(recept
si oblíbilo 79 návštěvníků)
Česnekové trojúhelníky
Potřebné ingredience
Těsto: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750 g hladké mouky 4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí 125 g hera sůl dle chuti Nádivka: 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku můžeme dát 3 žloutky, ale není nutno. Receptík mám odzkoušený a za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk Je to moc dobrá bašta
Postup přípravy
1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly.
2.Které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme kořením nebo semínky.
3.Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou.
4.Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádýlka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
5.Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
6.Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.
2.Které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme kořením nebo semínky.
3.Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou.
4.Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádýlka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
5.Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
6.Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
7. 5. 2017, 21:06
krišon
(upraveno)
19. 4. 2016, 13:51
Výborný
jafoslav
(upraveno)
6. 2. 2015, 17:26
Včera som ich robila a sú super. Cesto je vynikajúce. Dík za recept.
darlik
(upraveno)
2. 2. 2015, 10:48
Jůůůů , děkuji . Já je pekla na sivestra z jiného zdoje a byli slané a česnekové ,doma jsem sklidila úspěch :D , ale já je pekla každý zvlášt a roztekly se . Tady mi pomohla Vaše rada nařezat a péct. takže děkuji :D
babičkakvětka
(upraveno)
2. 2. 2015, 9:16
dobry den ta hera se dava ještě do testa anebo cesnek se spoji s herou a tim vznikne nadivka?Kveta
gulda
(upraveno)
18. 1. 2015, 10:39
Marti, také jsme pekly, výborná ňamka!!!! A nic si nedělejte z rýpavých komentářů, je jasné, že většina všech receptů na MMB pochází z jiných zdrojů. Já naopak vítám, že je některá z maminek vyzkouší a pak třeba recept doplní o užitečné informace. Magda a holky.
kopretin.a
(upraveno)
17. 1. 2015, 21:37
jednou jsem to dělala a bylo to strašně mastné - ta nádivka z toho tekla...takže mě to nenadchlo
tetrisss
(upraveno)
17. 1. 2015, 21:12
Zakladny recept je ta hera /ja osobne sa prihovaram za maslo/ vymiesana so zltkami a cesnakom. Ale miesto cesnaku sa da dat nastruhany syr, alebo platky sunky a pod.
JarkaH
(upraveno)
17. 1. 2015, 20:26
Já to nechápu, na fotce je šunka nebo salám nebo co a v textu náplň 12-14 stroužků česneku jenom. Tak čím to tedy plnim???
kopretina123
(upraveno)
17. 1. 2015, 23:29
@JarkaH
Přečtěte si v Postupu přípravy bod 6.
tetrisss
(upraveno)
17. 1. 2015, 19:37
Vyborny recept, ale kedze ich poznam, dovolim si predpokladat, ze v recepte je chyba, ta hera uz patri do plnky a nie do cesta, keby nahodou niekto podla receptu piekol, nebude to ono.
JarkaH
(upraveno)
17. 1. 2015, 20:27
@tetrisss
Takže náplň je hera česnekem? A co ta šunka na fotce ? Nějak jsem z tohoto receptu jelen
julie4
(upraveno)
17. 1. 2015, 13:13
Vlr.Buckova
(upraveno)
15. 1. 2015, 11:40
laskonka333
(upraveno)
15. 1. 2015, 10:30
Alexa61
(upraveno)
15. 1. 2015, 10:00
Často ich robievam, su úplne fantastické, aj na druhý deň. Akurát ja ich pečiem na 220°C cca 12-15 minút, kým chytia farbu. Úplne to stačí. A vytopený tuk sa chladnutím vsiakne do cesta, netreba sa toho báť. Preto nevyschnú.
I+K
(upraveno)
14. 1. 2015, 22:12
já je neplním, ale používám jako přílohu ke gulášku ...
Kykča2
(upraveno)
14. 1. 2015, 18:25
určitě zkusím !!!!!!!!!!
MíšaC
(upraveno)
14. 1. 2015, 11:13
Když se něco překopírovává z webu, je slušností uvést zdroj...
Pavlikos
(upraveno)
14. 1. 2015, 18:41
@MíšaC
Milá Míšo, než něco někam napíšete, tak si to přečtěte, protože já uvádím kde jsem recept našla. Máte celkem zvláštní zálibu komentovat
MíšaC
(upraveno)
14. 1. 2015, 21:19
@Pavlikos
Je lepší uvést i to, že ta fotografie není vaše. Souvisí to s autorskými právy. Postupně to můžete uvést i u dalších receptů ve vašem albu.
Pavlikos
(upraveno)
15. 1. 2015, 9:00
@MíšaC
tak jistě tady máte hodně práce, protože je tady mnoho receptů....Míšo, prosím najděte si někoho jiného, já jsem slušný člověk a žijeme jen jednou a tohle je opravdu zbytečné a dětinské. S receptem nijak neobchoduji a je tady jen pro inspiraci ostatním. Nechlubím se cizím peřím a uvadím kde jsem ho našla. Trochu životního nadhledu
Lekina
(upraveno)
14. 1. 2015, 8:54
No to vypadá luxusně!