RECEPTY > POMAZÁNKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
vajíčková pomazánka (1) 29.6.2018, 9:04
VLAŠÁKOVÁ POMAZÁNKA +++ (8) 19.6.2018, 21:29
SALÁMOVÁ POMAZÁNKA (4) 3.3.2018, 11:38
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.605 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,161 další >>

POMAZÁNKY

Paštika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 400g jater, 250g másla, 50g šlehačky, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 50-100g červeného vína, přepuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Nakonec vmícháme šlehačku a u nevaříme. Rozmixujeme nahrubo a postupně přidáváme kousky másla (cca 220g - zbytek necháme na zalití), které vždy se směsí rozmixujeme. Případně ještě dochutíme (směs by měla být slanější). Přepasírujeme přes cedník. Plníme do horkých sklenic, přidáme bylinky na ozdobu a zalijeme máslem. Na zalití máslo necháme zpěnit, sebereme pěnu a zalíváme pouze čistým tukem (přepuštěné máslo).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

vajíčková pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec. pomazankové máslo (může být ochucené). malá majolka. sůl. pepř. pažitka

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvařené vejce nastrouháme na hrubo, osolime, opepřime, zamícháme pom. máslo, majolku a pažitku. Dáme vychladit. Lze přidat i nastrouhaný salám ale já nedávám. Pokud použijete pomazánkové máslo s křenem nemá chybu, alespoň u nás.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela C. (macinkaci) ID 412382 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 29.6.2018, 9:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Škvarková pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Škvarky, sádlo, 3PL hořčice, cibule, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozmixujeme škvarky s trochou sádla, s hořčicí a se žloutky. Zamícháme nakrájené bílky, cibuli a okořeníme. Necháme vychladit v lednici.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 zralé camemberty 1 hustá kysaná smetana 50 g měkkého másla 1 cibule svazek pažitky mletý pepř 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé 1 lžička drceného kmínu sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme.

Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.

Poznámka
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.3.2018, 17:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

SALÁMOVÁ POMAZÁNKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g salám gothaj 6 ks vařená vejce 2 - 3 větší nakládané okurky 1 celé máslo kvalitní 2 - 3 KL hořčice plnotučné sůl, pepř a česnek sušený

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše postrouhám na robotu a zamíchám a dochutím.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 3.3.2018, 11:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Apetito pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4x Apetito, cca 50g másla, 1 malá lžička hořčice, 2 uvařená vajíčka, šunka, menší cibule, zavařemé okurky

POSTUP PŘÍPRAVY

Apetito vyšleháme s máslem a se žloutky. Přidáme hořcici, pokrájené bílky, cibuli, šunku a okurky. Osolíme a trochu opepříme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Tuňáková pomazánka s cottage



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g cottage, 2 střední mrkve nastrouhané najemno, 100g lučiny, 1 velká plechovka tuňáka (120g masa), sůl, pepř,1 lžička dijonské hořčice

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechno smícháme dohromady a necháme v lednici chvíli odležet.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Pomazánka ze šušených rajčat



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uzené tofu, sušená rajčata, olivový olej, event. sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Tofu, rajčata a olej rozmixujeme tyčovým mixérem. Poměr rajčat a tofu je asi 1:1. Olej přidáváme dle požadované konzistence.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Rychlá a jednoduchá škvarková pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO Knäckebrot žitný se sezamem 200 g škvarků 4 vejce 1 větší šalotka 1 PL hořčice 1 stroužek česneku 1 malý svazek čerstvé pažitky 8 lístků čerstvé majoránky Sůl a pepř z mlýnku podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku, ochutíme solí a kořením. Vše spolu dohladka vymícháme.

Natíráme na Knäckebrot a ozdobíme podle vlastní fantazie. Druhou alternativou servírování na party je dát škvarkovou pomazánku na desku, nalámat žitný knäckebrot a pomazánku jím nabírat.

Ideální pohoštění pro návštěvu. Pomazánku vykouzlíte během chvilky a Knäckebrot můžete mít vždy po ruce, zůstává křupavý po dlouhou dobu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.12.2017, 22:14 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Vajíčková pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce, kousek másla, 80 g žervé, + lžíce pomazánkového másla, sůl, pepř, plnotučná hořčice, pažitka(jarní cibulka)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na kousku másla připravíme míchaná vejce,osolíme, opepříme a za tepla vmícháme žervé a pomazánkové máslo. Necháme vystydnout, přidáme hořčici a nakrájenou pažitku nebo jarní cibulku.
Mažeme na chléb nebo bagetu a zdobíme zeleninou podle chuti

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Zdenka V. (Zdenikv) ID 10361 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1.605 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,161 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt