RECEPTY > ZAVAŘENINY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
zelenina na nakládání masa (2) 10.10.2017, 10:21
Houbová čalamáda (19) 30.9.2017, 15:21
NEJLEPŠÍ KEČUP (5) 28.9.2017, 13:50
Sterilovaná červená řepa (12) 21.9.2017, 21:59
ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA (1) 11.9.2017, 19:35
Kečup domácí - originál (53) 9.9.2017, 16:25
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 23.10. 18:49 | všechny 3619
Celkem: 643 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>

ZAVAŘENINY

zelenina na nakládání masa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkev, celer ,petržel, sladkokyselý lák ředěný 1:1

POSTUP PŘÍPRAVY

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer petržel) nakrouhám do sklenic a zaliji dobrým lákem , zředěným vodou 1:1.
Použiji i s nálevem na naložení masa např. na svíčkovou.
Nejvíc dávám mrkve, zpracuji tak i nevzhedné či drobné výpěstky ze zahrádky.
Stejně nakládám kopr. Mladé výhonky stočím šroubovitě do skleničky, zarovnám přečuhující stonky a zaleji náleven , ředěným 1:1. Při vaření koprové omáčky použiji na ochucení i nálev.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jiřina K. (7879) ID 572776 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 10.10.2017, 10:21 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Čili pasta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.

POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Darina B. (skalapanagia) ID 523148 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz. postup

POSTUP PŘÍPRAVY

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky skořice (1/2) 1 ks bobkový list (2) 250 g cukru (500) 1/8 l octu (1/4 l.)......Postup:rnrnVšechny suroviny umyjeme, rajčata zbavíme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Je zbytečné je krájet více, ušetříme si práci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme – tady záleží, zda jsou jablka měkká nebo tvrdší. Čím tvrdší, tím drobněji je krájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší půlměsíce; vůbec není nutno je krájet na drobno, cibule při vaření velice rychle změkne.rnrnVše nakrájené dáme do většího hrnce, přidáme zbývající suroviny a dáme vařit. Občas promícháme. Kečup je hotov, jakmile obsah hrnce zhoustne. Pak už jen stačí přepasírovat přes sítko, dát do sklenic a vychutnat si plody své práce. Je famózní.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Šárka B. (Visalaje) ID 283999 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 10.10.2017, 7:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Jablkové čatný s kari,zázvorem a karamelizovanou cibulkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg jablek,300 g cibule,350 g cukru krystal,120 ml octa /v původním receptu bylo 250 ml,což by podle mě bylo příliš kyselé/,lžička soli,lžička pepře /dala jsem cayenský/rn2 bobkové listy,1-2 lžičky kari,1 lžička mletého zázvoru,olej,kdo má rád-chilli papričky,já nedávala

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmahneme cibuli a zasypeme třetinou cukru.Mícháme,dokud nezkaramelizuje-trvá docela dlouho.Jakmile začne chytat sytě zlatou barvu,zalijeme octem.Přidáme oloupaná nakrájená jablka a ostatní ingredience.Přikryjeme a dusíme za občasného míchání cca půl hodiny.Směs chytá úžasnou barvu.Pak vyndáme bobkové listy-a buď plníme do skleniček,tak jak je nebo-jako já rozmixujeme tyčákem a máme hustou omáčku,která je velmi podobná kari omáčce prodávané u Mekáče.Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Věra H. (kosina) ID 1671 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

A zavařit

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 12.7.2017, 13:12 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 12.7.2017, 13:13 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

LÁK NA OKURKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Nálev povaříme 10 minut a zavařujeme 15 minut na 80 stupňů

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Rebarborová marmeláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg rebarbory, želírfix, cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky, trochu podlijeme vodou a povaříme, mezitím jsem ji rozmixovala ponorným mixérem. Nechala jsem i kousky. Dělám marmeládu dle návodu na pytlíku, takže na kilo rebarbory půl kila cukru. Povařit a nalít do skleniček, které se otočí dnem vzhůru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 9.6.2017, 7:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Rebarborový džem s pomerančem a rozinkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g oloupané a na kostičky nakrájené rebarbory, 100 ml vody, 300 g třtinového cukru, 100 g opraných rozinek, 1 celý pomeranč i s kůrou, 1 agar, kyselina citronová dle chuti, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájenou rebarboru dáme do hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme 100 ml vody a dáme vařit. Přidáme oprané rozinky a celý nadrobno nakrájený pomeranč včetně kůry.
Vaříme na mírném ohni do změknutí rebarbory a zhoustnutí džemu. Měkkou rebarboru rozmačkáme mačkadlem na brambory, dochutíme kyselinou citronovou a přidáme 1 pytlíček agaru rozmíchaný v hrnku studené vody. Ještě cca 2 minuty povaříme.
Potom naběračkou plníme sterilizované skleničky, zakápneme rumem, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Sklenice přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Poté otočíme a uskladníme.
Agar koupíte ve zdravé výživě. Je vhodný místo želírovacích cukrů.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zuzana B. (zuzan) ID 179 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Zavařená dýně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dýně, cukr, kyselina citronová, hřebíček, citronka (stava z citronu) voda, ocet.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni očistíme od jader a slupky, dužinu nakrájíme na kostičky, a naložíme přes noc do vody s octem. Dýni vaříme v nalevu, ale nálev na zalévání kompotu si varim zvlášť. Takže do pěti litru vody dávám 1250g cukru krystal, 200ml citronky a jednu lžičku kyseliny citronove, a asi devět hřebíčků. Nálev dám vařit. Do druhého hrnce dam odkapanou dyni a zaliju stejným nálevem jen bez hřebíčku. Vaříme do sklovata (dýně nesmí být uvařena moc). Děrovanou naběračkou nabiráme dýni do sklenic, zalijeme vařícím nálevem. Sklenici uzavřeme a položíme do deky dnem vzhůru.\r\n\r\nPo vychladnuti můžete konzumovat. Moje děti ji zbožňují. Nemohla jsem najít recept který by byl stejný jako kdysi od babičky. Nakonec jsem si ho udělala podle sebe a musim rict ze chutná všem, snad bude i vám. Dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Barbora K. (jouuuky88) ID 512844 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 643 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,65 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook