RECEPTY > ZAVAŘENINY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Hrušková marmeláda (8) 5.9.2018, 16:53
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ (70) 20.8.2018, 15:46
Tatarka z cukety (17) 10.8.2018, 15:11
švestková nutela (5) 6.8.2018, 22:16
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 16.10. 11:28 | všechny 3057
Celkem: 648 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>

ZAVAŘENINY

Naložené feferonky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nálev: 1 l vody, 15 dkg cukru, 2 dcl octu, 3-5 gr soli, Krátce povařit. Do skleniček pak česnek a rozinky Ukládám pro mě, abych to našla, ale vyzkoušejte i vy!

POSTUP PŘÍPRAVY

Omyté feferonky naskládat do skleniček, prokládat česnekem, rozinkami a zalít horkým nálevem. Sterilizovat asi 10 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Dana Š. (standy) ID 39399 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

POSTUP PŘÍPRAVY

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci, tyčovým mixerem rozmixujeme a přídáme zbytek surovin, převaříme a horké plníme do předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dana S. (Danda Moštěničák) ID 557673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

POVIDLA v PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet a trochu rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

POVIDLA
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet vypeckované švestky dáme do mísy od PH pak přidáme ostatní zamícháme a dáme dělat na Low 12h se zavřenou poklicí jak je hotovo promíchneme a dáme na High 6h bez poklice 2h před koncem vyndáme skořici a rozmixujeme tyčákem a jak je hotovo úplně přidáme štamprdli rumu promíchneme a naplníme do sklenic a hotovo. VÝBORNÉ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 - 25 ks paprik, 5 - 6 cibulí dle velikosti. NA SVAŘENÍ : 1/2 l vody, 1/2 l octa, 10 dkg oleje, 20 dkg cukru, 1 lžička soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Papriky nakrájíme na proužky, cibuli také na proužky. Nejprve svaříme do varu nálev.........ochutnejte zda není potřeba ocet nebo cukr, prostě dle vaši chuti. Když začne nálev vařit přidejte do něj nakrájené na proužky papriky a až se začnou vařit, vařte 2 minuty varem. Po 2 minutách přidejte cibuli, zamíchejte a celou směs vše opět vařte 2 minuty až se směs začne vařit.
Hotovou směs rovnoměrně nalejte do sklenic a ještě tak 10 minut na 80°C sterilujte.

Z této dávky je 8 malých sklenic ( 370 ml )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Iva V. (Preburda) ID 2280 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Povidla bez cukru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme ještě 4-5 hodin na 170-180°C - dokud povidla nezhoustnou. Přelijeme do hrnce, přidáme skořici a rum a rozmixujeme. Plníme do horkých vyvařených sklenic, otočíme dnem vzhůru na 10min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz. postup

POSTUP PŘÍPRAVY

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky skořice (1/2) 1 ks bobkový list (2) 250 g cukru (500) 1/8 l octu (1/4 l.)......Postup: Všechny suroviny umyjeme, rajčata zbavíme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Je zbytečné je krájet více, ušetříme si práci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme – tady záleží, zda jsou jablka měkká nebo tvrdší. Čím tvrdší, tím drobněji je krájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půlměsíce; vůbec není nutno je krájet na drobno, cibule při vaření velice rychle změkne Vše nakrájené dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotov, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko, dát do sklenic a vychutnat si plody své práce. Je famózní.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Šárka B. (Visalaje) ID 283999 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Kompot se solí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 5.8.2018, 11:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Meruňková marmeláda s pektinem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme horké do vyvařených horkých sklenic, zavíčkujeme a necháme chvíli stát dnem vzhůru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Broskvová přesnídávka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru (spíše jsem to dělala podle chuti, když se mi to zdálo málo sladké, přisypávala jsem po troškách do spokojenosti).
Hrnec na plotnu a míchat do varu. Nepřidávejte vodu, pustí to! Odstraňovat pěnu, ale dlouho nevařit. Puštěnou šťávu jsem posbírala do půlky hrníčku a do vychladlé šťávy rozmíchala asi 2 lžíce škrobu (čím více, tím to bude hustější). Na konci vaření (moc dlouho to na plotně netýrejte) přidat vanilku, rozmixovat ponorným mixérem do hladké směsi, přidat trochu citronové šťávy (pro zvýraznění chuti, ale nemusí být, já tam jednou šoupla citronový cukr) a na závěr škrobovou směs přisypat do vařících broskví - míchat, míchat a míchat, nechat chvíli jen probublat. Pak horké vlít do připravených skleniček, zavíčkovat a dnem vzhůru nechat vychladnout.
Dobré pro miminka i maminky :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Jablková povidla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na koláče. Jen jsou řidší, takže do buchet zahušťuji mletými piškoty.
Dobrou chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Martina W. (Marti W.) ID 435400 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 648 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt