Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

BORůVKOVÝ DŽEM

0.0
BORůVKOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

Borůvky, želírovací cukr 3:1 SUPER

Postup přípravy

Na slunném místě natrháme 3 až 4 litry borůvek, abychom měli 1kg až 1,5 kg ovoce = 1 balíček želírovacího cukru.
Borůvky omyjeme a rozložíme na plech, vybereme lístečky a smítka a vložíme do většího hrnce.
Poté dobře promícháme s balíčkem želírovacího cukru a přivedeme k varu.
Vaříme jen krátce, asi 3-5 minut.
Plníme až po okraj do dobře umytých skleniček, naléváme ještě horké!
Víčka převařuji, abych zničila veškeré možné bakterie a dobře zašroubuji.
Můžeme si vystřihnout kolečka z různých zbytků látek a dekorativně převázat víčka přírodním provázkem...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

greenova 20. 7. 2010, 17:17
Dobry den,muzu se zaptati,jak delate popisky na zavareniny? *-) MOc dekuji. Nada
Stockma 23. 7. 2010, 21:12
@greenova Dobrý den Nadi, popisky na zavařeniny píšu obyčejně černou fixkou na nálepky, které byly přiloženy u nějakého kalendáře od dr. Oetkera, který mi chodí poštou...Ale dívala jsem se v papírnictví, že měli taky nějaké tyhle samolepky na polepení skleniček, zkuste zapátrat...Ať se dílko podaří, hezké prázdniny, E

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie