Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Rajčatová pomazánka s avokádem a olivami

0.0
Rajčatová pomazánka s avokádem a olivami

Potřebné ingredience

Rajčátka, olivy tmavé bez pecek, avokádo, pomazánkové máslo, česnek, pažitka, bazalka, případně ptačinec-žabinec a jiné bylinky, co najdete na zahrádce nebo v obchodě. Bylinky samozřejmě nemusí být, to chutná nám.

Postup přípravy

Jelikož rádi pěstujeme rajčátka a chtěla jsem jíst z nich i něco jiného, než na chlebu nebo v salátu, vymýšlím různé rychlovky z nich. Je možné, že jsou na internetu podobné recepty a také s různým zpracováním jako třeba sušená rajčátka apod. Tento recept jsem si vymyslela, aniž bych kontrolovala, zda se to tak správně dělá nebo jinak. Je to pro mou rodinu, co my máme na zahradě a baštíme rádi a chtěla jsem si to zapsat, abych se zase příští rok k tomu opět mohla vrátit. Pokud ten recept pomůže i někomu dalšímu, jedině dobře.
Takže k receptu... Olivy tmavé bez pecek nám chutnají v této pomazánce ty z Lidlu a nesmí být v oleji ani v kyselém nálevu. Olivy si rozmixuji s rajčátky (my pěstujeme jen malé sladké Cherry), s bylinkami a s česnekem utřeným . Avokádo si samozřejmě oloupeme a zbavíme pecky a rozmačkáme vidličkou a zakápneme citrónovou šťávou, aby neosychalo, poté zamícháme s rozmixovanými ingrediencemi a nakonec přimícháme pomazánkové máslo. Pomazánka je hotová. Kdo chce, dosolí si to dle chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 8. 8. 2020, 9:07
Dobry napad, urcite zkusim (leto)
Ivca001 13. 9. 2020, 11:23
@Evula.U Děkuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie