečku rýže,1l mléka,5 žloutků,1/4 másla,3/4 hrnku cukru krupice,kompotované ovoce dle chuti,bílky
Postup přípravy
Propláchnutou rýži uvaříme v mléce za stálého míchání do měkka.Ze žloutků,cukru a másla umixujeme pěnu,kterou vmícháme do uvařené rýže.Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a vlijeme do ní polovinu rýže,poklademe vrstvou ovoce (pokud jsou to např.broskve,pokrájíme je na kostičky či plátky)a přidáme zbylou rýži.Pečeme při 180°do zlatova.Těsně před koncem pečení poklademe nákyp sněhem z bílků a vrátíme na cca.10 minut do trouby,dokud nebude mít "čepice"zlatavou barvičku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé