Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Jahodový kompot

0.0
Jahodový kompot

Potřebné ingredience

jahody, cukr

Postup přípravy

Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i se šťávou. Po zavaření otočíme dnem vzhůru.Na fotu je množství ze 4 kg jahod. Jsou úplně jako z konzervy.

takhle pustí šťávu...

už zavařené.../ty tři skleničky mě nechytly,byly špatný víčka/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 16. 6. 2016, 18:58
(zajic)
JanaHovor 23. 6. 2010, 19:37
Tak já loni zavařila páru skleniček a poslední jsme jedli teprv minulý měsíc a nebyl problém (Y) ale je pravda, že jsem pro sichr dala špetku konzervantu ,-) Ale vydržely a chutnaly fantasticky - líp jak ty kupované |:o)
nensy1 16. 6. 2009, 19:02
lucko a když nemám horkovzdušnou myslíte že to v elektrický jde taky :-o
žingi 17. 6. 2009, 7:33
@nensy1 taky nevím,ale my ještě vše zavuřujeme v zavař.hrnci,jahody pustí moc šťávy a jak vypadá sklenice plná tak nakonec je jahod jen třetinka a rády se kazí,jak už tu paní níže psala (N) (N) (N)Jahody dávám do rolády,dělám marmelády a promixuju s cukrem a dám zmrazit na dřeň,ale kompoty né (F) (F) (F)
Zmolda 17. 6. 2009, 7:29
@nensy1 Ivi tak to nevím *-), Zkuste se zeptat v diskusích.
kudlajda 11. 6. 2009, 19:58
Ráno jsem otrhala jahody,zasypala cukrem,ale zdá se mi ,že je té štˇávy málo.Naplnila jsem sklenice po okraj,ale té ˇštˇávy mám tak do plůl sklenky,nevadí to ,nebo ještě čekat jestli jahody nepustí více ,nebo se zavařují jen takhle polovičaté a během zavařování ještě pustí štˇávu?.Tak nevím ,poraďte.Děkuji Eva
Zmolda 15. 6. 2009, 18:39
@kudlajda Evi asi už je pozdě, ale půl sklenice šťávy stačí. Doufám, že se vám povedly???
Kafinda 11. 6. 2009, 16:58
Luckoa dáváte tam něco proti plísni?Mě se v minulosti stalo,že mi kompoty skvasili,tak se chci zeptat jestli to máte odskoušeno.Díky Venda. :-$
Zmolda 11. 6. 2009, 18:05
@Kafinda Nic jinýho tam nedávám, jen ten cukr. U nás se kompoty jí závratnou rychlostí. Já třeba nezavařuju broskve, ty vždycky skvasily.
žingi 11. 6. 2009, 12:51
(Y) (Y) (Y) se chystám zítra na meruňky :-$
Zmolda 11. 6. 2009, 14:27
@žingi Vy už máte meruňky *-)???
žingi 11. 6. 2009, 14:31
@Zmolda jj (Y) (Y) (Y) sice z Itálie,ale líbí se mi,že jsou velké a né ty prcky z jižní Moravy.Byly za 21,80kč vzala jsem trochu na jídlo a dopoledne jsem se rozmyslela,že i zavařím.Loni jsem nechytla,tak raději hned (Y)
Bakulča 11. 6. 2009, 7:38
(Y) vypadají skvěle. Dneska se chystám na sabosběr a pak na marmošku,kompot a mražení... Děkuji za inspiraci. Jak dlouho a při kolika stupních zavařujete?Děkuji.
Zmolda 11. 6. 2009, 12:49
@Bakulča Hani, zavařuji v horkovzdušné troubě. Nechám troubu nahřát na 200 stupňů, pak tam dám sklinky a stáhnu na 80 a jak jdou bublinky, tak nechám 15 minut a potom otočím dnem vzhůru. Je to jednoduchý ;-).
marhulda 11. 6. 2009, 14:33
@Zmolda Luci, a na plech dáte vodu, nebo utěrku, nebo jen sklenice?
marhulda 15. 6. 2009, 7:39
@marhulda Zkusím to, děkuji (F).
Zmolda 11. 6. 2009, 18:07
@marhulda Na plech dávám plínku, pak sklenice a zaliji teplou vodou z konvice.
kvítečko 10. 6. 2009, 22:41
Máte třeba vyhřáte sklenice?
Zmolda (upraveno) 11. 6. 2009, 18:07
@kvítečko Sklenice nevyhřívám, normálně tam dám jahody a je (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie