(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Špaldové čokoládové sušenky
Potřebné ingredience
240 g špaldové mouky
hořká čokoláda
3 vejce
150 g xylitolu
75 g másla
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme spolu s máslem do hladké hmoty. Nesmí se vařit, jen rozpustit. V misce ušleháme do pěny vejce spolu s xylitolem. Do vaječné pěny postupně zapracujeme nejdříve rozpuštěnou čokoládu, pak prosátou mouku s kypřicím práškem. Důkladně promícháme a vzniklou středně tuhou hmotu dáme vychladit do lednice alespoŇ na půl hodiny. Odebíráme kousky těsta a tvarujeme sušenky. Pečeme na 170 stupňů asi 17 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé