RECEPTY > ZELENINOVÁ JÍDLA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Kvašáky rychlá příprava (2) 27.8.2018, 20:30
sušená rajčata (7) 18.8.2018, 0:57
hokkaido dýně pod grilem (1) 3.8.2018, 21:31
Římská cuketa (11) 22.7.2018, 12:43
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.030 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,103 další >>

ZELENINOVÁ JÍDLA

Kvašáky rychlá příprava



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

nepřevařený nálev 35 g soli do 1000 g vody, vinný list, kopr, hořčičné semínko

POSTUP PŘÍPRAVY

Kvašáky 2018. Nebyl čas: Do 10 litrového hrnce jsem dala na dno vinný list, potom okurky proložené koprem. Zalila jsem NEPŘEVAŘENÝM roztokem soli (35 g soli na 1000 ml vody) s rozmixovaným hořčičným semínkem. A zakryla vinnými listy. Za týden bylo při teplotě 26 st. hotovo. Potom to šlo do ledničky a jela jsem na týden na dovolenou. Po návratu jsem našla na povrchu bílou hmotu viz foto. Není to plíseň, hmota je téměř bez chuti. Myslím, že se jedná o odumřelé bakterie mléčného kvašení. Kvašáky jsou křupavé!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka N. (jitkacz) ID 286442 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 27.8.2018, 20:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Květákové placičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 květák, 2 vejce, sůl, pepř, půl hrnku celozrnné/špaldové mouky, majoránka, špetka muškát.ořechu, pokrájená šalotka, 3 rozmačkané stroužky česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák mírně povařit, pomačkat a smíchat s ostatními ingrediencemi. Navlhčenýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 15.6.2018, 8:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Středomořské lilky


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku, sýr a jemně posypu sladkou paprikou a sušeným česnekem (nemusí být). Lze ozdobit lístky bazalky, podávám s pečivem a též pecivem vytiram šťávu- olej z lilku. Někdy používám i sardelovou pastu tu máznu na plátek sýru a snažím do lehkého rozpuštění sýru. Již nesolím! Sardelka a sýr jsou slané dost. K dobrému vínku - mňam:).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana B. (kymama) ID 374185 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Čalamáda moc dobrá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

Zeleninu dejte do skleniček a až poté přidávejte šťávu. Je jí dostatek do všech sklenic, tak je moc nepěchujte. Já je napěchovala a šťáva mi ještě zůstala.

Tak jsem odebrala z každé sklenky ještě trochu zeleniny a přidělala další dvě skleničky. Zavařovat na 80°C 25 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Kapusta od babičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme osmažit nakrájené cibule na sádle, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, asi 5 minut dusíme pod poklicí. Přidáme brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Rozmícháme mouku ve vodě a přilijeme ke kapustě. Vaříme, dokud brambory nejsou hotové. Odstavíme a přimícháme česnek.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

slaný cheesecake s cuketou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

testo:250g plolohrube mouky,125g masla,1 vejce,sul napln:2 vetsi cukety,1 cibule,250g tvarohu,250gluciny,4 vejce sul,pepr,100g ementalu,olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

z mouky vejce masla soli a dvou lzic vypracujeme hladke testo, a nechat na hodinku odpocinout. na oleji osmachneme cibuli a podusime do mekka.v mise smichame tvaroh se syrem a vejcem osolime,opeprime pridame cibuli.
testo rozvalime a vylozime tukem vymazanou formu tak aby presahovovalo pres okraj 2 cm,pak nandame tvarohovou smes,na to pokladame kolecka nakrajenou cuketou,trochu osolime zakapneme olivovym olejem a pysypeme syrem a peceme cca 45 min.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Helena F. (helca73) ID 16766 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Zapečená cuketová lodička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mladé cukety, jarní cibulka, kousek slaniny nebo šunky, sýr, rajčata, sůl, koření dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Mladé cukety rozkrojíme na půlky-lodičky, vydlabeme lžičkou a dostatečně osolíme. Na pánvičce orestujeme spodní části jarních cibulek, a přidáme k nim pokrájenou dužninu, pokrájenou slaninu a okořeníme dle chuti. Můžeme přidat rajče, ppapriku, nebo vajíčko. Dáme do pekáčku, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby. Zpočátku zapékáme přikryté, potom posypeme sýrem - já tentokrát použila goudu, ale dá se i niva.. a ještě chvilku dopečeme. Že jsou hotové poznáme, že malým nožíkem zkusíme, zda je lodička měkká.rnMožno jíst teplé s bramborem nebo i studené jako lehkou večeři. Dobrou chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pavlína P. (pajaakaja) ID 89388 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.8.2017, 15:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Letní lečo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rajčata, papriky, uzenina (nemusí být), vejce, olej, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájíme očištěná rajčata a papriky, vložíme do nepřilnavého hrnce nebo na pánev, na kapku oleje. Osmahneme, rajčata pustí šťávu, poté osolíme dle chuti, přidáme jakoukoliv uzeninu, ale nemusí být. Chvilku podusíme, zalejeme rozšlehaným vejcem a vejce necháme za stálého míchání srazit. Podáváme s pečivem, můžeme i na topinku, možno zasypat sýrem. Letní rychlovka, pokud doma přebývají rajčata a papriky, dobrou chuť :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eliška M. (Podpora MMB) ID 202514 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Cuketové karbanátky s Hermelínem-podle miki59



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 mladá cuketa (asi 250 g,) 1 Hermelín, 2 nakrájené jarní cibulky, 3 stroužky utřeného česneku, 3 lžíce vloček, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, strouhanka, majoránka, sůL,pepř olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Omytou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme 20 minut uležet. Jestliže bude i po odležení v cuketě ještě voda, odebereme ji.

Sýr nastrouháme na hrubo a společně s vejcem, kořením, česnekem, cibulkou a moukou přidáme k cuketě. Vypracujeme směs, aby šly tvořit karbanátky. Podle potřeby přimícháme strouhanku.

Odebíráme přibližně stejné množství směsi a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 18.9.2017, 8:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Zapečený květák se šunkou a sýrem-nejrecepty-cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 1 ks větší květák, 200 g tvrdého sýra, 300g šunky, 4 ks vejce, 250 ml zakysané smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák omyjeme a na růžičky rozebereme. Dáme ho povařit do osolené vody do poloměkka.
Pekáč vymažeme máslem.
Sýr, šunku nakrájíme na kostičky. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo a také nakrájíme na kostky, osolíme opepříme.Smícháme s květákem a dáme do pekáče. Ve smetaně rozmícháme vajíčka, zalijeme květák.Ve vyhřáté troubě pečeme. Když je květák upečený posypeme ho nahrubo nastrouhaným sýrem a ještě chvilku pečeme, aby se nám sýr dobře zapekl.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (hvezdamodra) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 21.7.2017, 11:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.030 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,103 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt