Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kandovaná pomerančová kůra

0.0
Kandovaná pomerančová kůra

Potřebné ingredience

8 pomerančů chemicky neošetřených, 40 dkg cukru , 1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru křížem nařízneme a opatrně slouneme. Kůru dáme do mísy se studenou vodou a zatížíme talířem. Necháme 1 - 2 dny máčet na chladném místě a vodu několikrát vyměníme. Kůru necháme odkapat, vložíme do hrnce přilijeme čerstvou vodu a vaříme za mírného varu doměkka - asi1,5 hod. necháme odkapat a seřízneme bílou vrstvu. Půl litru vody svaříme s cukrem a kyselinou citronovou.Vložíme kůru a vaříme půl hod přikryté,potom poklici odkryjeme a vaříme ještě půl hod. odkryté až kůra zesklovatí a leskne se. Vyndáme ji z nálevu, naplníme do sklenic, nálev ještě trochu svaříme ,nalejeme na kůru, sklenice uzavřeme a otočíme na 5 min dnem vzhůru. Zdá se to pracné, ale není to tak zlé,a na zdobení zákusků, do makaronek a různých moučníků a pohárů je skvělá. Recept je z " Pečeme pro radost" a osvědčil se mi

,,,,,,,bílý vnitřek odkrajujte směrem k sobě, jde to lépe

,,,,,,,,,a je to oddělené

,,,,,,,a hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tomtyna 3. 9. 2010, 10:28
Dobrý den Jarmilo dnes jsem vyskoušela váš recept na kandovanou kůru udělala jsem jí z citronu a je to naprosto perfekní recept (Y) (Y) (Y) (Y) díky moc za tip (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello) Mirka
jajka5 6. 9. 2010, 19:57
@tomtyna díky, není to můj výmysl, ale osvedčil se, tak je dobře, když pomůže dalšímu (L) (L) (L)javascript :sm(´ (L)´)
darinka30 4. 7. 2010, 13:19
super (clamp) (clamp) (clamp)
jajka5 4. 7. 2010, 20:10
@darinka30 opravdu je a sirup z ní používám do perníku a je to krásně vonˇavé

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie