Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kvašáky rychlá příprava

Kvašáky rychlá příprava

Potřebné ingredience

nepřevařený nálev 35 g soli do 1000 g vody, vinný list, kopr, hořčičné semínko

Postup přípravy

Kvašáky 2018. Nebyl čas: Do 10 litrového hrnce jsem dala na dno vinný list, potom okurky proložené koprem. Zalila jsem NEPŘEVAŘENÝM roztokem soli (35 g soli na 1000 ml vody) s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Potřebné ingredience

1 kg hrubé mouky, 500 ml vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajová lžička cukru, sůl

Postup přípravy

Do robota dám 500 ml teplé vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajovou lžičku cukru a soli. Přidám mouku. Nechám 10 minut hnětat. Přemístím do plastové mísy vysypané hrubou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kvašáky

Kvašáky

Potřebné ingredience

okurky nakladačky (okurka setá), sůl, kopr, křen

Postup přípravy

Kvašáky 2018
Nebyl čas:
Do 10 litrového hrnce jsem dala na dno vinný list, potom okurky proložené koprem a rozmixované hořčičné semínko. Zalila jsem NEPŘEVAŘENÝM roztokem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
1700g kváskový chléb z Eta Harmony

1700g kváskový chléb z Eta Harmony

Potřebné ingredience

150g startovacího kvásku (můj je slabší, proto musím dát víc); 150g vody +150g žitné; 500g vody + 1kg pšeničné

Postup přípravy

Nejjednodušší postup dle rad z diskuze:

150g startovacího kvásku (příprava: večer vyndám 50g koncentrovaného kvásku, přidám 50g vody a 50g žitné, nechám na lince do rána).…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené vepřové maso s lečem

Pečené vepřové maso s lečem

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g plecka; 800 g krkovice; 2 cibule na plátky; zeleninové lečo Znojmia 330/670 (koupeno v akci za 20Kč); 8 stroužků prolisovaného česneku; sůl, kmín a směs ze sladké papriky a různých grilovacích koření; hladká mouka 2 vrchovaté polévkové lžíce

Postup přípravy

Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky.
Smícháme mouku, sůl, kmín, grilovací koření, česnek a maso obalíme. Dám do 8 litrového Simaxu, zasypu cibulí zaleju lečem.
Peču…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
2kg chléb za 25-35Kč z žitného kvásku, pšeničné a žitné chlebové nebo celozrnné mouky.

2kg chléb za 25-35Kč z žitného kvásku, pšeničné a…

Potřebné ingredience

žitná chlebová mouka nebo žitná celozrnná, pšeničná chlebová mouka nebo pšeničná celozrnná, voda, sůl, kmín a kvásek (směs žita a vody zanechaná činnosti bakterií mléčného kvašení a kvasinek přirozeně obsažených v obilném zrnu).

Postup přípravy

Zádrhel to má jediný, ale významný: čas.

Upečeno mám 10 bochníků a z takovéhoto chleba mám velikou radost.

1) 150-200g kvásku mám v lednici, ráno vyndám přidám 150…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Potřebné ingredience

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

Postup přípravy

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso

Uzené maso

Potřebné ingredience

bůček, kýta, krkovice, Praganda, převařená voda

Postup přípravy

Doplněno 7.4.2015:

Letos 16,4kg masa (1/3 bůček s kostí, 1/3 krkovice s kostí a 1/3 kýta), 6 litrů vody+500g Pragandy. V lednici 10dní při 5C. A začalo to smrdět. Příčinou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš

Guláš

Potřebné ingredience

1kg masa (plecko z Alberta za 80 Kč, ale výsek bez chemie a vody), cibule co maso objemem, drcený kmín 1 lžička, paprika 2 lžičky, protlak 100-150g, masox 1ks, česnek, majoránka, solamil 4 lžičky

Postup přípravy

Maso opékat (nemusí se míchat:5-10minut nechat ležet, pak otočit),pak vyndat, dát cibuli a restovat, +drcený kmín +sůl +protlak, +maso, restovat, +paprika, +půllitr vody a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - nečekaně povedená.

Rajská omáčka - nečekaně povedená.

Potřebné ingredience

hovězí, celer, petržel nebo pastiňák, cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, celá skořice, hl. mouka, solamyl, cukr, ocet a sůůůl.

Postup přípravy

Jde o upravený recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83188&order=1

hoveží svíčková falešná 500g (90Kč), voda 2litry, celer, sůl a nechat vařit hodinu

osmažit…

Zobrazit více...

Kategorie