RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 130.975 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13098 další >>

SLADKÁ JÍDLA

Bramborovo-tvarohové knedlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Stejný poměr surovin:250g tvarohu, 250g polohrubé/hrubé mouky,250g uvařených a strouhaných brambor,1 vejce, trochu soli /ovoce:švestky, meruňky...

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin vypracujeme těsto-nehněteme příliš dlouho, uděláme váleček, nakrájíme na plátky. Placičky rozmačkáme do šířky, naplníme vypeckovaným ovocem a vytvarujeme knedlíky. Osvědčilo se mi pracovat navlhčenýma rukama.
Vložíme do vroucí osolené vody. Plamen zmírníme, počkáme až voda opět dosáhne bodu varu a pak napočítáme asi 10 min. Pro jistotu můžeme do knedlíku píchnout vidličkou, zda je uvnitř ovoce měkké.

Tyto knedlíky mi chutnají více než ty kynuté, nejsou tak těžké. Brambor můžeme dát klidně i víc, já je nevážím.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč s mascarpone a ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 80 g moučkového cukru, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 1 polévková lžíce oleje Krém : mascarpone, 40 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, smetana 33% + ztužovač šlehačky Ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny ingredience na korpus smícháme. Já začínám vajíčkama+cukrem, vyšlehám do pěny, pak přidávám zbytek. Formu používám malou, kulatou o průměru 22 cm. Používejte buď malou nebo dejte více těsta, to totiž nenaběhne. Pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.rnŠlehačku+ztužovač vyšlehám do hustého krému, pak přidám zbytek, promíchám a dám do lednice.rnNa vychladlý korpus namažu připravený krém a posypu ovocem. Nejlepší jsou maliny a borůvky (drobné ovoce, barevné). Někdy na efekt jemně pocukruji moučkovým cukrem. rnDortík je výborný, ať chutná i vám! :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jiřina K. (Ziza82) ID 110182 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

BUCHTA Z CUKETY - moc dobrá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 gr.pol.mouky,prdopeč, van. cukr, hrnek cukru, 3 vejce hrnek oleje a tři lžíce kakaa asi 500g postrouhané najemno cukety. Cukr s vejci ušlehat pak přidat olej mouku kakao a nakonec míchat cuketu dal jsem do vymazaného a vysypaného pekáče a pekla na 180 asi 40 minut Pekla jsem 32 minut na 175 °C uprostřed trouby bez spodního plechu. Je dobrá a nadýchaná.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukr s vejci ušlehat pak přidat olej mouku kakao a nakonec míchat cuketu dala jsem do vymazaného a vysypaného pekáče.

Pekla jsem 32 minut na 175 °C uprostřed trouby bez spodního plechu. Je dobrá a nadýchaná.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Broskvová přesnídávka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru (spíše jsem to dělala podle chuti, když se mi to zdálo málo sladké, přisypávala jsem po troškách do spokojenosti).
Hrnec na plotnu a míchat do varu. Nepřidávejte vodu, pustí to! Odstraňovat pěnu, ale dlouho nevařit. Puštěnou šťávu jsem posbírala do půlky hrníčku a do vychladlé šťávy rozmíchala asi 2 lžíce škrobu (čím více, tím to bude hustější). Na konci vaření (moc dlouho to na plotně netýrejte) přidat vanilku, rozmixovat ponorným mixérem do hladké směsi, přidat trochu citronové šťávy (pro zvýraznění chuti, ale nemusí být, já tam jednou šoupla citronový cukr) a na závěr škrobovou směs přisypat do vařících broskví - míchat, míchat a míchat, nechat chvíli jen probublat. Pak horké vlít do připravených skleniček, zavíčkovat a dnem vzhůru nechat vychladnout.
Dobré pro miminka i maminky :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou, kterou vmasírujeme do masa.

V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do zlatější barvy, ale aby cibulka jen zesklovatěla a následně přidáme maso. Z obou stran orestujeme

Podlijeme vodou z namočených hub a zapneme PH hrnec na číslo 2 na 2 hodiny.Maso už je měkké.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.

Vyšleháme vejce s cukrem a máslem, přidáme mléko, nakonec přimícháme mouku s pečícím práškem.
Těsto stejnoměrně vlijeme do máslem vymazané formy (26/28 cm) s vyšším okrajem, vložíme rybíz (1 cm od okraje necháme volné) a zamáčkneme jablkové měsíčky.
Můžeme, ale nemusíme vše posypat třtinovým cukrem nebo drobenkou.

Upečeme v rozehřáté troubě zhruba 50-60 minut při teplotě 180 st. C.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 24.7.2018, 6:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jednoduchý, rychlý a vláčný dort, žádná dusivka. Na netu je plno receptů na cuketový či jablečný sachr, tak jsem vyzkoušela a postupně si upravuji množství dle chuti. Zatím zůstávám u tohoto.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto:
3 menší cukety (400-450 g) – jsou to asi 2 hrnky (větší cukety nutno zbavit semínek)
150 g cukr – dávám třtinový - je to asi 1/2 hrnku (lze dát ještě méně, už toto je ponížená dávka oproti jiným receptům)
2 vejce
1 vanilkový cukr
350 g polohrubé mouky (lze namíchat i se špaldovou)
1 prášek do pečiva (lze obměnit za prášek do perníku, ale to je pak spíš už jako ten perník ;o)
4 vrchovaté pol. lžíce kakaa

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Iva M. (Vanusak) ID 171498 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 6.8.2018, 13:01 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Margot muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal

POSTUP PŘÍPRAVY

Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je nejjemnější dá se využít i na muffiny

vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč, nastrouhanou Margot a mouku. Dle potřeby ještě dolijeme mléko, aby směs byla tekutější konzistence (aby se dala nalít na plech nebo dát do košíčků).
Pečeme na 180 stupňů cca 20-25 minut, jak buchtu, tak muffiny.

Tip - v Albertu prodávají sojovou tyčinku Havaj v bílé čokoládě - chuť i velikost jako margotka, ale bez té tmavé čokolády, a buchta je s ní opravdu luxusní

množství vyjde na 20 muffinů

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.7.2018, 19:42 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Kačer Donald


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karamelový bezlepkový korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé maliny, banány, smartflex velvet

POSTUP PŘÍPRAVY

*

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva D. (Evča123) ID 96424 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.7.2018, 16:42 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Citronový dortík s ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 175 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 75 g másla. Náplň: 750 g měkkého tvarohu v alobalu, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 4 PL solamylu, 1 lžičku vanilkové esence, 250 ml smetany ke šlehání. Poleva: 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 PL bílého vína, 3 PL citronové šťávy, 6 meruněk, 2 menší jablka

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do papírem vyložené dortové formy průměr 26 cm a z těsta vytvoříme i okraje. Formu uložíme na chvíli do chladna.
Z bílků a části cukru vyšleháme pevný sníh. V jiné nádobě ušleháme šlehačku. Ve velké míse smícháme ostatní suroviny, postupně vmícháme šlehačku a nakonec sníh. Náplň urovnáme na těsto a v předehřáté troubě upečeme (já pekla na roštu 1 při 180°C 70 minut.)
Jablka oloupeme a spolu s meruňkami nakrájíme na malé kousky. Zakapeme citronovou šťávou. V kastrůlku rozpustíme cukr s máslem, přidáme víno, ovoce a pár minut to všecko podusíme.
Na studený dort naneseme dobře vychlazenou ovocnou polevu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 20.7.2018, 22:36 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.975 (zobrazuje se 61-70)<< předchozí 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,13098 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt