RECEPTY > ZELENINOVÁ JÍDLA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Kapustové karbanátky (10) 10.4.2018, 10:40
ZELNÝ ŠTRŮDL (7) 12.1.2018, 12:36
zelníky (1) 5.12.2017, 10:23
Květákový nákyp (1) 15.11.2017, 18:01
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.029 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,103 další >>

ZELENINOVÁ JÍDLA

Čalamáda moc dobrá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Kapusta od babičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme osmažit nakrájené cibule na sádle, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, asi 5 minut dusíme pod poklicí. Přidáme brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Rozmícháme mouku ve vodě a přilijeme ke kapustě. Vaříme, dokud brambory nejsou hotové. Odstavíme a přimícháme česnek.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

slaný cheesecake s cuketou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

testo:250g plolohrube mouky,125g masla,1 vejce,sul napln:2 vetsi cukety,1 cibule,250g tvarohu,250gluciny,4 vejce sul,pepr,100g ementalu,olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

z mouky vejce masla soli a dvou lzic vypracujeme hladke testo, a nechat na hodinku odpocinout. na oleji osmachneme cibuli a podusime do mekka.v mise smichame tvaroh se syrem a vejcem osolime,opeprime pridame cibuli.
testo rozvalime a vylozime tukem vymazanou formu tak aby presahovovalo pres okraj 2 cm,pak nandame tvarohovou smes,na to pokladame kolecka nakrajenou cuketou,trochu osolime zakapneme olivovym olejem a pysypeme syrem a peceme cca 45 min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Helena F. (helca73) ID 16766 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Zapečená cuketová lodička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mladé cukety, jarní cibulka, kousek slaniny nebo šunky, sýr, rajčata, sůl, koření dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Mladé cukety rozkrojíme na půlky-lodičky, vydlabeme lžičkou a dostatečně osolíme. Na pánvičce orestujeme spodní části jarních cibulek, a přidáme k nim pokrájenou dužninu, pokrájenou slaninu a okořeníme dle chuti. Můžeme přidat rajče, ppapriku, nebo vajíčko. Dáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby. Zpočátku zapékáme přikryté, potom posypeme sýrem - já tentokrát použila goudu, ale dá se i niva.. a ještě chvilku dopečeme. Že jsou hotové poznáme, že malým nožíkem zkusíme, zda je lodička měkká.rnMožno jíst teplé s bramborem nebo i studené jako lehkou večeři. Dobrou chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pavlína P. (pajaakaja) ID 89388 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.8.2017, 15:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Letní lečo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rajčata, papriky, uzenina (nemusí být), vejce, olej, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájíme očištěná rajčata a papriky, vložíme do nepřilnavého hrnce nebo na pánev, na kapku oleje. Osmahneme, rajčata pustí šťávu, poté osolíme dle chuti, přidáme jakoukoliv uzeninu, ale nemusí být. Chvilku podusíme, zalejeme rozšlehaným vejcem a vejce necháme za stálého míchání srazit. Podáváme s pečivem, můžeme i na topinku, možno zasypat sýrem. Letní rychlovka, pokud doma přebývají rajčata a papriky, dobrou chuť :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eliška M. (Podpora MMB) ID 202514 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Cuketové karbanátky s Hermelínem-podle miki59



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 mladá cuketa (asi 250 g,) 1 Hermelín, 2 nakrájené jarní cibulky, 3 stroužky utřeného česneku, 3 lžíce vloček, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, strouhanka, majoránka, sůL,pepř olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Omytou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme 20 minut uležet. Jestliže bude i po odležení v cuketě ještě voda, odebereme ji.

Sýr nastrouháme na hrubo a společně s vejcem, kořením, česnekem, cibulkou a moukou přidáme k cuketě. Vypracujeme směs, aby šly tvořit karbanátky. Podle potřeby přimícháme strouhanku.

Odebíráme přibližně stejné množství směsi a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 18.9.2017, 8:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Zapečený květák se šunkou a sýrem-nejrecepty-cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 1 ks větší květák, 200 g tvrdého sýra, 300g šunky, 4 ks vejce, 250 ml zakysané smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák omyjeme a na růžičky rozebereme. Dáme ho povařit do osolené vody do poloměkka.
Pekáč vymažeme máslem.
Sýr, šunku nakrájíme na kostičky. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo a také nakrájíme na kostky, osolíme opepříme.Smícháme s květákem a dáme do pekáče. Ve smetaně rozmícháme vajíčka, zalijeme květák.Ve vyhřáté troubě pečeme. Když je květák upečený posypeme ho nahrubo nastrouhaným sýrem a ještě chvilku pečeme, aby se nám sýr dobře zapekl.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 21.7.2017, 11:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Jarní špenát, štouchané brambory a hovězí pečeně s anglickou slaninkou


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Přiměřenou dávku čerstvých špenátových listů (dušením ztratí zhruba 80% svého objemu), mladý česnek, smetana 33%, sůl, pepř. Do šťouchaček vmícháme osmaženou cibulku s kvalitní voňavou slaninkou, dále čerstvé zelené bylinky nasekané na drobno (já měla nať jarní zelené cibulky, libeček, popř. jiné bylinky), sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

V kuchyni mám jaro ráda kvůli mladé čerstvé a zdravé zelenince, které je v této době dostatek a je potřeba toho náležitě využít a nasytit tělo vitamíny a minerály. Dnes nepůjde v receptu vůbec o hovězí pečení, dokonce ani tak ne o šťouchané brambory, které jsou sice staré (loňské), ale za to v jarním kabátku, ale v tomto receptu jde hlavně o JARNÍ MLADÝ ŠPENÁT, který milují i ti, co jinak špenát nemusí. Nevím, jestli teda úplně všichni, ale za zkoušku to určitě stojí :).

Špenátové listy pořádně umyjeme a nasekáme na kousky. Necháme okapat nebo osušíme. Do hluboké pánve dáme trošku oleje a do ní vmáčkneme česnek dle chuti. Jakmile se rozvoní, přidáme nasekané špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme pouze zavadnout a změknout. Trvá to pouze pár minutek. Potom do špenátu pomalu, pomaličku vmícháme smetanu, mícháme a hlídáme, ať se nám to nespálí, Jakmile se smetana trošku svaří, odstavíme z ohně .....ochutnáme a popř. ještě dosolíme.
Výsledkem je skvělá špenátová příloha bez mouky či jiných zahušťovatel, za to s lahodnou česnekovo-smetanovou příchutí.

Podáváme se šťouchačkami a hovězí pečení nakrájenou na plátky. Maso nutně být nemusí, může se ledačím nahradit .... třeba uzeninou nebo volským okem. Pokud jste "masožravci" jako my, pak ke špenátu můžete dát maso pečené, vařené, dušené, grilované - a snad úplně všechny druhy. Já nahoru ještě dala pár osmažených plátků slaniny.

Dobrou chuť !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Papriky plněné sýrem - na gril i do trouby/remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Slovenské papriky (ty klasické světle zelené); Sýr Balkán nebo balkánského typu; Sýr Niva; Anglická/Váhalová slanina/bok-plátky dlouhé;

POSTUP PŘÍPRAVY

papriky umyjeme, vyčistíme, je dobré vyříznout bubáky tak, aby zůstal okraj, oba druhy sýru nadrobíme do misky a uděláme směs
sýr plníme do paprik, musíme vyvinout mírný tlak k natlačení až do špičky, pozor, aby paprika nepraskla
necháme trochu místa, aby bylo možné papriku „zašpuntovat“ plátkem Anglické, vždy složím na čtvereček a natlačím za okraj; papriku NESOLÍME - slané jsou již sýry
každou papriku omotáme plátkem Anglické a skládáme do pekáčku, do remosky (dávám pečící papír, mám starou hliníkovou), nebo na grilovací tácek, malinko podlijeme vodou, jen opravdu minimálně, na gril nepodléváme (tácek má dírky), papriky pustí hodně šťávy (tu pak vyjídám rohlíkem :D)
pečeme tak cca 40 min., anglická by měla být do křupava, papriky na skus, podáváme s pečivem, já mám ráda se sicilským rajčatovým džemem
Pokud máme grilovačku a je nás opravdu hodně, nechce se mi sýr cpát do paprik, nadělám lodičky, tedy papriky podélně na půl a směsí sýrů zasypu a pokladu anglickou, také výborné a zcela bezpracné, DOBROU CHUŤ!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Eliška M. (Podpora MMB) ID 202514 | další recepty

KOMENTÁŘE (17) poslední: 4.10.2017, 10:33 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Kapustové karbanátky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g kapusty,1 cibule,2 rohlíky,200 ml mléka,200g vařeného uzeného masa,3 vejce( 1 do těstíčka,2 na obalení,strouhanka,sůl,pepř,1 lžíce solamylu,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu zbavíme košťálu,rozkrojíme na čtvrtky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.Když kapusta změkne ,vyndáme ji a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji dozlatova.Rohlíky namočíme do mléka.Uzené maso nakrájíme na maličké kostičky.Z kapusty vymačkáme vodu a společně s namočenými rohlíky umeleme.( já dělám v chopru-rozsekám),V míse smícháme umletou kapustu,kostičky uzeného masa,osmaženou cibulku,1 vejce,lžíci solamylu( lépe drží těsto pohromadě),osolíme,opepříme,je-li třeba zahustíme trochou strouhanky.Z těstíčka tvarujeme karbanátky ,které obalujeme ,nejdříve v misce v které rozšleháme 2 vejce a pak ve strouhance.Smažíme po obou stranách dozlatova.Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 10.4.2018, 10:40 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.029 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,103 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook