(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Domácí pomerančová marmeláda

Potřebné ingredience
800 g oloupaných pomerančů, zbavených i bílých blanek 200 g želírovacího cukru ( já jsem použila želírovací cukr na poměr 1:4) šťávu z 1 citronu
Postup přípravy
Ráda bych se s vámi podělila o recept na domácí pomerančovou marmeládu. Její příprava není nijak složitá.
Pomeranče oloupeme, zbavíme bílých blanek a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme šťávu z 1 citronu a necháme pomeranče rozvařit. Po té použijme ponorný mixer a pomerančovou hmotu rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Přidáme želírovací cukr, promícháme a vše povaříme.
Tak a nyní už stačí jen naplnit do skleniček, otočit víčkem dolů a nechat zchladnout.
Z tohoto množství jsou 3 menší skleničky marmelády.
Pomeranče oloupeme, zbavíme bílých blanek a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme šťávu z 1 citronu a necháme pomeranče rozvařit. Po té použijme ponorný mixer a pomerančovou hmotu rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Přidáme želírovací cukr, promícháme a vše povaříme.
Tak a nyní už stačí jen naplnit do skleniček, otočit víčkem dolů a nechat zchladnout.
Z tohoto množství jsou 3 menší skleničky marmelády.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ZDENDA57
(upraveno)
14. 2. 2018, 13:17
Já dělám jen ze šťávy a trochy dužiny.
nahlásit

lidare
(upraveno)
17. 11. 2017, 16:56



nahlásit

Raguella
(upraveno)
26. 7. 2017, 0:10
určitě někdy vyzkouším,vypadá to chutně-děkuji za receptík.





nahlásit

PETROB
(upraveno)
30. 1. 2014, 18:49
Alčo,jak dlouho marmeláda asi vydrží?
nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
23. 1. 2013, 22:27
Doporučujem vyskúšať aj tento džem. Teraz bývajú banány v akcii... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15505&user=58190
nahlásit

taba
(upraveno)
23. 1. 2013, 21:03
..nojo, ale kdo mi oloupe z těch pomerančů ty blanky.....

nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
23. 1. 2013, 22:22
@taba
No právě,nějakej fígl by to chtělo

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
23. 1. 2013, 20:32
Takéto niečo som ešte neskúšala ale asi skúsim










nahlásit