Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept

Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

0.0
Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Potřebné ingredience

2,25 kg cukru, 1 litr vody, vypeckované višně

Postup přípravy

Pokud Vám nefungují návody z internetu, zkuste tento starší a osvědčený recept.

Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v roztoku je vaříme do poloměkka a necháme vychladnout.

Druhý den ovoce vybereme a do roztoku přidáme dalších 250 g cukru. Roztok přivedeme do varu, znovu do něho vložíme ovoce a ihned odstavíme. Tento postup opakujeme ještě čtyřikrát. Nakonec ovoce vybereme, necháme okapat a na čisté podložce osušit. Každý kousek obalíme ještě v cukru a uložíme.

Lze použít i jiné ovoce, vždy ale tvrdší a spíše nedozrálé. Vhodná jsou jablka, hrušky, švestky, třešně, některé odrůdy meruněk a broskví. Použít lze i dýni, kterou nakrájíme na kostky a před vložením do cukerného roztoku přelijeme vroucím neředěným octem.

Zbylý cukerný roztok použijeme na slazení, zavařování nebo přípravu domácích ovocných vín.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie