RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.973 (zobrazuje se 31-40)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13098 další >>

PIZZY, CHLEBY

ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C. Pak dýňové kousky rozmixujeme a necháme vychladnout.

Připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, špetky cukru a lžíce mouky. Do mísy vsypeme předepsané množství mouky, vlijeme kvásek a 350 g odvážené rozmixované dýňové směsi i s tekutinou. Dobře rozmícháme a nakonec přidáme olej a sůl. Těsto propracujeme a pokračujeme na kuchyňské pracovní desce, kam ho vyklopíme. Pokud je řidší, dobře desku pomoučíme
a pokud je těsto hutnější, navlhčíme si ruce. Velmi záleží na kvalitě mouky i na dýni, kolik obsahuje vody. Vypracované těsto vložíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 2-3 hodiny v pokojové teplotě.

Vykynuté těsto znovu vyklopíme na pomoučenou desku a rozválíme obdélník. Levou stranu přehneme v polovině plátu na pravou (jako knihu), okraje mírně stiskneme. Vše opakujeme ještě 2x a pak těsto rozdělíme na 8 kousků, z kterých vytvoříme kuličky a vložíme je na plech s pečícím papírem. Volně je svážeme provázkem dle obrázkové přílohy. Vše přikryjeme utěrkou a necháme kynout další hodinu.

Po uplynutí této doby pečeme 30 minut v rozpálené troubě na 190 st. C. Pět minut před koncem odstraníme z bochánků provázky, zkontrolujeme barvu spodní části a dopečeme dozlatova. Po vytažení z trouby necháme housky vychladnout.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 1.11.2018, 12:28 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Bratislavské plecko v PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 400 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce rajského protlaku 1 velká mrkev Hrášek cuketa na kostičky(nemusí být) 2 sterilované okurky 2 x masox masového vývaru šťáva z půlky citronu voda hladká mouka sůl mletý černý pepř olej 1/2 citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibulku osmažím přidám maso orestuji dám mrkev a cuketu a zapnu na high. na 2,5 hod. Po 1,5 hodině přidám protlak okurky, hrášek... a sůl, zalijeme vývarem, aby maso bylo zcela ponořené, hrnec uzavřeme a loudám ještě asi 30 minut. Potom zahustím a dalších 30 minut loudám.
Dochutíme citronovou šťávu...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus: 130 g másla, 8 bílků, 8 žloutků, 280 g krupicového cukru, 100 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 100 ml pomerančového likéru na pokapání hotového korpusu

POSTUP PŘÍPRAVY

Poctivý domácí dort, který nejlépe chutná až druhý a třetí den, když se důkladně proleží. Propojení ořechové a čokoládové chuti je fantastické. Pamatujme na to, abychom korpus upekli o den dříve, než budeme dort zdobit. Dortový ráfek obalíme pečicím papírem (tak vytvoříme dno a nemusíme ho vymazávat a vysypávat) nebo dno formy vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo vyšleháme s 1/3 cukru. Do vyšlehaného másla postupně zašleháme žloutky. Bílky ušleháme (nejlépe ručně), šleháme pomalu a postupně přisypáváme cukr. 1/4 sněhu vmícháme do žloutkovo-cukrové hmoty a teprve poté zbylou část. Nakonec zlehka a důkladně přimícháme všechny sypké ingredience. Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C 45−50 minut. Druhý den korpus rozkrojíme na tři díly. Krém: 350 g min. 53 % čokolády, 100 ml 33 % smetany, 7 bílků
60 g moučkového cukru. Smetanu krátce povaříme a necháme zchladnout na 90 °C. Potom smícháme s rozpuštěnou čokoládou (rozpustíme předem ve vodní lázni), dobře promícháme a nakonec přidáme ušlehané bílky s moučkovým cukrem. Jeden ze tří dílů korpusu vložíme na podložku do dortového ráfku, pokapeme pomerančovým likérem, zalijeme krémem. Zopakujeme ještě dvakrát. V lednici necháme ztuhnout, poté dozdobíme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 28.10.2018, 4:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g strouhaných jablek, 80g špaldové celozrnné mouky, 70g polohrubé pšeničné mouky, 75g třtinového cukru, 3 vejce, 90g oleje, 1 PP, 2 lžíce kakaa, malá miska sekaných ořechů, citrónová kůra. Krém: 1 zakysaná smetana, 100-150g čerstvého sýru, javorový sirup dle chuti, vanilka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mouky smíchané s kakaem a PP. Nakonec zamícháme jablka a ořechy, Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C asi 30min. Po vychladnutí natřeme krémem (smícháme všechny ingredience) a necháme v lednici ztuhnout.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.10.2018, 8:12 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

klavír


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***

POSTUP PŘÍPRAVY

***

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Zdenka J. (Jxsara) ID 40560 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

kytara


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***

POSTUP PŘÍPRAVY

***

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Zdenka J. (Jxsara) ID 40560 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 27.10.2018, 20:14 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIETY

Perníkové lívance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vejce, 50g Šmakoun, 50g ovesných otrub, lžička skořice nebo perníkového koření, voda nebo mléko na zředění ,čekankový sirup

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smichejte a opékejte na pánvi, posypeme strouhaným perníkem a zalejeme Čekankovým sirupem originál. Šmakouna koupíte kdekoli a čekankový sirup kupuji tady https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Aneta D. (dragulova) ID 617683 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Bábovka s jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubé mouky, 250 g cukru ,80 g másla,300 g jablek,3 vejce,1 prášek do pečiva,1 vanilinový cukr,hrst strouhaných oříšků nebo kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupeme si jablka a nastrouháme na hrubo.Cukr ,vanilkový cukr,změklé máslo a žloutky( bílky si oddělíme na sníh)-utřeme dohladka.Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva,oříšky(kokos) , ušlehaný sníh z bílků.
Přidáme jablka a zlehka promícháme.Těsto vlijeme do vymazané vysypané formy a pečeme na 170°C asi 45 minut.Bábovka je díky jablíčkům krásně vláčná.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

TVAROHOVÉ PALAČINKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks vejce, 65 ml mléka, 1 velkou lžíci tvarohu jemného, 1,5 lžíce vanilkového pudingu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tyto palačinky je skutečně třeba péct pouze na teflonové pánvi (nebo jiné nepřilnavé pánvi), jinak byste je asi jen těžko otočili. To bylo i v původní instrukci a třeba se toho držet. Všechny přísady si jen rozmícháme vidličkou v misce a pečeme. Třeba dávat pozor a jemně oddělovat od pánve aby se nepotrhali. Při druhé palačince už budete přesně vědět, jak na to. Při první je to možná nezvyk, péct jejich bez mouky, ale opravdu jsou výborné a voní po vanilce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CHUŤOVKY

Tyčinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g vody, trochu sladěnky (cukru), 1 lžička soli, 1 lžíce uzené papriky, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce oleje, 100g pšeničné celozrnné mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 9g droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto a necháme asi 30min vykynout. Poté rozválíme na placku 0,5 - 1cm silnou, nakrájíme na proužky a necháme chvíli odpočinout. Jednotlivé tyčinky zakroutíme a dáme na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 210 - 220°C asi 10min., poté teplotu snížíme na 160 - 170°C a dopékáme dokřupava. Z knihy Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.973 (zobrazuje se 31-40)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13098 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt