Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé "falešné" listové těsto na trubičky nebo štrůdl

Rychlé "falešné" listové těsto na trubičky…

Potřebné ingredience

310 g hladké mouky, 250 g ZMRZLéHO másla, 1 vejce, 1 polévková lžíce octa, 1 kávová lžička soli, + velmi studená voda (množství vody= do odměrky dát vejce, ocet, sůl a dolít studenou vodou do 150 ml)

Postup přípravy

1.) do mouky nastrouháme zmrazené máslo___
2.) do odměrky dáme vejce, ocet, sůl a dolejeme studenou vodou do 150 ml____
3.) tekuté ingredience postupně zlehka a rychle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené maso

Zavařené maso

Potřebné ingredience

1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,

Postup přípravy

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou

Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a…

Potřebné ingredience

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

Postup přípravy

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-třešňový dort bez mouky od Diany Kračmer

Makovo-třešňový dort bez mouky od Diany Kračmer

Potřebné ingredience

Na makový korpus o průměru 23 cm potřebujete: 8 vajec, 200 g mletého máku a 200 g moučkového cukru Na nepečený vršek potřebujete:500 g řeckého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu nebo zakysané smetany, 6 plátků želatiny, 500 g třešní, 80 g moučkového cukru a případně kousek bílé čokolády na zdobení třešní.

Postup přípravy

Postup:Troubu zapněte na 160 stupňů Celsia. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, žloutky s cukrem do pěny a postupně směs vmíchejte do sněhu; úplně na…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

Potřebné ingredience

0,5 kg kyselého zelí 1 jablko 1 malá cibule 2 mrkve 1 paprika 2 lžíce řepkového oleje sůl (lze přidat i majonézu či tatarku dle chuti)

Postup přípravy

zelí překrojíme, jablko a mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme, cibuli nastrouháme na zubatém struhadle na kašičku, vše smícháme, zakapeme olejem, osolíme, (lze přidat i majonézu…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Pohanková roláda (bez mouky, tedy bez lepku)

Pohanková roláda (bez mouky, tedy bez lepku)

Potřebné ingredience

5 vajec (pokojové teploty) 100 g pohankové mouky 100 g jemného krystalového cukru 1 vrchovatá lžíce mletých vlašských ořechů ½ kypřícího prášku do pečiva 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 množství cukru. Žloutky, zbylý cukr, vanilkový cukr a mleté ořechy našleháme do pěny.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makové řezy se švestkami

Makové řezy se švestkami

Potřebné ingredience

na těsto: 180 g mletého cukru, 100 g mletého máku, 3 žloutky, 3 bílky, 2 dcl mléka, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 100 g másla, 1 kg švestek, na makovou drobenku : 100 g mletého máku, 90 g hrubé mouky, 70 g másla, 65 g cukru

Postup přípravy

2 dcl mléka svaříme s 100 g mletého máku (asi 2 min.) a necháme vychladnout. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo, přidáme vychladlou makovou směs a nakonec mouku s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový koláč s mákem a ořechy (lze i bez máku)

Cuketový koláč s mákem a ořechy (lze i bez máku)

Potřebné ingredience

400 g nahrubo nastrouhané cukety, 3 vejce, 100 g cukru (pozn.: kdo má rád sladší koláče, přidá více cukru), 100 ml (g) oleje, 100 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 100 g mletého máku

Postup přípravy

Sádlem vymažeme menší plech a vysypeme pohohrubou moukou.
Všechny ingredience smícháme dohromady, vylijeme na plech.
Pečeme na 180 st. C asi 20 - 25 min.
Vychladlé lze…

Zobrazit více...

Kategorie