RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.915 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13092 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový zákusek s piškoty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 2 vejce, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 90 g hořké čokolády, 120 g másla, 120 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 4 želatinové plátky. Dále: asi 300 g meruňkové marmelády, asi 220 g dětských piškotů, 50 ml mléka, čokoládové zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo, směs vychladíme. Celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, zašleháváme pomalu vlévanou čokoládu. Vmícháme směs mouky s práškem do pečiva. Těsto natřeme na menší plech (20x30 cm) vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 25 minut).
Vychladlý korpus natřeme marmeládou a poskládáme piškoty do řad. Piškoty pomocí lžičky zakapeme mlékem (nebo můžeme namáčet v mléce, sirupu, kávě…)
Na krém smícháme tvarohy, zakysanou smetanu a cukr, přidáme šlehačku z vyšlehané smetany, vmícháme rozpuštěnou předem nabobtnanou želatinu (dle návodu na sáčku) a krémem zalijeme piškoty. Posypeme čokoládovým zdobením a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Krájíme přes piškoty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 20.4.2018, 15:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čtverečky z listového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balíčky rozváleného listového těsta, 1 vejce, 250 g tvarohu v alobalu, cukr dle chuti, ovoce na zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Listové těsto pokojové teploty rozvineme, rádlem nakrájíme čtverečky a u poloviny čtverečků vykrojíme středy. Vidličkou rozšleháme vejce. Vejcem potřeme okraje plných čtverečků, přiložíme vykrájené čtverečky a na plechu s pečícím papírem je potřeme i nahoře. Můžeme posypat krystalovým cukrem.
Tvaroh smícháme s cukrem a vajíčkem, které nám zbylo z potírání. Zdobičkou nastříkáme náplň do středu čtverečků a pečeme v troubě předehřáté na 220°C dozlatova. (Listové těsto se peče při vyšší teplotě než jiná těsta.) Před podáváním zdobíme drobným ovocem a pocukrujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláčky s kynutého šlehačkového těsta


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladké mouky 200 ml smetany na šlehání 3 lžíce majonézy 100 ml mléka 2 žloutky kostka droždí 80 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 1 lžíce rumu sůl Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami, povidla, džem, ovoce, mák nebo ořechy *Pokud chcete, můžete si připravit i drobenku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.rnrnKvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.rnrnMezitím si můžeme připravit náplň podle chuti, případně i drobenku (hladká mouka, máslo a cukr).rnrnZ vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní podle chuti.rnrnKlademe na plech, do každého uděláme důlek, na vrch navrstvíme povidla (mák, nebo ořechy), potřeme rozšlehaným vejcem a pokud jste připravili i drobenku – nasypeme na vrch.rnrnPečeme na 190 ° C dorůžova.rnrnPo upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Stáňa P. (smajlík1) ID 317600 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

VEPŘOVÁ KRKOVICE NA HOUBÁCH v PH



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepu , nasolím a nepepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.

Vše dám do PH podleji hrnkem vody přidám koření a na 2 - 3 hodiny zapnu na
2 High.

Půl hodiny před koncem dám jíšku a nechám dojít.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.

POSTUP PŘÍPRAVY

Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem naplníme zdobící sáček se zubatou špičkou a na plech s papírem vytlačíme zvolené tvary. Pečeme asi 12 minut v rozehřáté troubě na 180 st. C.

Cukroví je po vytažení z trouby měkké, necháme ho vychládnout na plechu a jak se zpevní, přemístíme ho na talíř. Ihned ho můžeme konzumovat - je příjemně křehoučké a velmi chutné, obzvlášť když ho z části namočíme do čokolády. Je vynikající k rannímu čaji i ke kafíčku.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 24.4.2018, 19:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

GRAMOFON SE ZPĚVAČKOU - LP


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS OŘECHOVÝ
KRÉM: smetanovo-mascarponový
NÁPLŇ: ananas + šťáva na korpusy
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: ganache z bílé čokolády a smetany
FONDÁN NA POTAŽENÍ DORTU: bílý a černý
GRAMODESKA: vytvarovaná z punčoviny a potažená domácím mléčným marcipánem
na ni uložen obrázek zpěvačky LP z jedlého papíru
OSTATNÍ ZDOBENÍ: vymodelované z domácího mléčného marcipánu

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

MOTORKÁŘ S MOTORKOU


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUSY KAKAOVÉ
KRÉM: smetanovo-mascarponový
NÁPLŇ: višně z kompotu (šťáva použita na korpusy)
GANACHE NA OBMAZÁNÍ DORTŮ: z bílé čokolády a smetany
FONDÁN NA POTAŽENÍ DORTŮ: modrý a bílý
FIGURKY: vymodelovány z domácího mléčného marcipánu
DOZDOBENÍ: z fondánu + mléčného marcipánu
PEČÍCÍ FORMY: průměr 25 cm a 20 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Ferdo mravec


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

x

POSTUP PŘÍPRAVY

x

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Andrea O. (AďaO) ID 153424 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 16.4.2018, 15:01 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čoko-malinový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 250 g máslo, 200 g čokoláda ( 60%), 3 vejce, 150 g cukru (nejlépe třtinového), 110 ml plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (popřípadě nahradit část cukru vanilkovým cukrem), 200 g hladké mouky (používám hlavně špaldovou), 30 g kakaa, 8 g prášku do pečiva, hrst čokopeciček (nemusí být). Na krém: malinové nebo ostružinové pyré, 250 g mascarpone, 200- 220 ml 40% šlehačka, 2-3 lžíce cukru. Na čokoládovou ganache: 150 ml šlehačky, 150-160 g kvalitní čokolády (alespoň 52%)

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus (je takový hutnější, nehodí se k prokrojení): v misce zahřejeme čokoládu s máslem, prošleháme metlou a necháme vychladnout. V menší misce smícháme a prosijeme suché přísady - kakao, mouku a prášek do pečiva. V robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme vanilkový extrakt, pomalu přilejeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošleháme. Nakonec přidáme suchou směs na 3x a mléko pokojové teploty na 2x.
Pečeme na 160 st v dortové formě o průměru 24 - 26 cm cca 50-55 minut. Ideální je zabalit korpus do folie a nechat do druhého dne v chladu uležet.

Čokoládová ganache: smetanu zahřejeme (ne až do varu) a přidáme do ní nalámanou čokoládu. Necháme chvíli odstát a pak vymícháme do hladké hmoty. Zchladlé nalijeme na upečený vychladlý korpus (polévejte na mřížce pod tácem nebo pečícím papírem, abyste mohli steklou čokoládu znovu využít). Dejte zchladit, aby čokoláda ztuhla.

Krém: vyšleháme pyré s mascarpone a s cukrem. Přilejeme smetanu a opatrně šleháme do zhoustnutí. Smetany může být i více, pak bude krém více šlehačkový.

Malinové (ostružinové) pyré vyrobíte takto:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (7) poslední: 19.4.2018, 21:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový koláč se sušenými švestkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 25 g cukru krupice, 30 g lískových oříšků, 1 bílek, 2 PL mléka. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 60 g cukru krupice, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr. Dále: 200 g sušených švestek, 50 ml ovocného likéru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené švestky zalijeme likérem několik hodin před pečením, nejlépe den předem. Oříšky opražíme a sloupnuté nastrouháme.
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ½ hodinky v chladu odpočívat. Suroviny na náplň zpracujeme tyčovým mixérem.
Těsto rozválíme do dortové nebo koláčové formy (průměr 24 cm) a upravíme okraje koláče. Na korpus naskládáme švestky a zalijeme je tvarohovou náplní. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 20.4.2018, 19:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.915 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13092 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook