Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 3012 návštěvníků)

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

5.0
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.rnVykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.rnNEMÁ CHYBU !!!rnRohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ; rnRohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, ...

Ze všech surovin zpracujeme těsto - těsto se vůbec nelepí, hněteme ho na vále "růčo-fůčo". Na teplém místě ho necháme kynout asi 3/4 hodiny.

Než nám vykyne těsto, připravíme si "náplň" - 40ks ( já dávám nejčastěji šunku nebo šunkový sálám, suchý salám, strouhanou Nivu )

Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 dílů, ........

...... z každého dílu vyválíme kolo a rozdělíme na osminky.

Na každou osminku položíme nachystanou náplň, ......

..... a zabalíme do rohlíčku - nápň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil.

Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem.

... pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova.

DOBROU CHUŤ přeje Lucka !!!!!!!!!!

....a takhle vypadá sladká varianta - dnes jsem dělala s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdenca 7. 5. 2022, 9:12
Ahoj, ty rohlíčky jsou jedny z mých nejoblíbenějších jídel a jsou skvělé (píše má osmiletá dcera)
tafíci 31. 12. 2019, 19:17
Tyhle rohlíčky jsou u nás doma velmi oblíbené. S těstem se výborně pracuje. Příště nebudu nivu strouhat, ale nakrájim na malé hranolky, lépe se balí.
tulipanka 8. 9. 2018, 10:57
(Y) (Y)
Lendim 17. 6. 2018, 17:47
Škoda, že není napsané na kolik se pečou, tipuji 175 st. tak 25 minut, snad to nebude chyba... *-)
mariana1 13. 10. 2017, 11:42
Právě jsem vytáhla poslední plech z trouby, rohlíčky jsou opravdu luxusní, s těstem se krásně pracovalo. Určitě jsem je nepekla naposledy. (jidlo)
karma75 10. 10. 2017, 8:29
Včera jsem upekla tyhle rohlíčky, a jsou vynikající (Y) Kynuté těsto výborné, krásně se s ním pracovalo, rohlíčky bleskurychle zamotané a opravdu moc dobré.
fravera 3. 9. 2016, 22:20
Výborná je náplň do těchto rohlíčků z kysaného zelí (+ uzené, nebo uzený bůček).
Klepáč 30. 12. 2016, 11:07
@fravera Já jsem použil jako náplň kousek klobásky, zeleninovou pikantní hořčici vše domácí produkce, a ke kmínu na povrchu ještě lehounce hrubozrné soli. Řeknu vám "bomba" (hotdog)
AliiiPoj 12. 7. 2016, 16:27
Milá Luci (F) (F) právě jsem dodělala rohlíčky podle vašeho receptu a jsou opravdu výýýbornééé (Y) (Y) (Y) (Y). (X) (Z) by je nejraději snědli ještě horké z plechu ,-). Takže příště peču určitě znova.. ,-) Děkuji,že jste se podělila o recept.. (F) (F).
gabb 4. 7. 2016, 18:19
(Y) (Y) (Y)
Lugi 21. 3. 2016, 4:37
Děvčata která jste pekla, můžete mi prosím Vás poradit, do těsta se nedává žádná sůl ? *-) nerada bych něco zvrzala, hodně mi na tom záleží :-$
petrulka 21. 3. 2016, 7:23
@Lugi V receptu je sůl psaná (F)
lenule11111 21. 2. 2016, 17:18
holky zkoušela jsem těsto v pekárně, těsto krásné,nelepilo se. Po upečení to byl fakt luxus,ale po vychladnutí těsto bylo takové tužší a suché. Asi jsem zvyklá na jiné těsta..
Veronika55 14. 2. 2016, 14:06
Zkoušel jste někdo nenechávat těsto kynout? Jak by to dopadlo?
Járinkaa2 25. 1. 2016, 9:55
Jsou opravdu luxusní,včera jsem pekla na oslavu jako přílohu k sýrové roládě,ale většině chutnali jen tak samotné.S těstem se krásně pracovalo. Určitě vyzkouším i na sladko Děkuji (F)
evag 24. 1. 2016, 19:08
Tak toto je ale opravdu výborný recept. Za ta léta jsem už hodně vypečená, ledacos mne tedy nenadchne, ale tohle vážně nemá chybu. (Y) (Y) (Y) Pekla jsem na slano. Slovo luxusní dle mne naprosto odpovídá. (clamp)
olca1980 23. 1. 2016, 14:25
Včera jsem pekla sladkou verzi, ale na mě je těsto až moc mastné. Dávám do kynutého dávám na půl kila mouky menší půlku kostky droždí. S tolika droždí mi po upečení moc nevoní. Ale s těstem se pracovalo pěkně, také zkusím naslano, ale trošku si upravím.
buffina 17. 1. 2016, 14:50
Zkusiim...
Daniana 6. 1. 2016, 13:42
Tak jsem dnes natrefila na Vaše rohlíčky a jelikož ráda peču,tak se do nich také pustím.Jen se chci zeptat kolik soli dáváte a jestli používáte i sušené droždí. Děkuji
Atuna 17. 11. 2015, 12:43
(clamp) (clamp) (clamp)
Nadys 15. 11. 2015, 0:40
(hotdog)
hrdlicka1 4. 10. 2015, 14:48
lucko zrovna jsem je vytáhla z trouby nevydržela a hned ochutnala jsou naprosto super (kocka) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) :-) [A] [A] [A] [A] (F) (F) (F) (F) (F) (leto) (child1) (child1) :-$ :-$ :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie