Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
LUCČIN NAKLÁDANÝ HERMELÍN - VYNIKAJÍCÍ !!!!

LUCČIN NAKLÁDANÝ HERMELÍN - VYNIKAJÍCÍ !!!!

Potřebné ingredience

Hermelín dle potřeby, já dělávám tak z 5-6 ks ; feferonková pasta, provensálské byliny, Gyros, sterilované okurky, česnek, cibule, olej.

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme na půl, lehce jej potřeme feferonkovou pastou, posypeme oběma druhy koření, poklademe kolečky sterilovaných okurek, plátky česneku a zasypeme cibulí. Dáme do…

Zobrazit více...
DORTY
MOŘSKÁ VÍLA ARIELL - pro Lucinku k 8.narozeninám....

MOŘSKÁ VÍLA ARIELL - pro Lucinku k 8.narozeninám....

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z pateré ??? nebo jak se tomu říká :-) ) dávky ) : KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků. KRÉM : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg změklého másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa.

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…

Zobrazit více...
DORTY
Dort "STAVENIŠTĚ" - Martínkovi k 2. narozeninám...

Dort "STAVENIŠTĚ" - Martínkovi k 2. narozeninám...

Potřebné ingredience

PIŠKOT- rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky těsta ) : 5 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce vody, 7 lžic polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli.
KRÉM - Mandarinkový : 2 smetany ke šlehání, šťáva z 2 plechovek mandarinek, 1 ztužovač šlehačky, 1,5 pytlíku pudingu bez vaření "OLÉ" od Dr.Oetkera. Ananasový : 2 smetany ke šlehání, šťáva z 1 plechovky ananasu, 1 zružovaš šlehačky, 1,5 pytlíku Pudingu bez vaření "OLÉ" od Dr. Oetkera. Barevný krém na zdobení - trošku odebráno z mandarinkového i ananasového ještě před přidáním ovoce + 1 smetana ke šlehání, 250ml mléka, trošku cukru, 1 pytlík pudingu bez vaření "OLÉ", potravinářské barvy....

Postup přípravy

PIŠKOT : z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a špetičku soli a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELIKONOČNÍ TŘENÝ MRAMOROVANÝ BERÁNEK - V.Ý.B.O.R.N.Ý. !!!!!!

VELIKONOČNÍ TŘENÝ MRAMOROVANÝ BERÁNEK - V.Ý.B.O.R.N.Ý.…

Potřebné ingredience

120g másla nebo Hery, 4 vejce, 200g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 300g polohrubé mouky, 1 lžička PDP, šťáva a kůra z citronu, 1 lžíce kakaa, špetička soli.

Postup přípravy

Změklý tuk, žloutky a cukr utřeme ( nebo el. šlehačem ušleháme ) do pěny. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s PDP a solí. Nastrouháme kůru z citrónu a…

Zobrazit více...
DORTY
SOUDEK VÍNA - dort pro tchána k šedesátinám....

SOUDEK VÍNA - dort pro tchána k šedesátinám....

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky ) :KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků.KRÉM : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa.

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ANDA PULAO - vynikající přílohová rýže

ANDA PULAO - vynikající přílohová rýže

Potřebné ingredience

500g rýže - nejlépe PARBOILED, 2 cibule, 2 lžičky skořice, 8 hřebíčků nebo 1 lžička Kardamonu, 4 natvrdo uvařená vejce, 4 lžičky rozinek, olej, sůl.

Postup přípravy

Rýži propereme a namočíme na 30 minut. Mezitím na hluboké pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme koření a rozinky a pražíme asi 1-2 minuty. Přidáme zcezenou rýži a pražíme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
LUCČIN (nejen) VÁNOČNÍ  BRAMBOROVÝ SALÁT - výýýborný !!!

LUCČIN (nejen) VÁNOČNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT - výýýborný !…

Potřebné ingredience

Brambory vařené ve slupce, čerstvá mrkev, celer a petržel, Gothajský salám vcelku, sterilované okurky, cibule, uvařená vejce, sůl, pepř, majonéza, plnotučná hořčice.

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme doměkka ( já vařím v papiňáku a za 5 minut od zasyčení jsou úplně měkké ). Mrkev, celer a petržel oloupeme, rozkrájíme na menší díly a uvaříme v osolené…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
ADVENTNÍ DEKORACE - krok za krokem...

ADVENTNÍ DEKORACE - krok za krokem...

Potřebné ingredience

Byla jsem u nás v Mateřském centru na Vánočním aranžování a vyrobila jsem si tam 2 dekorace - vše jsem nafotila postupně, třebas se to bude někomu hodit.... Budete potřebovat - úzký tácek, florex - stačí 1 hranolek, větvičky, zahradnické nůžky, kleště, drátek na cívce ( stříbrný, zlatý, nebo zelený ), silnější drát, tavící pistoli, svíčky, mašle ( jedna mašle se vyrábí z 0,5m stuhy ), dekorační ozdůbky - sušené ovoce, skořice, badyán, maličké kuličky, kokosové vlákno, lýko, řetízky, perličky, hvězdičky - vše slaďte do barvy - já jsem vše nakoupila v jednom jediném obchodě - asi seženete v každé květince.....

Postup přípravy

Postup popíšu u každé fotografie....

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
ADVENTNÍ VĚNEČEK - krok za krokem.....

ADVENTNÍ VĚNEČEK - krok za krokem.....

Potřebné ingredience

Byla jsem u nás v Mateřském centru na Vánočním aranžování a vyrobila jsem si tam 2 dekorace - vše jsem nafotila postupně, třebas se to bude někomu hodit....

Budete potřebovat - podklad pro věnec ( polystyrenový, slaměný, proutěný, ...) větvičky, zahradnické nůžky, kleště, drátek na cívce ( stříbrný, zlatý, nebo zelený ), silnější drát, tavící pistoli, svíčky, mašle ( jedna mašle se vyrábí z 0,5m stuhy ), dekorační ozdůbky - sušené ovoce, skořice, badyán, maličké kuličky, kokosové vlákno, lýko, řetízky, perličky, hvězdičky - vše slaďte do barvy - já jsem vše nakoupila v jednom jediném obchodě - asi seženete v každé květince.....

Postup přípravy

Postup popíšu u každé fotografie....

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MOJE LETOŠNÍ CUKROVÍ (2007)

MOJE LETOŠNÍ CUKROVÍ (2007)

Potřebné ingredience

Budu vkládat postupně, v obrázkovém postupu najdete později i fotky - to až budu péct.....Ještě jeden malý typ - pro někoho možná banalita, pro jiného dobrá rada - cukroví, které se máčí v čokoládě odkládejte na pečící papír, po zaschnutí to jde suprově dolů a nemusíte se bát, že se Vám čokoláda odloupne z cukroví a zůstane na tácu.....

Postup přípravy

ISCHELSKÉ DORTÍČKY- naše nej, nej cukrovíčko....

250g hladké mouky
100g práškového cukru
160g másla
2 žloutky
10g kakaa
40g mletých mandlí
40g mletých…

Zobrazit více...

Kategorie