Kvašáky rychlá příprava

Potřebné ingredience
nepřevařený nálev 35 g soli do 1000 g vody, vinný list, kopr, hořčičné semínko
Postup přípravy
Kvašáky 2018. Nebyl čas: Do 10 litrového hrnce jsem dala na dno vinný list, potom okurky proložené koprem. Zalila jsem NEPŘEVAŘENÝM roztokem soli (35 g soli na 1000 ml vody) s rozmixovaným hořčičným semínkem. A zakryla vinnými listy. Za týden bylo při teplotě 26 st. hotovo. Potom to šlo do ledničky a jela jsem na týden na dovolenou. Po návratu jsem našla na povrchu bílou hmotu viz foto. Není to plíseň, hmota je téměř bez chuti. Myslím, že se jedná o odumřelé bakterie mléčného kvašení. Kvašáky jsou křupavé!

Musí to být rychlé, takže velký hrnec, nepřevařená voda

Po týdnu.

Po týdnu

po týdnu

po týdnu

po týdnu

po týdnu

po týdnu a do lednice

po týdnu a do lednice

po týdnu a snězeno

po týdnu do lednice a po 7 dnech v lednici

po týdnu do lednice a po 7 dnech v lednici

po týdnu do lednice a po 7 dnech v lednici
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tafíci
(upraveno)
27. 8. 2018, 19:09
Co to je vinný list?
nahlásit
jitkacz
(upraveno)
27. 8. 2018, 20:30
@tafíci
list révy vinné
nahlásit