Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept

ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

0.0
ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky
100 ml vody
100 ml mléka
1 celé vejce + 1 vejce na potření
1/2 kostičky droždí (21g)
50 ml oleje(místo oleje může být i roztopené sádlo)
1 lžička cukru do kvásku
1 lžička soli

Postup přípravy

Vodu s mlékem mírně ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme. Necháme vzejít v teple kvásek. Pak dám do pekárny + olej, 1 vejce a přidá se mouka.Program v pekárné 15 min jen těsto vypracuje, to pak přendám do nádoby vymazane tukem zadělám folií a dám na 50-60 st. do trouby kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 10 - 12 stejných dílů. Z každého dílu uděláme pevnou kuličku tak, že okraje kolem dokola překládáme prsty směrem do středu a přitiskneme. Kuličku položíme spojem dolů. Potom ji rozválíme do trojúhelníku. Je třeba trochu přitlačit a moc nepodsypávat. Od širšího konce pevně srolujeme a vyválíme rukama do délky podle toho, jak chceme mít rohlíky dlouhé.
Rohlíky položíme na plech vyložený pečícím papírem spojem dolů. Dáváme je dál od sebe, ještě nakynou. Plech přikryjeme utěrkou a necháme rohlíky v teple nakynout ještě cca 15 minut.
Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky, případně i troškou soli.,já dávám i kmín či ml.mák
Než vykynou rohlíky na plechu, nahřejeme si troubu na 210 stC. Na dno trouby dáme malý kastrůlek s vodou, aby vznikla pára. Do rozpálené trouby vložíme plech a upečeme rohlíky do zlatova. Necháme vychladnout na mřížce. Jsou opravdu jako peříčko.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie