RECEPTY > ZAVAŘENINY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ (67) 17.8.2018, 16:53
Tatarka z cukety (17) 10.8.2018, 15:11
švestková nutela (5) 6.8.2018, 22:16
Kompot se solí (5) 5.8.2018, 11:55
Domácí švestková povidla (7) 23.7.2018, 21:50
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 16.8. 13:22 | všechny 2554
Celkem: 649 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>

ZAVAŘENINY

Povidla bez cukru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme ještě 4-5 hodin na 170-180°C - dokud povidla nezhoustnou. Přelijeme do hrnce, přidáme skořici a rum a rozmixujeme. Plníme do horkých vyvařených sklenic, otočíme dnem vzhůru na 10min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Kompot se solí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 5.8.2018, 11:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Meruňková marmeláda s pektinem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme horké do vyvařených horkých sklenic, zavíčkujeme a necháme chvíli stát dnem vzhůru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Broskvová přesnídávka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru (spíše jsem to dělala podle chuti, když se mi to zdálo málo sladké, přisypávala jsem po troškách do spokojenosti).
Hrnec na plotnu a míchat do varu. Nepřidávejte vodu, pustí to! Odstraňovat pěnu, ale dlouho nevařit. Puštěnou šťávu jsem posbírala do půlky hrníčku a do vychladlé šťávy rozmíchala asi 2 lžíce škrobu (čím více, tím to bude hustější). Na konci vaření (moc dlouho to na plotně netýrejte) přidat vanilku, rozmixovat ponorným mixérem do hladké směsi, přidat trochu citronové šťávy (pro zvýraznění chuti, ale nemusí být, já tam jednou šoupla citronový cukr) a na závěr škrobovou směs přisypat do vařících broskví - míchat, míchat a míchat, nechat chvíli jen probublat. Pak horké vlít do připravených skleniček, zavíčkovat a dnem vzhůru nechat vychladnout.
Dobré pro miminka i maminky :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Jablková povidla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na koláče.
Dobrou chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Martina W. (Marti W.) ID 435400 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Cibulová marmeláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje.Poté přilijeme víno a balsamiko a dusíme cca 30 minut do odpaření vína.Ochutnáme a dochutíme.Plníme do skleniček.Pokzd nezavaříme trvanlivost 2 týdny.Pro delší trvanlivost sterilujeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lenka T. (kuchticka) ID 55375 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

jablíčkový kompot



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jablíčka,hroznový cukr, citr.štáva,skořice,hřebíček

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablíčka, která už potřebuji zpracovat, protože jejich doba na uskladnění je už u konce, zpracovávám
úplně jednoduše vnoučatům na kompot.
Jablíčka okrájím škrabkou na brambory,vykrájím jadřince a kostky jablíček nasypu do skleniček. Na dno
skleničky dávám cca 2 zarovnané lžičky hroznového cukru, špetičku skořice, 1 hřebíček. Navrch jablíček nakapu trochou citr. štávy a hned zaleji vodou. Dám zavařit, ale co nejkratší dobu, jen aby chytla víčka.
Jablíčka by byla moc měkká.
Já zavařuji jen po menších dávkách( ve velkém hrnci co mám na vaření knedlíků) .

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jiřina K. (7879) ID 572776 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

zelenina na nakládání masa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkev, celer ,petržel, sladkokyselý lák ředěný 1:1

POSTUP PŘÍPRAVY

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer petržel) nakrouhám do sklenic a zaliji dobrým lákem , zředěným vodou 1:1.
Použiji i s nálevem na naložení masa např. na svíčkovou.
Nejvíc dávám mrkve, zpracuji tak i nevzhedné či drobné výpěstky ze zahrádky.
Stejně nakládám kopr. Mladé výhonky stočím šroubovitě do skleničky, zarovnám přečuhující stonky a zaleji náleven , ředěným 1:1. Při vaření koprové omáčky použiji na ochucení i nálev.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jiřina K. (7879) ID 572776 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 10.10.2017, 10:21 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Čili pasta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.

POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Darina B. (skalapanagia) ID 523148 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz. postup

POSTUP PŘÍPRAVY

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky skořice (1/2) 1 ks bobkový list (2) 250 g cukru (500) 1/8 l octu (1/4 l.)......Postup:rnrnVšechny suroviny umyjeme, rajčata zbavíme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Je zbytečné je krájet více, ušetříme si práci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme – tady záleží, zda jsou jablka měkká nebo tvrdší. Čím tvrdší, tím drobněji je krájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půlměsíce; vůbec není nutno je krájet na drobno, cibule při vaření velice rychle změkne.rnrnVše nakrájené dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotov, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko, dát do sklenic a vychutnat si plody své práce. Je famózní.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Šárka B. (Visalaje) ID 283999 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 10.10.2017, 7:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 649 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt