Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

JAHODOVÝ DŽEM

0.0
JAHODOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

2 kg jahod, 2 balíčky želírovací cukr Dr. Oetker 2:1, Kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Jahody opereme a rozkrájíme do velkého hrnce, použijeme výhradně bezvadné ovoce...v hrnci smícháme s oběma želírovacími cukry (připravovala jsem vše podle receptu na balíčku a je super), směs přivedeme k varu a krátce povaříme (asi 2-3 minuty), poté přisypáváme opatrně kyselinu citronovou podle chuti, pozor ať to nepřeženete, nedala jsem celý balíček!
Pokud je džem příliš hustý, přidáme kyselinu... zkusíme kapnout trochu na talířek a uvidíme jak ztuhne...
Plníme ještě horké do vymytých sklenic a zašroubujeme vyvařenými víčky, na chvilinku obrátíme každou skleničku dnem vzhůru, aby se zničily případné bakterie a plísně.

Jahody nakrájíme do hrnce

smícháme s želírovacími cukry, podle toho, kolik kg ovoce máme

krátce povaříme, poté smícháme s kyselinou citronovou, uděláme zkoušku hustoty...

Plníme do vymytých sklenic, zavíčkujeme, chvilku převrátíme dnem vzhůru, můžeme převázat látkovými víčky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 18. 6. 2015, 13:22
(Y) :-) (clamp)
Marky Mar 14. 6. 2015, 5:58
Dneska jdu na něj :-$ Akorát mám želír.cukr z Lidlu, tak snad to ničemu nevadí a džemík se povede :-)
kjita 10. 6. 2015, 11:48
Povedlo se na první pokus.Je krásně červená,jahody díky krátkému povaření neztratily nic ze své barvy ani chuti.Jen jsem je teda částečně projela ponorným mixerem. Mňam a díky za recept. (Y) ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie