RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.975 (zobrazuje se 51-60)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,13098 další >>

SLADKÁ JÍDLA

Žitné palačinky s tvarohovou náplní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 větší vejcern2 lžíce žitné moukyrnšpetka solirnmléko podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny dobře prošlehám tak, aby vzniklo krásně hladké lité těsto. Potom peču nasucho na kvalitní pánvi.rnPromažu oblíbenou náplní. Já to měla s tvarohem a mátou a Čekankovým sirupem Originálrn

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Aneta D. (dragulova) ID 617683 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230g másla, 170g ovesných vloček, 3 vejce, 500g tvarohu (v alobalu), 250g tvarohu (ve vaničce), 1 vanilkový pudink (prášek), 70g cukru, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z citronu, 250ml mléka

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze změklého másla (80g), rozemletých vloček, prášku do pečiva a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Troubu si předehřejeme na 160°C. Poté vyválíme nebo vymačkáme těsto do máslem vymazané koláčové formy. A dáme ještě do lednice vychladit. Připravíme si náplň, smícháme tvarohy, cukr, pudink, 2 vejce a šťávu z citronu. Poté zašleháváme rozpuštěné máslo (150g) s mlékem dokud není směs hladká. Směs by se měla dát nalít, ale nemá být zase úplně tekutá. Konzistence takové řidší kaše. Náplň nalijeme na připravený korpus a dáme péct na cca 45-50minut dokud tvarohová náplň nebude zlatavá a tuhá. Zdobit můžeme ovocem nebo jenom pocukrovat. Dobrou chuť!

Ještě více receptů a tipů najdete na https://mysimpledish.cz kde jsem pro Vás pro každý recept připravila i nutriční hodnoty a cenu jídel.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Veronika M. (Malcaa) ID 619920 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Lvíček


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, banány, smartflex velevet

POSTUP PŘÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 18.8.2018, 11:00 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Andělská křidélka se sušenými rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 ks kuřecích křídel (je možné použít i jiné díly, např. paličky), 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, sůl, směs koření Andělská křídla, několik plátků sušených rajčat, olej na osmažení cibule, 50 - 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (instantní jíška, hraška na zahušťování, mouka. škrob.....)

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravit suroviny:
- česnek prolisovat a utřít se solí
- cibuli pokrájet na kostičky
- sušená rajčata pokrájet na hrubší plátky

Do křídel zatřít česnekovou pastu a poprášit kořením Andělská křídla.

Na oleji osmahnout cibulku, přidat sušená rajčata a chvilku restovat.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

***SVĚŽÍ LETNÍ DORT S OSTRUŽINAMI***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 1/2prášku do pečiva, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky Krém: 1/2 kg bílého jogurtu, šlehačka, 250 g mascarpone, 3 lžíce cukru moučkarnrybízová marmeláda, ostružiny (nebo maliny, borůvky, jahody atp), na ozdobu - máta, drcené kakaové boby.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: ušleháme žloutky s 8 lžícemi vlažné vody, přidáme postupně cukr, prášek a mouku, Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.rnKrém: Než se pustím do těsta na korpus, vyklopím na cedník vyložený papírovou utěrkou bílý jogurt (používám Selský) a nechám odkapat vodu. Než se upeče korpus, je všechna voda z jogurtu odkapaná. Potom smíchám s mascarpone, cukrem (podle Vaší chuti - já dávám 3 lžíce cukru) a ušlehanou šlehačkou. Zlehka vymíchám do hladka, aby se vše spojilo v jemný krém.rnrnKorpus po vychladnutí rozříznu na polovinu, natřu rybízovou marmeládou, částí krému, pokladu omytým ovocem, další částí krému a přiklopím druhou polovinou korpusu. Zbylým krémem potřu celý dort nahoře i po stranách, ozdobím ovocem, mátou a drcenými boby a dám vychladit do lednice.rnrnDort je svěží, lehký, není příliš sladký a troufám si říct, že ho zvládnou i pekařské začátečnice:-). Doba přípravy nepřesáhla 2 hodiny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jitka Š. (Marzogato) ID 230064 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 7.8.2018, 8:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Zapečené vepřové maso s česnekem, hořčicí a zeleninou na jednom pekáči!


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

700 g vepřového masa, 1 lžíce hořčice, 4 stroužky česneku, 1 kelímek smetany, 0,5 l vody, Čerstvá petrželka, olej, Sůl, Pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osolte a opepřete. Krátce osmahněte na rozpáleném oleji. Tak 5 minut.Poté přilijte vodu a duste 20 minut pod pokličkou. Poté přemístěte směs do pekáče.Smíchejte hořčici, smetanu, prolisovaný česnek, petrželku. Směsí maso zalijte. Pečeme na 180 stupňů po dobu 20 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Stáňa P. (smajlík1) ID 317600 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 6.8.2018, 21:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jablečník jako osvěžující zákusek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 125 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 250 g nahrubo nastrouhaných jablek. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 PL cukru moučka, 2-3 PL meruňkového džemu, 4 želatinové plátky. Dále: marmeláda (zde z černého rybízu), 2 meruňky na zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, snížíme šlehač na nejnižší otáčky a pomalu vléváme olej. Metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem a nakonec přidáme nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme na menší plech 24x30 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. (Já pekla na 200°C 20 minut.)
Vychladlý korpus podélně prokrojíme, namažeme marmeládou a vložíme zpět na plech.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a džemem. Želatinu necháme v trošce vody 10 minut nabobtnat, opatrným zahříváním za stálého míchání ji rozpustíme, vlijeme do ní 2 PL krému a vše spojíme se zbývajícím krémem. Smetanu ke šlehání ušleháme a šlehačku vmícháme do krému. Krém nalijeme na korpus a necháme několik hodin v ledničce ztuhnout.
Pokrájené řezy dozdobíme. Podáváme chlazené.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 8.8.2018, 22:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Hovězí burger s bramborami a zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* BURGER: 750 g mletého hovězího masa,1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce francouzské (nebo plnotučné) hořčice, sůl, pepř; * K TOMU: brambory (nejlépe rané), cibule, minipapričky, třešňová rajčata; * NA DOCHUCENÍ: Bohatá šťáva na tmavá masa (jen v případě, že se šťáva nezná dost silná a pikantní)

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory pokrájet na kolečka, cibuli na tenká kolečka, z paprik odstranit jádřince.

Všechny suroviny na burgery smíchat, směs rozdělit na několik stejných dílů, vytvarovat a na pánvi orestovat na troše oleje, aby se maso zatáhlo.

Na dno hrnce rozložit brambory a trochu je posolit.
Na brambory rozložit cibuli (dávám tak 2/3 množství a zbylou pak rozhodím na povrchu).
Na cibuli položit burgery a zasypat zeleninou.
Podlít cca 100 ml vody.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Prasátko Pepina


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sachr korpus, banány, pařížská šlehačka, smartflex velvet

POSTUP PŘÍPRAVY

*

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Skandinávský koláč s kokosem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 3 vejce, 1 žloutek, 160 g cukru krupice, 80 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička vanilkové esence, 100 ml studené vody. Poleva: 150 g másla, 150 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ lžičky vanilkové esence, pár kapek citronové šťávy, 50 g strouhaného kokosu. Na posyp: 25 g strouhaného kokosu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce, žloutek a oba cukry vyšleháme do světlé pěny, vmícháme směs prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vanilkovou esenci a na nízkých otáčkách zašleháme pomalu přilévanou vodu. Těsto nalijeme do dortové formy průměr 26 cm, vyložené pečícím papírem (nebo vymazané a vysypané) a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut. Zkoušíme špejlí. Upečený korpus necháme ve formě a ihned začneme připravovat polevu.

Máslo rozpustíme, vmícháme cukr a zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme vanilkovou esenci a ručně metličkou zašleháme žloutky. Až se směs spojí, odstavíme ji ze sporáku a vmícháme kokos a citronovou šťávu. Polevu rozetřeme na korpus a pod grilem zapečeme, aby nám vrch lehce zkaramelizoval (nutno hlídat, já zapékala jen 2 minuty). Horký koláč ihned posypeme kokosem a necháme vychladnout.

Zůstanou nám 3 bílky a to je přesně na sněhové pusinky.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.975 (zobrazuje se 51-60)<< předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,13098 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt