Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Dort "STAVENIŠTĚ" - Martínkovi k 2. narozeninám...

0.0
Dort "STAVENIŠTĚ" - Martínkovi k 2. narozeninám...

Potřebné ingredience

PIŠKOT- rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky těsta ) : 5 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce vody, 7 lžic polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli.
KRÉM - Mandarinkový : 2 smetany ke šlehání, šťáva z 2 plechovek mandarinek, 1 ztužovač šlehačky, 1,5 pytlíku pudingu bez vaření "OLÉ" od Dr.Oetkera. Ananasový : 2 smetany ke šlehání, šťáva z 1 plechovky ananasu, 1 zružovaš šlehačky, 1,5 pytlíku Pudingu bez vaření "OLÉ" od Dr. Oetkera. Barevný krém na zdobení - trošku odebráno z mandarinkového i ananasového ještě před přidáním ovoce + 1 smetana ke šlehání, 250ml mléka, trošku cukru, 1 pytlík pudingu bez vaření "OLÉ", potravinářské barvy....

Postup přípravy

PIŠKOT : z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a špetičku soli a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Pekla jsem 2 světlé placky a do zbytku jsem přimíchala trošku kakaa a upekla jsem jednu tmavou placku....
KRÉM : do hlubší misky nebo hrnce nalijeme smetany, šťávu z kompotu, ztužovač a puding bez vaření "OLÉ" od Dr.Oetkera, trošku promícháme vařečkou a pak el.šlehačem vyšleháme v hladký, tuhý krém.... Trošku odebereme, abychom měli na zdobení dortu...Přidáme okapané ovoce a promícháme.

Na dortový podnos s dekoračním ubrouskem položíme světkou placku, pod kterou vložíme pásky pečícího papíru ( ochrana proti ušpinění ). Naneseme mandarinkový krém.... Přimryjeme tmavou plackou a naneseme ananasový krém. Na vrch dáme poslední světlou placku a celý dort potřeme krémem bez ovoce..... Dále už zdobíme dle vlastní fantazie.....

Tenhle dortík je V.Y.N.I.K.A.J.Í.C.Í. !!!!!!! - ani v piškotu, ani v krému není žádné máslo, hera, atp...je lehoučký, prostě MŇAM, MŇAM !!!!

Z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh....pak přidáme cukr a sůl a ještě chvíli šleháme....

Ke sněhu přidáme žloutky a mouku smíchanou s PDP...Opatrně promícháme....

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.....

...a upečeme dorůžova.

...do části těsta vmícháme kakao a upečeme si 1 tmavou placku.

ze smetan, šťávy z kompotu, ztužovače šlehačky a pudingu bez vaření "OLÉ" Dr. Oetkera vyšleháme tuhý krém....

Na dortový podnos s dekoračním ubrouskem položíme světlou placku, pod kterou si dáme proužky pečícího papíru ( ochrana proti ušpinění od krému ) a naneseme mandarinkový krém.

...položíme tmavou placku.....

...a na ni rozetřeme ananasový krém.....

...položíme poslední světlou placku a celý dort potřeme krémem bez ovoce....

cestičku jsem udělala z "jedlých kamenů" (= holandská čokoláda v polevě ve tvaru kamenů - prodávají u nás v obchodě se sušenými plody ) a ze slunečnice ve skořicovém cukru.....

Strany dortu nazdobíme barevným krémem.

...z marcipánu jsem vyrobila cihly, které jsem přilepovala "maltou" (= bílá čokoládová poleva )

...a pokračovala jsem ve zdobení - kupa písku je nastrouhaný ztvrdlý marcipán a hromada kamenů jsou znovu jedlé kamínky..... Stavební stroje jsou koupené u nás v hračkárně.... dělníci jsou z LEGA.

... detail ...

... detail ...

..a ještě jiný pohled....

A tady už je malý oslavenec Martínek se svou ségrou Lucinkou.....

...a už jsme se do něj pustili.....

..a takhle vypadá na řezu.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zirafka.Kacka 30. 11. 2009, 0:27
Lucí tak jsem tvořila (^) podle Vás a měl obrovský úspěch http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=66129&user=90366 Moc děkuji za inspiraci |:o) (L) Káťa a Vojtíšek (L) (L) (L) (F) (F) (F)
zaky 9. 8. 2008, 23:52
Milá paní Lucie :-$ :-$ :-$ Musím říci jediné (F) (F) (F) Jste velice šikovná a z Vašich receptů čiší rodiná pohoda (mamca) (child3) (child9) a skutečná láska (pusa). Nad Vašimi recepty skutečně smekám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) S pozdravem Žaneta
Kattyna 25. 6. 2008, 20:58
no tééda,ten je krásný (clamp) (clamp) (clamp) super nápad (Y) krásné barvičky .. ty jedlé kamínky jsou taky perfektní, myslím sem je někde viěla,ale nvěnovala jim pozornost ;-)
Carcooolka 25. 6. 2008, 20:39
Teda to je úžasný dort a dle toho popisu vypadá i docela jednoduše, skoro že bych se do toho i odvážila pustit. Ale nevím nevím jak by to dopadlo. Jediné co moc nechápu, jak zdobit strany dortu krémem? Měla byste si otevřít někde cukrárnu, bylo by tam pořád plno :-)
Lena001 17. 4. 2008, 15:05
Ahoj Luci, no to je nádhera (Y) Martínkovi přejeme dodatečně vše nejlepší |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (D) LENKA a NATÁLKA (L)
cibetkaa 27. 3. 2008, 14:50
Luci,to snad není možný,fakticky super (clamp) (clamp) (clamp) To naši kluci by to nechtěli jíst,ale hrát si s tím ;-) ;-) ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (Y)
Lukrato 28. 3. 2008, 22:25
@cibetkaa No, však jsem Martínka ani málem nestihla vyfotit...furt do toho strkal ruce a už nutně potřeboval dělat brrrrrrrrrrrrm...... ;-) ;-)
parice 27. 3. 2008, 12:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jste moc šikovná.
lejča 26. 3. 2008, 8:57
no teda,vypadá to jako by to byly hračky :-o...je to naprosto úžasný dort (clamp) moc šikovná,náš malý má v květnu tři a musím taky něco vyobit,ale na toto si teda netroufnu...
Lukrato 27. 3. 2008, 12:29
@lejča ;-) ;-) ;-) Leonko, ony to jsou hračky !!!! ;-) ;-) ;-) z Marcipánu jsou akorát cihličky a "písek" - teda takhle bych to teda fakt nezvládla...... (smich) (smich) (smich)
Zirafka.Kacka 23. 3. 2008, 9:37
Luci teda kloubouk dolů před vaší šikovností a trpělivostí, (^) je moc krásnej!!!! Martínek musel mít určitě obrovskou radost, přejeme mu vše nejlepší (D) |:o) (L)
Lukrato 26. 3. 2008, 7:49
@Zirafka.Kacka Káťo, moc děkuju za krásný komentář...No, ve skutečnosti vypadal mnohem líp, než na fotce, foťák to nevzal moc dobře - asi to bylo tím světlým povrchem - posypyala jsem to celé nastrouhaným béžovým marcipánem ( písek ;-) )...ale byl výbornej a Martínek byl úplně paf.... :-$ (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie