(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Výborný pomerančový džem
Potřebné ingredience
1,5 kg pomerančů, 1 kg želírovacího cukru, 0,05 dcl rumu, šťáva ze dvou citrónů...........
Postup přípravy
Velký pomeranč pořádně umyjeme pod horkou vodou, kůru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dalších cca 1,2 kg oloupeme, nakrájíme na kostičky a šťávu přitom zachytíme. Vše dáme do hrnce (kůra + pomeranče se šťávou) , k tomu přidáme 1kg želírovacího cukru, dobře promícháme a necháme 2 hodiny stát. Potom do směsi přidáme 0,05 dcl rumu a šťávu ze dvou citrónů a přivedeme k varu. Necháme 4 minuty vřít naplno a potom směs plníme do sklenic, zavíčkujeme a na 10 minut otočíme dnem vzhůru........................toť vše..............DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
monky3
(upraveno)
14. 11. 2009, 16:24
Už mám v oblíbených , vyzkouším, jen mám dotaz, rum tam být musí, nestane se nic, když ho tam nedám? Zrovna u nás není moc v oblibě. Moc díky paa Monika
Side
(upraveno)
14. 11. 2009, 17:53
@monky3
Myslím, že se nic nestane, můžeš tam místo něho dát i pomerančový likér, nebo nedat vůbec nic........ale jde tam jen malý panák a není to vůbec poznat.....ale i bez toho bude určo dobrý.....pááááá ať se dílo podaří
monky3
(upraveno)
14. 11. 2009, 19:30
@Side
díky určo vyzkouším a písnu díky moc paa Monika
janna.nafotil
(upraveno)
14. 11. 2009, 14:16
SIMONKO,,ULOžILA SOM SI HO DEKUJI ZATIM