Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kandovaná pomerančová kůra

0.0
Kandovaná pomerančová kůra

Potřebné ingredience

Pomerančová kůra, 1 l vody, 1kg cukru,1 káv.lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Kůru z pomeranče dáme do nádoby s vodou a každý den vodu měníme.Asi 3-4 dny.Tím se kůra zbaví hořkosti.Potom svaříme vodu s cukrem a kys.citronovou.Do vařícího nálevu dáme na proužky nakrájenou kůru.Každý den zahříváme k bodu varu.Nevaříme.Asi 3-4 dny až je kůra sklovitá.Uchováváme v lednici v nádobě zalitou nálevem.
Používáme na zdobení pohárů,zákusků atd.
Příprava je sice zdlouhavá,ale výsledek stojí za to.

kůra namočená ve vodě

zatížíme,aby byla ponořená

nakrájená a zalitá nálevem

krájím tímto vlnkovaným nožem

je hotovo,musí být sklovitá

můžeme použít na zdobení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie