Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept

Holandský řízek

0.0
Holandský řízek

Potřebné ingredience

sůl
pepř mletý
100 ml mléko
1 hrst petrželka plocholistá
200 g sýr gouda hrubě strouhaný
600 g mleté maso - vepřové
ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s mlékem dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petržel a trošku osolíme, opepříme.
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie