(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Višňová marmeláda
Potřebné ingredience
800 g vypeckovaných višní, 300 g cukru krupice, 200 ml vody, 2 vanilkové cukry, 1 Gelfix Super 3:1, 6 PL rumu
Postup přípravy
Dávka je asi na 4 sklenice po 350 ml.
Višně rozmixujeme, smícháme s vodou, cukrem, vanilkovým cukrem a gelfixem. Přivedeme k varu a vaříme asi 6 min. Stáhnene z ohně a přidáme rum. Plníme do vymytých teplých sklenic až po okraj, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme stát přes noc do zchladnutí.
Připravit lze i v domácí pekárně.
Višně rozmixujeme, smícháme s vodou, cukrem, vanilkovým cukrem a gelfixem. Přivedeme k varu a vaříme asi 6 min. Stáhnene z ohně a přidáme rum. Plníme do vymytých teplých sklenic až po okraj, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme stát přes noc do zchladnutí.
Připravit lze i v domácí pekárně.
letošní úroda - 3,5 dávky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucinka1976
(upraveno)
15. 7. 2009, 18:00
Již brzy chci vyzkoušet tento receptík a chtěla bych se Vás zeptat na rum v receptu, jestli zde působí jen jako konzervant či proti plísním apod., nebo je tu hlavně kvůli chuti?
*poule*
(upraveno)
16. 7. 2009, 15:58
@Lucinka1976
Luci, řekla bych, že jako vše. Chuťově je to s rumem lepší a není ho mnoho, takže dětem nevadí. Rum je alkohol, takže konzervuje a zároveň ničí případné bakterie a plísně. Ať Vám chutná a daří se.
stanza
(upraveno)
12. 7. 2009, 15:49
Moc děkuji právě jsem dovařila, ještě mě nezhoustla,ale chuťově je už teď velmi dobrá
*poule*
(upraveno)
15. 7. 2009, 14:47
@stanza
Určitě zhoustne, jen co vychladne.
PetraPet
(upraveno)
23. 6. 2009, 21:32
Taky jsem dnes dělala višňovou marmeládu a dělám ji následovně: 1 kg vypeckovaných višní (rozmixuji tyčákem - nemáme rádi kousky), želířovací cukr 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 1 vanilkový cukr, 1 skořice. Dělala jsem v domácí pekárně a je taky moc dobrá.
pajkolina
(upraveno)
18. 7. 2011, 20:26
@PetraPet
celá skořice není to moc ? prosím jaká gramáž toho želírovacího cukru děkuji za odpověď a zítra jdu na to
pajkolina
(upraveno)
18. 7. 2011, 20:24
@PetraPet
celá skořice není to moc ? prosím jaká gramáž toho želírovacího cukru děkuji za odpověď a zítra jdu na to
*poule*
(upraveno)
23. 6. 2009, 21:52
@PetraPet
Super, se skořicí může být mňamózní.....
LESKOTOVA
(upraveno)
22. 6. 2009, 15:32
VÝBORNÁ MARMELADA,LEPŠI SEM NEJEDLA.JÁ JEŠTĚ PŘIDALA TROCHU ČERNÝCH TŘEŠNI A MOHU ŘICT DOKONALÁ.VŘELE DOPORUČUJI A DĚKUJU ZA RECEPT,URČITĚ VYZKOUŠEJTE
*poule*
(upraveno)
23. 6. 2009, 17:21
@LESKOTOVA
Jsem ráda, že je někomu k užitku. Já hledala všude možně a recept na višňovou nikde nebyl.....