RECEPTY > DOMÁCÍ PEKÁRNY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
rohlíky s chlebovým kváskem (9) 14.11.2018, 9:35
KOLÁČE z domácí pekárny.... (33) 28.10.2018, 9:20
VDOLEČKY-KOLÁČKY (13) 9.10.2018, 10:24
Rohlíky (27) 26.8.2018, 19:33
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 9.12. 13:53 | všechny 3495
Celkem: 1.343 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,135 další >>

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme švestkami( měla jsem malé ,tak jsem dávala do každého knedlíku 2 švestky).-zakulatíme a necháme ještě chvíli nakynout-než se nám začne vařit voda.Vaříme 5 minut přikryté pokličkou ,pak je vařečkou otočíme a vaříme nepřikryté ještě 3 minuty. Vyndáme je z vody a popícháme špejlí-aby vyšla pára.Na talíři sypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným sádlem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Domácí makovky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hladké mouky,350 g polohrubé mouky ,350 ml vlažné vody,150 g rozpuštěné Hery nebo másla,150 g cukru krupice,1 vejce,1/2 lžičky soli,1 lžičku cukru,1 kostka droždí, mák na posypání,1 vejce a mléko na potření.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby dáme vlažnou vodu,rozpuštěné máslo ,vejce,vsypeme obě mouky, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Zapneme program těsto a necháme pracovat pekárnu. Pak vyklopíme na vál z těsta odebíráme stejně velké kousky, které tvarujeme do bochánků a dáme je na plech vyložený pečícím papírem.Před pečením necháme ještě 10 minut kynout, zatím si předehřejeme troubu. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem s lžící mléka a posypeme je mákem. Pečeme dozlatova na 170°C asi 30 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hrubé mouky, 500 ml vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajová lžička cukru, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekárny dám 500 ml teplé vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajovou lžičku cukru, já nesolím. Nechám 15 minut hnětat. Nechám 45-60 minut kynout. Vytvořím 5 knedlíků. Vařím 20 minut na pařáčku. Těsto jje celkem lepivé, musím podsypávat hrubou moukou. Možná by stačilo 400 ml vody.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jitka N. (jitkacz) ID 286442 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 27.8.2018, 16:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Chleba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek žitné (tmavé) mouky, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli. Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa, 2 hrnky studené vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá semínka – lněné, sezamové, dýňové apod., lehce těsto zaprášíme hladkou moukou, přikryjeme a necháme odpočinout 30 minut. Rozehřejeme troubu na 230 stupňů, při zapnutí vložíme do trouby skleněný pekáč s víkem a necháme nahřát 30 minut. Potom pekáč s víkem vyndáme a do horkého pekáče (bez jakéhokoliv vymaštění ) nalijeme těsto, přiklopíme a pečeme na 230 stupňů 55 - 70 minut. Chléb jde z pekáče krásně vyndat nebo vyklopit. Dobrou chuťrnrnDomácí pekárna- vše necháme běžet na program těsto, až program skončí, necháme do doby než začne přetékat nádoba...pak přendáme do větší mísy a necháme cca 12-18hodin kynout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Zdenka H. (Zdenina) ID 604 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Knedlíky ovocné z domácí pekárny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 470 ml mléka 30 g rozpuštěného másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 750 g hrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Nejdříve tekuté - mléko, žloutky, tuk+sypké - mouka, cukr, droždí a na stranu sůl

Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku těsto roztáhneme, naplníme čerstvým anebo rozmraženým ovocem, džemem apod. Dobře zabalíme a necháme cca 30 minut kynout.

Pak vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4 minuty pod pokličkou, pak je obrátíme a dovaříme bez pokličky cca 6 minut.
Po vytažení knedle propícháme, aby se nesrazily!!!

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ludvík K. (ludvahrabuvka) ID 474099 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 15.6.2017, 11:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Briošky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 l mléka, 10 dkg másla, 5 žloutků, 70 dkg hladké mouky, 5 dkg cukru, kostka droždí, 1,5 lžičky soli, žloutek na pomazání

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme do pekárny v tomto pořadí. Po vykynutí uděláme válečky, které podélně nakrojíme, a ještě necháme chvíli kynout. Pomažeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě  dorůžova. rnrnPo vychladnutí rozkrojíme a naplníme tím co máme rádi. Pomazánkou, máslem , poklademe šunkou( salámem,) sýrem, vajíčkem vařeným natvrdo, přidáme rajče, salát, papriku, podle chuti.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva T. (klekanda) ID 98567 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Koblihy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hl.mouky , 3 žloutky, špetka soli, 50 g olej (máslo),50 g cukr, 3 PL rum , 1 kostka droždí, 200 ml mléka , 1 l olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

vše zamíchat a nechat vykynout a pak vykrajujeme skleničkou koblížky a smažíme ,po vychladnutí plníme ...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

marcela legemzová (marcela54) ID 62320 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

chleba z kvásku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g žitného kvásku, 200 g mouky tmavá pšeničná,300 g hl.mouky , 2 č.lžičky soli, špetku cukru,1/2 kostky droždí , kmín ,pol. lžíci octa , 200 ml. vody

POSTUP PŘÍPRAVY

do pekárny dáme suroviny a zapneme pekárnu na č.8 kynutí ..po vykynutí vytvarujem chleba a dáme do ošatky ,kynout asi 20 min.. po vykynutí vyklopíme opatrně na pečící papír a mezitím si dáme do trouby pekáč s vodou (pára) zapneme na 250 C vykynutý chléb vložíme na 8 min. 250 C vyndáme vodu s plechem a pokračujem další 7 min. celkem 15 min. po uplynutí času troubu stáhneme na 100 C na 1h.05 min. po vytažení dáme na mřížku a prykryjeme utěrkou..po vychlazení dáme do sáčku a do chlebníku...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

marcela legemzová (marcela54) ID 62320 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 18.2.2017, 15:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Skořicoví šneci ...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g hl.mouky , 60 g cukru,2 PL medu, 10 hera (olej),1 vejce , 1 kostka droždí, špetka soli,130 ml. mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

udělat těsto a nechat asi 1 h. kynout (já dělala v pekárně ) jak jinak můj miláček pekárna pak udělat dva obdélníčky potřít máslem a posypat cukr se skořicí zarolovat a nakájet na asi 2 cm válečky rukou rozlácnout ,dost při pečení nabydou peču asi 175 C 18 min.Po upečení potřít rozpuštěným máslem + rum ...výborné ...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

marcela legemzová (marcela54) ID 62320 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 13.2.2017, 17:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Plitvický závin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 100 ml oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 PL zakysané smetany, 510 g hladké mouky, špetka soli, 1 PL cukru krupice, 33 g droždí. Maková náplň: 250 g mletého máku, 120 ml mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 50 g sušených brusinek namočených v rumu, 2 PL dětské krupičky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Není to originální recept, ten si najdete na internetu. Já jsem si ho upravila na pekárnu a z těsta udělala dva záviny místo jednoho.

Mléko s cukry přivedeme do varu, vmícháme mák, odstavíme a necháme vychladnout. Suroviny na tvarohovou náplň smícháme dohromady, brusinky přidáme až nakonec.

V pekárně nebo ručně zaděláme těsto. Vykynuté těsto rozpůlíme. (Dále postupujte podle obrázků.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (11) poslední: 14.7.2017, 22:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.343 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,135 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt