RECEPTY > ZAVAŘENINY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Dýně (13) 8.11.2020, 20:15
dabelske tousty (9) 6.11.2020, 16:34
Cuketová pomazánka na topinky (767) 11.10.2020, 11:24
čalamada z cukety moc dobre (3) 11.10.2020, 11:14
Kečup domácí - originál (55) 17.9.2020, 22:25
ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ (5) 12.9.2020, 18:54
SLADKOKYSELÉ OKURKY (8) 31.8.2020, 21:17
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 4.3. 17:27 | všechny 15080
Celkem: 646 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

ZAVAŘENINY

Rebarborovo-hrušková marmeláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min. Plníme do horkých, vyvařených sklenic, chvíli postavíme dnem vzhůru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Kozí rohy - nejlepší na světě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 4 l vody • 1 l 8% octa • 300g pískového cukru • 150g soli • 50 tabletek sacharinu • Do sklenice na rohy: • 1 lžička oleje • 3 zrnka černého pepře • 1 zrnko nového koření • kousek bobkového listu • 1/3 lžičky hořčičného semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit Přihodit sacharin - pozor, zašumí to! Stáhnout z ohně, promíchat. Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem. Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné. Sterilovat 30 minut při 85°C. Tyto rohy jsou jemně ostré. Na 7 sklenic by měla stačit polovina dávky nálevu. Nejlepší co jsem kdy jedla a proto je dělám už několik let. Každý kdo ochutná nechce jiné. ;-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Ivana D. (Ivca235) ID 139811 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Zavařené maso



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,

POSTUP PŘÍPRAVY

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme sůl, ale pozor, musí to být přesně 16 g na kilo.

Koření a utřený česnek zalijeme vodou a vaříme, dokud se neodvaří na polovinu, necháme vychladnout.

Scedíme a vodu vlijeme do masa, dobře propracujeme rukou.
Nechat do druheho dne odležet v chladnu..... a naplníme do skleniček. Přidat ješte na spodek sklenek kousek kůže ...a nakonec před zavřením lžíci vody

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Dana S. (Danda Moštěničák) ID 557673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Naložené feferonky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nálev: 1 l vody, 15 dkg cukru, 2 dcl octu, 3-5 gr soli, Krátce povařit. Do skleniček pak česnek a rozinky Ukládám pro mě, abych to našla, ale vyzkoušejte i vy!

POSTUP PŘÍPRAVY

Omyté feferonky naskládat do skleniček, prokládat česnekem, rozinkami a zalít horkým nálevem. Sterilizovat asi 10 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Dana Š. (standy) ID 39399 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

POSTUP PŘÍPRAVY

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci, tyčovým mixerem rozmixujeme a přídáme zbytek surovin, převaříme a horké plníme do předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dana S. (Danda Moštěničák) ID 557673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

POVIDLA v PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet a trochu rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

POVIDLA
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet vypeckované švestky dáme do mísy od PH pak přidáme ostatní zamícháme a dáme dělat na Low 12h se zavřenou poklicí jak je hotovo promíchneme a dáme na High 6h bez poklice 2h před koncem vyndáme skořici a rozmixujeme tyčákem a jak je hotovo úplně přidáme štamprdli rumu promíchneme a naplníme do sklenic a hotovo. VÝBORNÉ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 - 25 ks paprik, 5 - 6 cibulí dle velikosti. NA SVAŘENÍ : 1/2 l vody, 1/2 l octa, 10 dkg oleje, 20 dkg cukru, 1 lžička soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Papriky nakrájíme na proužky, cibuli také na proužky. Nejprve svaříme do varu nálev.........ochutnejte zda není potřeba ocet nebo cukr, prostě dle vaši chuti. Když začne nálev vařit přidejte do něj nakrájené na proužky papriky a až se začnou vařit, vařte 2 minuty varem. Po 2 minutách přidejte cibuli, zamíchejte a celou směs vše opět vařte 2 minuty až se směs začne vařit.
Hotovou směs rovnoměrně nalejte do sklenic a ještě tak 10 minut na 80°C sterilujte.

Z této dávky je 8 malých sklenic ( 370 ml )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Iva V. (Preburda) ID 2280 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Povidla bez cukru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme ještě 4-5 hodin na 170-180°C - dokud povidla nezhoustnou. Přelijeme do hrnce, přidáme skořici a rum a rozmixujeme. Plníme do horkých vyvařených sklenic, otočíme dnem vzhůru na 10min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz. postup

POSTUP PŘÍPRAVY

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky skořice (1/2) 1 ks bobkový list (2) 250 g cukru (500) 1/8 l octu (1/4 l.)......Postup: Všechny suroviny umyjeme, rajčata zbavíme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Je zbytečné je krájet více, ušetříme si práci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme – tady záleží, zda jsou jablka měkká nebo tvrdší. Čím tvrdší, tím drobněji je krájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půlměsíce; vůbec není nutno je krájet na drobno, cibule při vaření velice rychle změkne Vše nakrájené dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotov, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko, dát do sklenic a vychutnat si plody své práce. Je famózní.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Šárka B. (Visalaje) ID 283999 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Kompot se solí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 5.8.2018, 11:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 646 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt